Tarih: 22.10.2024 20:49

14. Antalya Kitap Fuarı kapılarını açmaya hazırlanıyor

Facebook Twitter Linked-in

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenecek olan Antalya Kitap Fuarı, 25 Ekim Cuma günü saat 11.00’de kapılarını açmaya hazırlanıyor. Bu yıl “İnsan Olmak” temasıyla düzenlenecek fuara 271 yazar ve 225 yayınevinin katılacağını açıklayan Başkan Muhittin Böcek, “25 Ekim - 3 Kasım tarihleri arasında düzenleyeceğimiz 14. Antalya kitap fuarımızda bu yıl daha büyük bir katılımın olmasını bekliyoruz” diyerek tüm kitapseverleri fuara davet etti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl 25 Ekim - 3 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek 14. Antalya Kitap Fuarı, Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi'nde kitap seveleri, yazarlar ve kitaplarla buluşturacak. Antalya Kitap Fuarı’nda bu yıl 271 yazar ve 225 ulusal ve uluslararası yayınevi Antalyalılarla buluşacak. Antalyalı yerel yazarlar da açılacak stantta okurlarıyla bir araya gelecek. 25 Ekim Cuma günü saat 11.00’de resmi açılış töreni gerçekleştirilecek fuarın onur konuğu İlker Başbuğ olacak.

“İNSAN OLMAK” TEMASIYLA İNSANLIĞA ÇAĞRI

14. Antalya Kitap Fuarı öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Kitap Fuarı’nı belediye eliyle gerçekleştirilmiş en büyük kitap fuarı konumuna ulaştırdıklarını söyledi. Başkan Böcek, “Bu yıl, özellikle son dönemlerde yaşadığımız kadınlara, çocuklara, hayvanlara, doğaya, hatta yeni doğan bebeklere kadar uzanan kan dondurucu vahşetler nedeniyle kendimizi, insanlığımızı sorgulamak, insanlığa çağrı yapmak amacıyla “İnsan Olmak”, temasıyla karşınıza çıkıyoruz. 271 yazarımızı ve 225 ulusal ve uluslararası yayınevini 14. Antalya Kitap Fuarımızda ağırlayacağız. Değerli İlker Başbuğ onur konuğumuz olacaktır” dedi.

KİTAP FUARININ YERİ ÖZEL

Başkanı Muhittin Böcek, Antalya’yı kültür sanat alanında daha üst noktalara taşımak adına birçok projeyi hayata geçirdiklerini ve bunları sürekli hale getirmeye devam ettiklerini söyledi. Tüm bu projeler arasında kitap fuarın kendisi için ayrı ve özel bir yeri olduğunu ifade eden Başkan Böcek, aradan geçen 14 yılda fuarın büyüyerek Antalya’nın ve Türkiye’nin en önemli kültürel etkinlikleri içerisinde yerini aldığına dikkat çekti. Başkan Böcek, geçen yıl 1 milyon 11 bin 176 ziyaretçi ile Türkiye rekorunu kıran fuara bu yıl da yoğun katılım beklediklerini ifade etti.

BAŞKAN BÖCEK DE KİTAPLARINI İMZALAYACAK

Başkan Muhittin Böcek’in de iki kitabını okurları için imzalayacağı fuarda; CHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır, İlber Ortaylı, İsmail Küçükkaya, İclal Aydın, Ümit Özdağ, Gani Müjde, Tuna Kiremitci, Doktor Dilek Kaya İmamoğlu, Barış Terkoğlu, Timur Soykan, Saygı Öztürk, Hidayet Karakuş, Erol Mütercimler, İnci Aral, Kemal Varol, Enver Aysever, Ahmet Telli gibi birbirinden değerli yazarlar Antalyalı kitapseverler ile buluşacak.

Fuar sabah 10.00 akşam 20.00 saatleri arasında açık olacak. İlçe belediyelerin de katkılarıyla 19 ilçeden öğrencilerin fuarı ziyaret etmesi sağlanacak.


Antalya,Antalya Belediyesi
belediye365.com


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —