17 İlde FETÖ'ye Yönelik KISKAÇ-14 Operasyonlarında 36 Şüpheli Yakalandı

17 İlde FETÖ

17 İlde FETÖ'ye Yönelik KISKAÇ-14 Operasyonlarında 36 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, FETÖ'ye yönelik gerçekleştirilen geniş kapsamlı "KISKAÇ-14" operasyonunun sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Bakanımız Sayın Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, 17 farklı ilde düzenlenen operasyonlarda toplamda 36 şüpheli yakalandı.

Operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinasyonunda, İl Emniyet Müdürlükleri TEM Şube Müdürlükleri tarafından yürütüldü. "KISKAÇ-14" operasyonlarının gerçekleştirildiği iller şunlardır: Konya, Gaziantep, Hatay, Batman, Nevşehir, Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir, Adana, Hakkari, Denizli, Manisa, Kocaeli, Osmaniye, Bursa ve Ordu.

Şüphelilerin yakalanması, terör örgütü FETÖ'nün farklı yapılarında faaliyet gösteren kişilerin tespit edilmesi ve delillendirilmesi ile mümkün oldu. Şüphelilerin bir kısmının FETÖ'nün sözde "Askeri Mahrem Yapılanması, Emniyet Mahrem Yapılanması ve Güncel Yapılanması" içinde aktif roller üstlendikleri ortaya çıktı. Ayrıca, FETÖ'nün gizli iletişim programı "ByLock"u kullandıkları, örgüt içindeki üst düzey şahıslarla operasyonel telefon hatları üzerinden iletişimde oldukları, ankesörlü telefonları kullanarak örgüt içi iletişim sağladıkları ve terörizmin finansmanı kapsamında faaliyetlerde bulundukları da belirlendi.

Yakalanan şüphelilerin, aynı zamanda, çeşitli FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı olduğu, bazı sınav mülakatlarında avantaj sağlamak amacıyla kodlandıkları ve ifadeler ile teşhislerde isimlerinin geçtiği de tespit edildi.

Operasyonlar sırasında çok miktarda döviz ve Türk Lirası'nın yanı sıra çeşitli dijital materyaller ve belgeler ele geçirildi. Bakanımız Sayın Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren emniyet güçlerini tebrik ederek, Türkiye'nin FETÖ ve diğer terör örgütleriyle mücadelesinin kararlılıkla sürdüğünü vurguladı. Terörle mücadelede polislerin fedakârlıklarını ve çabalarını takdir ettiğini belirten Bakanımız Sayın Yerlikaya, Türk milletinin dualarının ve desteğinin bu operasyonların başarısı için kritik önemde olduğunu söyledi. Bakanımız ayrıca, terör örgütleri ve iş birlikçileriyle mücadelede kararlılık ve titizliğin süreceğinin altını çizdi.
 

Ankara,İç İşleri Bakanlığı
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR