“30 Ağustos milletimizin bağımsızlık ve hürriyet sevdasının en önemli zaferidir”

“30 Ağustos milletimizin bağımsızlık ve hürriyet sevdasının en önemli zaferidir”

“30 Ağustos milletimizin bağımsızlık ve hürriyet sevdasının en önemli zaferidir”

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Başkan Ekrem Yüce, “Ağustos ayı vatanımız için zafer ayıdır. Milletimiz bu şanlı zaferle; milli birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmayacak bir ders vermiş, hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen etkinliklere katıldı. Başkan Yüce’nin yanı sıra programda Vali Yaşar Karadeniz, AK Parti Milletvekili Ertuğrul Kocacık, İl Garnizon Komutanı vekili Topçu Albay Tarık Demirci, İl Müftüsü Mehmet Aşık, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, STK temsilcileri, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Meydanda coşkulu kutlama
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Büyükşehir Mehteran Takımı’nın gösterileriyle devam etti. Sakaryalı vatandaşların meydanı doldurduğu buluşmada 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yılı büyük bir coşkuyla kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun
30 Ağustos Zafer Bayramını kutlayarak sözlerine başlayan Başkan Ekrem Yüce, “Bizlere bu zaferi kazandıran Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, gazi Meclisimizin tüm üyelerini, kahraman ordumuzun tüm askerlerini rahmetle yad ediyorum. Aynı şekilde terörle mücadelede ve 15 Temmuz’da verdiğimiz şehitlerimizi şükranla yad ediyor, hepsine de Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize sıhhat ve afiyet temenni ediyorum. Allah bizlere bir daha o günleri yaşatmasın” dedi.

Zafer ayı Ağustos
Yüce, “Bugün bir araya geldiğimiz bu anlamlı günün verdiği haklı mutluluğun ve gururun içerisindeyim. Ağustos ayı vatanımız için zafer ayıdır. Anadolu Türk-İslam birliğini temin ettiğimiz Çaldıran zaferi, bütün dünyaya huzur, güvenlik ve barış getiren Mercidabık zaferi, Sakarya ve Dumlupınar zaferleri, Anadolu’yu yurt edinmemizi sağlayan Malazgirt zaferi ve milletimize bağımsızlığın kapılarını aralayan 30 Ağustos Zaferi bu aydadır.
Milletimiz bu şanlı zaferle; milli hâkimiyet, milli birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmayacak bir ders vermiş, hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Millet olarak topyekûn bir olduk. Genç, yaşlı, çocuk demeden hepimiz fedakârlıklarda bulunduk. Cumhuriyetimizin temelleri bu zaferle atıldı” dedi.

Asil, güçlü ve vatanına sadık bir milletiz
Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un, ‘Sahipsiz vatanın batması haktır. Sen sahip çıkarsan,
Bu vatan batmayacaktır” sözleriyle konuşmasını sürdüren Yüce, “Biz asil, güçlü ve vatanına sadık bir milletiz. Her fırsatta vatanımızı kasteden iç ve dış mihraklara karşı dik duracağız.
Var gücümüzle daha da ileriye giderek çalışacağız. Bunu bu vatan için çekinmeden canlarını feda eden şehitlerimize, korku nedir bilmeden düşmanın üzerine koşan gazilerimize borçluyuz” ifadelerini kullandı.

Zaferlerimiz tarih kitaplarında yazıyor
Ağustos ayının Türk–İslam âlemi için öneminden bahseden Milletvekili Ertuğrul Kocacık, “Bugün büyük zaferin 101’nci yıl dönümüne ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Milletimiz adına ağustos ayı bizim çok önemli bir yerde. Malazgirt, Otlukbeli, Çaldıran, Mercidabık, Belgrad, Mohaç, Kıbrıs Zaferi, Sakarya ve Dumlupınar gibi savaşlar ağustos ayında zaferlerle sonuçlandı. Bu milletin asla diz çökmeyeceği, çöktüremeyeceği tarihin her satırında yerini aldı” dedi.

Şükranlarımı sunuyorum
Sakarya gibi bir coğrafyada görev yapmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Vali Yaşar Karadeniz, “Göreve başladığım ilk günlerde böyle önemli bir zaferin yıl dönümünde sizlerle beraber olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Ağustos ayının Türk dünyası için öneminden bahsedildi. O dönemin olumsuz şartlarında büyük fedakârlık gösteren bu zaferi elde etme gayesiyle yola çıkıp bu yolda muzaffer olmuş başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarının hepsine huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum” dedi


Sakarya,Sakarya Belediyesi
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR