Tarih: 05.09.2022 22:47

81 İl Valiliğine 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında Alınacak Asayiş/Trafik Tedbirleri Genelgesi Gönderildi

Facebook Twitter Linked-in

Bakanlığımız tarafından 81 il valiliğine 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında Alınacak Asayiş/Trafik Tedbirleri genelgesi gönderdi.
 
Genelgede, yeni eğitim öğretim döneminde çocuk ve gençlerin eğitim ve öğretimini güvenli bir ortamda sürdürebilmesi amacıyla özellikle başta uyuşturucu maddeler olmak üzere terör nitelikli oluşumlar ile narkotik ve asayiş suçlarından uzak tutulması ve korunması, öğrencilerin huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmalarının sağlanması, okul yakın çevresinde ve dışında bulunan mekanlar göz önünde bulundurularak denetim faaliyetleri ile algılanan yakalanma riski duygusunun artırılması, servis sürücülerinin dikkat ve hassasiyetlerini en üst düzeyde tutarak trafik kazalarının önlenmesinin önem arz ettiği vurgulandı.
 
Bu kapsamda genelge trafik tedbirleri ve genel emniyet ve asayişe ilişkin tedbirler olmak üzere iki başlık altında toplandı:
 

Trafik Tedbirleri

 
 

Genel Emniyet ve Asayişe İlişkin Tedbirler

 
 

Okul Önlerinde Alkol ve Sigaranın Bulundurulması ve Satılmasının Önüne Geçilecek

 
Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen "Siberay Projesi" kapsamında yürütülen faaliyetler öğretmen, öğrenci ve velilere özel önem verilerek devam edecek.
 
Buna göre, aşırı rekabeti ve şiddeti olağan gösteren, yoğunlukla sanal ortamda grup halinde oynanan, çocukların ve gençlerin sosyo-psikolojik gelişimlerini olumsuz yönde etkileyebilecek oyunların olumsuz etkilerinin giderilmesi amacıyla rehber öğretmen ve sınıf öğretmenleri, risklerin önüne geçilmesi için çalışmalar yürütecek.
 
Okul önleri ve yakın çevresinde öğrencilerin kötü alışkanlıklar edinmesine ve suça sürüklenmesine sebep olabilecek alkol, sigara/açık sigara, tütün gibi maddeler ile kesici, delici, yaralayıcı gibi diğer unsurların satılması, taşınması ve bulundurulmasını önlemek amacıyla gerekli tedbirler alınacak.
 
Öğrencilerin madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklara karşı korunması amacıyla diğer kurumlarla koordineli bir şekilde okulların çevresinde bar, kahvehane, kafe, internet salonu, market, büfe, park, bahçe gibi kamuya açık alanlarda çocuk, narkotim, asayiş ve ihtiyaç duyulan diğer ekiplerle genel asayiş uygulamaları ve denetimleri yapılacak.
 
Motosikletli asayiş timleri, narkotimler ile ihtiyaç duyulan diğer ekipler okul önleri ve çevresinde görevlendirilecek. Narko-rehber eğitimlerinin, başta öncelikli okullarda görev yapan okul yöneticileri, öğretmenler ve tüm okul ve kurum çalışanları ile velilere verilmesine yönelik eğitim programları hazırlanacak.
 

Ankara,İç İşleri Bakanlığı


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —