AK Parti Genel Başkan Vekili Elitaş ve Başkan Büyükkılıç 24 Kasım Öğretmenler Günü Programına Katıldı

AK Parti Genel Başkan Vekili Elitaş ve Başkan Büyükkılıç 24 Kasım Öğretmenler Günü Programına Katıldı

AK Parti Genel Başkan Vekili Elitaş ve Başkan Büyükkılıç 24 Kasım Öğretmenler Günü Programına Katıldı

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Başkan Büyükkılıç ve AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş’ın yanı sıra Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Murat Cahid Cıngı, S. Bayar Özsoy, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, Kayseri İl Müftüsü Yusuf Akkuş, İl Kültür Turizm Müdürü Şükrü Dursun, İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, hayırsever iş insanı Osman Ulubaş ve öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve diğer katılımcılar salon girişinde öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı.

“ÖĞRETMENLERİMİZİN ELLERİNDEN ÖPÜYORUM”

Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitler anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda öğretmenlere hitap eden Başkan Büyükkılıç, “24 Kasım Öğretmenler Günü’nüzü tebrik ediyor, öğretmenlerimizin ellerinden öpüyorum” dedi.

“YEREL YÖNETİCİLER OLARAK BU ALANDA ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Eğitim alanında hayırseverlerin katkısının önemine işaret eden Büyükkılıç, “Hayırseverimiz, gururumuz, değerli büyüğümüz Osman Ulubaş ağabeyimizin ismini taşıyan fen lisemizin de programı var. Kayseri’miz hayırseverler şehri. Bunun da önderlerinden birisi değerli büyüğümüz Osman Ulubaş ağabeyimiz. Eğitimin önemini vurgulamaya çalışıyorum, hakikaten bizi biz yapan işte bu fedakârlık üzerine kurulan anlayış. Kayseri’miz böyle güzel bir şehir. Bizler de yerel yöneticiler olarak bu alanda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Rutin belediyeciliğin yanında eğitimi de olmazsa olmaz olarak görüp, eğitime destek bağlamında üzerimize ne düşüyor ise gerek ilçe belediyelerimiz gerekse büyükşehir belediyesi olarak yaptığımızın sizler de farkındasınız” diye konuştu.

”İYİ Kİ VARSINIZ”

Öğretmenlere ‘iyi ki varsınız’ diyerek özel günlerini kutlayan Başkan Büyükkılıç, “Bizleri biz yapan sizlersiniz. Sizlerin verdiği eğitim. Tekrar ellerinizden öpüyorum, Öğretmenler Günü’nüzü kutluyorum. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk ve tüm öğretmenlerimizi hayırla yâd ediyorum. İçime çok dokunan Aybüke öğretmenle ilgili onun şahsında tüm şehit olan öğretmenlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. İyi ki varsınız” dedi.

İnsanın hayatındaki ilk öğretmenlerinin anne baba olduğunu ifade eden AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş da ticaret hayatındaki ilk öğretmeninin hayırsever iş insanı Osman Ulubaş olduğunu, siyaseti de ondan öğrendiğini dile getirdi. Elitaş, konuşmasında öğretmenliğin zor bir meslek olduğuna da değinerek, “Öğretmenlerin Allah yardımcısı olsun” dedi. AK Parti Genel Başkan Vekili Elitaş sözlerinin sonunda, kendisinin 80 kişilik sınıflarda öğrenim gördüğünü, günümüzde ise 25’er kişilik sınıflarda öğrenim faaliyeti yürütme seviyesine gelindiğini vurguladı.

“BİZİM EN KIYMETLİLERİMİZSİNİZ”

Öğretmenler Günü’nü kutlayan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise şunları söyledi:

“Aslında öğretmenlerimiz bundan yıllar önce üniversite sınavlarına girerken bir meslek seçiminde bulunmadılar. Bir hayat tercihinde bulundular. Gayretle, fedakârlıkla geçecek bir ömür tercihinde bulundular. Öğretmenlerimizin ellerinden öpüyorum diyerek onurlandırdığı öğretmenlerimize okullardaki velilerin veya birilerinin yaptığı olumsuz hareketleri görünce içimiz parçalanıyor. Bizim en kıymetlilerimizsiniz. Kayseri Valisi olarak sizlere şunu söyleyebilirim. Sizlere yapılacak hiçbir saygısızlığa tahammül göstermeyeceğiz.”

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı da öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik ederek, “Rahmetli babam da içinde olmak üzere bu şehirde eğitim hayatına, camiaya emeği geçmiş öğretmenlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Aybüke öğretmenin şahsında 200’ün üzerinde şehit olan öğretmenlerimizi de bu güzel günde rahmetle anıyorum. Makamları cennet olsun” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse ise eğitim sorununu çözen milletlerin kültürde, sanatta, teknolojide, bilimde ve sosyoekonomik alanlarda çok ilerde olduğuna dikkat çekerek, “Bu doğrultuda en kritik süreç bu işe liderlik yapacak olan öğretmenlerimiz. Öğretmenlerimiz, çocuğun bedensel, zihinsel, kimlik ve kişilik yapısının oluşmasında ve hayata hazırlanmasında en önemli görevi üstleniyor. Bugün Öğretmenler Günü. Bugünü doğru farkındalık oluşturmak ve öğretmeni nasıl anlamamız gerektiğiyle ilgili değerlendirmeliyiz” şeklinde konuştu.

Program sonunda, daha önce Büyükkılıç’ın talimatlarıyla Çanakkale Gezisine gönderilen Osman Ulubaş Fen Lisesi Öğrencileri ve öğretmenleri Çanakkale’de hazırladıkları İstiklal Marşı klibi ile Başkan Büyükkılıç ve Vali Çiçek’e teşekkür ettiler.



Kayseri,Kayseri Belediyesi
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR