AK PARTİLİ TAŞ'TAN MANAVGAT'A DEV YATIRIM MÜJDESİ

AK PARTİLİ TAŞ

AK PARTİLİ TAŞ'TAN MANAVGAT'A DEV YATIRIM MÜJDESİ

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Antalya İl Başkanı Av. İbrahim Ethem Taş Manavgatlılara müjde verdi. Başkan Taş müjdesini açıkladığı yazılı açıklamada; "AK Parti iktidarları sürecinde Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülkemizde sağlık alanında yaşanan devrime birlikte şahit olduk.

Günümüzde tüm dünyanın mücadele ettiği Covid-19 nedeniyle dünya devletlerinin düştüğü durum ortadayken güçlü sağlık sistemimiz ve dev sağlık tesislerimiz sayesinde vatandaşlarımız problemsiz sağlık hizmeti alabilir konuma gelmiştir. Covid-19'un oluşturduğu pandemiye rağmen ülkemizde her alanda olduğu gibi sağlık alanındaki yatırımlar hız kesmeden devam etmektedir. 

Hükümetimiz tarafından Antalyamıza bu güne kadar birçok sağlık tesisi kazandırılmıştır. Şehrimize yeni hastaneler kazandırılmış, mevcut hastaneler çağımıza uygun şekilde yenilenmiş ve yatak kapasiteleri artırılmıştır. 19 ilçemizde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına yönelik kapasitede hastaneler yapılmış ve yapılmaya devam edilmektedir.

Şehir merkezinde bulunan Atatürk Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi ve Kepez Devlet Hastanesi nüfus göz önünde bulundurularak vatandaşlarımıza rahat ve konforlu hizmet vermektedir. Kepez ilçemizde inşaat çalışmaları süren dev sağlık tesisi Antalya Şehir Hastanesi tamamladığında bölgemiz adına çok önemli bir sağlık tesisi hizmet vermeye başlayacaktır. Tüm bu yatırımlarla birlikte turizm ve tarımın başkenti olan Antalyamız sağlık alanında Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden biri olma yolunda hızla ilerlemektedir.  

300 YATAKLI YENİ MANAVGAT DEVLET HASTANESİ

İlçelerimizin ihtiyaçları doğrultusunda sağlık yatırımları devam ederken 1999 yılında A bloğu, 2015 yılında ise B Bloğu yapılan Manavgat Devlet Hastanesi, 34 adet Yoğun Bakım, 12 Palyatif Bakım, 180 Nitelikli yatak, 229 Hasta Yatağı, 5 adet Ameliyathane, 65 adet Poliklinik ile 242.490 nüfusa hizmet vermektedir. Manavgat ilçesinin yüzde 4,52 nüfus artış hızı,  yaşanan göçler, turizm merkezi olması, gelen yerli ve yabancı turistler nedeniyle hızlı bir artış yaşaması ayrıca son iki yıldır yaşanan pandemi ile ilçenin sağlık hizmeti ihtiyacı artmıştır. 

Bu nedenle Sağlık Bakanlığı tarafından yatırım programına alınan 300 Yataklı Manavgat Devlet Hastanesi için harekete geçilmiştir. Manavgat İlçesi Aşağıışıklar Mahallesi 181 Ada 1 Parsele kayıtlı 30.739,65 m2 lik ve 182 Ada 3 Parsele kayıtlı 33.717,79 m2 lik arsaların, imar planı uygulaması yapılarak bütünleştirilip, 64.457,44 m2 lik 187 ada 2 parsele kayıtlı taşınmaz Sağlık Tesisi olarak planlanmıştır.

300 Yataklı yeni Manavgat Devlet Hastanesinin  proje ihalesi çalışmaları başlatılmış olup, yapım ihalesi çalışmaları da en kısa sürede başlatılacaktır. Böylelikle ilçemize 2023 yılında modern, teknolojik ve daha kaliteli sağlık hizmeti sunmak adına yeni bir hastane kazandırılması hedeflenmektedir.  

Manavgat’a böylesine önemli bir hastanenin kazandırılacak olmasından dolayı mutluluğunu ifade eden AK Parti Antalya İl Başkanı Av. İbrahim Ethem Taş, “Antalyamız turizm ve tarımdan sonra önemli bir sağlık kenti olma noktasında emin adımlarla ilerliyor. Başta Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na, diğer bakanlarımıza, milletvekillerimize ve süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. 



BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR