AK BAŞKANLA DOBRA DOBRA

AK BAŞKANLA DOBRA DOBRA

AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer Akdeniz Sonbaskı Gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

Adalet ve Kalkınma Partisi Antalya İl Başkanı Rıza Sümer Akdeniz Sonbaskı Gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Çözüm sürecinden yeni anayasaya, paralel yapıdan 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlere kadar tüm sorularımıza samimi cevaplar verdi.

Hiçbir soruyu ‘pas' geçmeyen Başkan Sümer röportajını hem yaparken hem yazarken çok keyif aldım. Umardım sizlerde okurken keyif alırsınız.

Ali AY- Herkesin taşın altına elini koyduğu bir sözüm süreci var, bana göre ‘Cin şişeden çıkmıştır' yani illaki bu süreç sonuca ulaşmalıdır. Size göre bu süreç hangi aşamada, bu iş ne zaman sonuca ulaşacak?

Rıza SÜMER- Çözüm sürrecinin tam adı ‘Milli Birlik ve Kardeşlik Projesidir” çözüm süreci analar ağlamasın olayıdır. Askere giden evlatların salimen geri gelmesi olayıdır.

Sizin de belirttiğiniz gibi bu anlamada biz ekip olarak hakikaten taşın altına elimizi değil bütün siyasi birikimimizi, vücudumuzu koymuş durumdayız. Bu konuyla ilgili hem sayın cumhurbaşkanımız hem de başbakanımız ciddi manada çaba sarf ediyor.

Ben bu projenin sonuna kadar desteklenmesi mutlak surette çözüme ulaşması için herkesin üstüne düşeni yapması gerektiğine inanıyorum. Bu konuyla ilgili yok vatanı bölüyorsunuz, vatanı satıyorsunuz diye ipe sapa gelmez söylemler var.

Böyle bir şey söz konusu değildir. Biz Antalya ayağından bu olaya baktığımız zaman şunu net bir şekildi ifade edebilir ki, bu kentte bulunan hemşeri dernekleri bu konuyu çok ciddiye alıyor ve sürecin sonuca ulaşması için çalışıyor.

Hiç kimseden vatandaşın huzurunu bozacak, sıkıntıya sokacak bir işin içine de girmiyorlar. Bu projeye destek veren tüm vatandaşlarımızı tebrik ediyorum. İnşallah bu konuyla ilgili bir süre geçtikçe gündemimizde bile olmayacak.

Ali AY- Geçmişte ‘Siyasi hayatım pahasına da olsa İmam Hatip Okullarını' kapatacağım' diyen sakat bir siyasi irade vardı, bugün bakıldığı zaman ‘Milli birliği ve kardeşliği tesis edeceğim' diyen bir siyasi irade var. Bu konuda AK Parti hükümetini de dik duruşundan dolayı tebrik etmek lazım.

Rıza SÜMER: Biz her konuda olduğu gibi bu konu da dik durduk ve durmaya devam edeceğiz. Bu kardeşlik illaki tesis edilecek.

Ali AY- HDP'nin seçim barajı olan yüzde 10'u aşıp aşamama konusu var, siz bu konuda fikir beyan etmek ister misiniz? Tabi bu soruya cevap verip vermemek, fikir beyan edip etmemek size kalmış.

Rıza SÜMER- Ben HDP'nin barajı aşacağını düşünmüyorum. Ancak son günlerde CHP yaşanan bir eksen kayması var. Bazı CHP'lilerin HDP'ye geçeceği ve oy vereceği konuşuluyor. Sonuç olarak baraja takılacaklarını düşünüyorum.

Aslına bakarsanız bu konular bizim konumlarımız değil. Biz tamamen kendi işimize bakıyor ve var gücümüzle tüm teşkilatlarımızla yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Rakiplerin ne yaptığı bizim için çok önemli değil, bizim yapacağımız çok iş var. Ancak yine de altını çizelim ki HDP seçimlerde baraja takılıp boyunun ölçüsünü alacaktır.

Ali AY- Beklide size soracağım en önemli soru öncesinde biraz konuyu açmak isterim. 1983 yılında benimde orta birinci sınıfta bir yıl yurtlarında kaldığım (Rasanet Gençlik Vakfı) yöneticileri o dönemlerde bize ‘Siz yetişeceksiniz, hakim olacaksınız, savcı olacaksınız, polis olacaksınız ve devletin tüm birimleri bize geçeceksiniz bu ülkeyi ‘Şakirtler' yönetecek' diyor ve beynimizi yıkıyorlardı.

O dönemde çok anlayamadığım, algılayamadığım ama bugün net bir şekilde gördüğüm ülkeme ihanet etme noktasında var gücüyle çalışan Fethullah Gülen Terör Örgütü, yani bugünkü görüntüsüyle ihanet şebekesine dönüşmüş olan ‘Paralel Yapı' hakkında neler söylersiniz?

Rıza bey, AK Parti'nin de ilk dönemlerde ‘dini bütün insanlar yetiştiriyor' diye bakan düzeyinde, başbakan düzeyinde destek olup her türlü kolaylığı sağladığı bu ekip nasıl böyle bir ihanet içine girdi. Bu insanlar nasıl oldu da 17-25 Aralıkta ekmeğimize kan doğradı, böylesine alçakça bir ihaneti neden yaptı, böyle bir alçaklığın içine niye girdiler.

Bu konuyla ilgili Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan kararlı bir şekilde hareket ediyor. Sorudan çok yorum oldu ama bu konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz çok merak ediyorum.

Rıza SÜMER- Bu paralel yapı sayın başbakanımızın ve cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi maalesef bizi aldattı. Biz bunları görünüşte bir cemaat vatanın milletini seven inançlı bir insanlar olarak gördük. Ancak bunun aslında vatan hainliği devletimizi milletimizi dış güçlere pazarlamaya çalışan bir ekip olduğu ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde de Pensilvanya 'daki zatın bir gazetede belgeli ve ispatlı bir şekilde yayını sayesinde bir Mason Locasına üye olduğu çıktı. Bu insan geçmişte kendisi ile ilgili kamuoyunda ne çıkarsa hemen cevap veren birisi. Ya video yayınlayarak, ya da avukatı vasıtasıyla her habere cevap veren Gülen bu belgelere neden cevap veremedi.

Yani buradan da şu sonuç çıkar ki, çıkan haber ve yayınlanan belgeler doğru. İnsan çıkıp ‘Ben Mason değilim, hiçbir kulübe üyeliğim yok” diyemez mi? Gerçi bu haberler çıktığı zaman bu tip insanlar çıkıp ‘Ben değilim' diyemezmiş.

Onların teamüllerinde böyle bir durum söz konusuymuş. Bu insanlar devletin milletin genleriyle oynamaya çalışan insanlar. Dışarıdan baktığın zaman hakim, savcı, polis. İçine girdiğin zaman vatan haini bunlar.

Ali AY- Peki, bu örgütün size seçimlerde oy kaybettireceğini, partinize zarar vereceğini düşünüyor musunuz?

Rıza SÜMER- Antalya ayağından söz edecek olursak, bunlar partimize son yapılan anayasa değişikliği referandumu sırasında geldiler biraz çalıştılar. Oradaki hesapları da yargıyı ele geçirmekmiş. Hesaplarını onun üzerine kurup partimizde çalışıyormuş gibi yapmışlar.

Şunu net bir şekilde ifade edebilirim ki bu ekip bugüne kadar yapılan seçimlerde hiçbir şekilde partimizde çalışmamıştır. Devletin en küçük hücrelerine giren insanlar partiye giremez miydi? Belki girebilirdi ancak biz bu insanları partimiz içine pek fazla alıp barındırmadık.

Ali AY- Yeni anayasa hakkında fikirleriniz nedir?

Rıza SÜMER- Yeni anayasa bizim olmazsa olmazımız. Mutlak surette ivedi bir şekilde yeni anayasayı faaliyete geçirmek zorundayız. Eski anayasaya baktığınız zaman tam bir darbe anayasası. Özgürlükler noktasında her taraftan gizli, gizli tuzaklarla örülmüş bir anayasa.

Rahmetli Turgut Özal 141-142 ve 163'cü maddeleri değiştirdi. Ben bu düşünce özgürlüğü kısmını bu işin hallettim dedi. Ancak arkasından baktık ki 312 madde var. Onu da değiştirdik başka şeyler çıktı.

Az öncede ifade ettiğim gibi bu anayasa her tarafı tuzaklarla dolu bir anayasa. Zaten darbecilerden de normal ve aklı başında bir anayasa beklenemezdi. Yani sözün özü şudur ki, bu anayasa baştan sona değişmesi gereken bir anayasadır.

Ali AY- 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak seçimlerde AK Parti Antalya Teşkilatının hedefi nedir?

Rıza SÜMER- Biz kentimizden çıkacak olan 14 milletvekilinin 14'üne de talibiz. Tüm çalışmalarımızı bu minval üzere yapıyoruz. Gece demeden gündüz demeden nasıl bir oy fazla alabilir izin hesabı içindeyiz.

Ali AY- Ben futbolun fazlaca içinde biri olduğum için Antalyaspor Stadyumunu sormadan geçmeyeyim. Sevgili başkanım stadyumun yapımı hangi aşamada, gürültüden dolayı biraz şikâyet var diye duyumlar alıyoruz.

Rıza SÜMER- Stadyum yapımı tüm hızıyla devam ediyor. En kısa zamanda açmak niyetimiz var. Gürültü ile ilgili sıkıntının olduğu doğrudur, vatandaşımız da bu konuda haklıdır. Maalesef oranın kaderi galiba bu, ama biz en kısa zamanda stadı tamamlayıp vatandaşımızı gürültüden kurtaracağız.

Ali AY- Stadyumu Türkiye'nin ilk seçilmiş Reis-i Cumhuru olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın açacağı söyleniyor. Kamuoyunda konuyla ilgili spekülasyonlar var, bu konuda neler söylersiniz?

Rıza SÜMER- Bize bu konuyla ilgili herhangi bir bilgi gelmedi. Bunu zaman gösterecek artık.

Ali AY- Bu röportajı başka bir parti ya da başka bir kişi ile yapsaydım direk olarak siyasi hedefiniz nedir diye sorardım. Ancak hem AK Parti'yi hem de sınıf arkadaşım olmanızdan dolayı sizi tanıdığım için teşkilatta çalışanların bu işe bir ‘Dava' zatınızın da ‘Hizmet' olarak baktığını bildiğim için farklı bir şekilde sorayım. Alt kademelerde başladığınız siyasi yolculukta hangi hedefe gitmek ister Rıza Sümer.

Rıza SÜMER- Sizinde belirttiğiniz gibi biz siyaseti, halka hizmeti ibadet aşkıyla yapıyoruz. Yüce Mevla Kuran-ı Keriminde ‘Biz insanları dünyayı imar etsinler diye gönderdik” buyuruyor. Biz dünyayı da gönülleri de imar etmek için bu kutlu yürüyüşün içindeyiz.

Ben şu an itibarıyla Adalet ve Kalkınma Partisi Antalya İl Başkanlığı görevini gücümün yettiğince yapmaya çalışıyorum. Bu konuda bize bir görev verildi onu yapıyoruz. Biz siyaseti ‘bugün şuraya geleyim, yarın buraya geleyim' diye bir hesap üzerine yapmadık, yapmıyoruz.

Ali AY- Sınıf arkadaşlığı ve sizi çok yakından tanıdığım için bu röportaja kendimi avantajlı görüyorum. Az önceki sözlerinize bir ek yapmak istiyorum. Hakikaten siz okuldayken de böyleydiniz. Ortada bir iş varsa bir ucundan tutar ve en iyi şekilde o işi yapmaya gayret edersiniz.

İş bitince de biz yaptık gerisini Allaha bıraktık derdiniz. Bugün baktığım zaman o Rıza Sümer hala aynı şekilde duruyor. İmam Hatip Lisesi sıralarında okuyan Rıza'nın düşünce yapısı, gayreti ve tevekkülü bugün de sizde mevcut. Dün neyseniz bugün de O'sunuz. Bundan r-dolayı da büyük bir tebriği hak ediyorsunuz.

Rıza SÜMER- Estağfurullah sevgili kardeşim. Bende bu düşüncelerinden dolayı bende sana çok teşekkür ediyorum.

Ali AY- Okuldan girmişken son bir soru sorayım ve bu güzel röportajı bitirelim. Benim Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü'nden aldığım bilgilere göre İmam Hatip Okulu açma konusunda Antalya Akdeniz bölgesi birincisi, ülke geneline bakıldığı zamanda yedinci sırada.

Bu konuda Milli Eğitim Müdürümüz Osman Nuri Gülay ve ekibi inanılmaz iyi çalışıyor. Aslında bana göre Antalya'daki bürokratlar inanılmaz iyi çalışıyor. Sizin bürokratlarımız hakkında ve okullarımızın çoğalması konusunda düşünceleriniz nelerdir. İmam Hatip Okulu yapımı artarak devam edecek mi?

Rıza SÜMER- Sorunuza sondan başlayarak cevap vereyim. Bu okul işi arz-talep meselesi, bir şey isteniyorsa ve talep edeni çoksa bu işi yapmak o işin başında bulunanların asli görevidir. Ancak bizim ‘her tarafa İmam Hatip yapalım, her okul İmam Hatip olsun' diye düşüncemiz ve hedefimiz yok.

Hatırlarsanız geçmişte normal liselerde sınıflar 24-25 kişiden oluşurken bizim sınıfımız 41 kişiydi ve o dönemde o kalabalık içinde okumaya çalıştık. Halkımızın o dönemde de İmam Hatip Okulları'na sevgisi ve isteği vardı, bu dönemde de aynı teveccühü var.

İstek olduğu sürece yapmaya devam edilecek. Siyasi iktidar olarak halkın istediğini görmezden gelemeyiz, halk ne istiyorsa ne diliyorsa onu yaparız. Bürokratlarını başarı konusunu da ele alacak olursak, ben burada AK Parti'nin bürokrasiye bakışının başarıyı getirdiğini düşünüyorum.

Bizim iktidarımız hiçbir zaman bu olaya ‘Efendicilik' tavrı ile bakmadı ve yaklaşmadı. Hiçbir kurumun iç işlerine karışmadı ve karışmıyor. Herkes kendi işini yapıyor ve yapmaya devam edecek. AK Parti bürokrasinin içinden siyasi sonuç doğuracak bir açıklama gelmediği sürece işini yapanlara karışmaz.

Eğer siyasi bir durum söz konusu olacak olursa da biz bunu basın yoluyla yapacağımız açıklamayla kamuoyu ile paylaşır gereğini yaparız. Öte yandan bürokratlar konusunda da gerçekten Antalya olarak çok şanslıyız.

Her birimin başında olan bürokratlarımız gece demeden gündüz demeden çalışan ve proje üreten insanlar. Geçmişten günümüze sıkıntı yaşanan her ne kadar sorun varsa onu çözmek için her birim çok gayret ediyor. Bu gayretlerde vatandaşımıza hizmet olarak yansıyor. Ben bütün bürokratlarımıza ve ekiplerine çok teşekkür ediyorum.

Ali AY- Bu güzel ve samimi röportajdan dolayı çok teşekkür ediyor, yapılacak genel seçimlerde size ve partinize yürekten başarılar diliyorum. Umarım her şey istediğiniz şekilde gerçekleşir.

Rıza SÜMER- Bende sizinle bu güzel zaman dilimini paylaşmaktan, sorduğunuz net ve birbirinden kıymetli sorulardan dolayı çok teşekkür ediyor, Akdeniz Sonbaskı Gazetesine ve ekibinize başarılar diliyorum.



BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR