AKILLI ŞEHİRLER ULUSAL ŞEHİR ENDEKSİ SONUÇLARINDA KÜTAHYA FARKI

AKILLI ŞEHİRLER ULUSAL ŞEHİR ENDEKSİ SONUÇLARINDA KÜTAHYA FARKI

AKILLI ŞEHİRLER ULUSAL ŞEHİR ENDEKSİ SONUÇLARINDA KÜTAHYA FARKI

Uyguladığı projelerle Türkiye’ye örnek olan ve bu alandaki projeleri birçok ödüle layık görülen Kütahya Belediyemiz, yine fark yaratmayı başardı. 2020-2023 Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında hazırlanan Ulusal Şehir Endeksi’nde Kütahya Belediyemiz, 51 il belediyesi içerisinde birinci, büyükşehirlerin de bulunduğu 81 il içerisinde ise beşinci sırada yer aldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından 2020-2023 Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında hazırlanan Akıllı Şehirler Olgunluk Değerlendirme Modelinin uygulanması ile şehirlerimizin kabiliyetleri değerlendirilerek akıllı şehir olgunluk seviyeleri tespit edildi ve bu sonuçlar doğrultusunda Ulusal Şehir Endeksi oluşturuldu. Son 4 yılda Belediyemizce hayata geçirilen Akıllı Şehir Uygulamaları ve bu yönde ilerletilen yönetim anlayışımız sonucunda; ilimiz 81 il içerisinde Konya, İstanbul, Bursa ve Kayseri büyükşehirlerinin ardında beşinci sırada yerini aldı. İl belediyesi sınıflandırmasında olan 51 il içerisinde ise birinci oldu. Planın son uygulama dönemi olan 2023 yılında daha yüksek bir puanla sıralamamızı arttırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Geçtiğimiz yıllarda Başarılı Örnekler Sıralamasında ise 35 Akıllı Şehir Uygulamasıyla Gaziantep ve Kocaeli Büyükşehir Belediyelerinin ardından üçüncü sırada yerimizi almıştık.

Ulusal ve uluslararası pek çok alanda şehrimizin adını başarıyla duyurmaya devam edeceğiz. Birlikte başardık!

Şehir endeksi sonuçlarına Bakanlığımızın sayfasındaki linkten ulaşabilirsiniz: https://sehirendeksi.gov.tr/endekspublic/
Fotoğrafları Paket Halinde İndirmek İçin Tıklayınız.
Kütahya,Kütahya Belediyesi
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR