AMATÖR SPOREVİ ve KOMPLEKSİ HİZMETE SUNULDU…

AMATÖR SPOREVİ ve KOMPLEKSİ HİZMETE SUNULDU…

AMATÖR SPOREVİ ve KOMPLEKSİ HİZMETE SUNULDU…

Belediyemiz tarafından yapımı tamamlanan Amatör Sporevi ve Kompleksi'nin açılışı gerçekleştirildi.4 Eylül Spor Vadisi içerisinde yer alan ve çeşitli amatör spor branşlarına ev sahipliği yapacak tesisin açılış törenine; Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin, Vali Yılmaz Şimşek, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, spor camiası ve çok sayıda davetli katıldı.

Tesisin tanıtım videosunun izlenmesi ile başlayan törende ilk olarak Sivas Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Zeki Ekici söz aldı. Ekici; “Amatör denilince çile aklımıza geliyordu. Bu amatör evi rüyamızdı. Başka şehirlerde görüyorduk, Sivas’ta neden olmasın diyorduk. Bundan dolayı Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Belediyemize teşekkür ediyorum. Artık hiç bir spor kulübü dışarıda kalmayacak. Projeyi uygulayan Belediye Başkanımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Daha sonra konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç, “Özellikle tesisleşme noktasında son dönemde devletimizin yapmış olduğu ciddi yatırımlarla birlikte bu içerisinde bulunduğumuz 4 Eylül Spor Vadisi, yaşayan bir spor vadisine dönüşmeye başladı. Buradaki tesislerde her gün yüzlerce amatör sporcumuz geleceğe hazırlanıyor. Hemen hemen tüm branşlarda faaliyet üretmeye çalışıyoruz. Sporu tabana yaymaya çalışıyoruz. Bizim tesislerimiz 7/24 tüm kulüplerimize, sporcularımıza açık halde. Amatör Sporevi ve Kompleksi ile yıllardır devam eden büyük bir sorun ortadan kalkmış oluyor. Sivas’ımıza hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

“Açılışını yaptığımız Amatör Sporevi ve Kompleksinin şehrimize, amatör camiasına ve tüm sporcularımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” diyen Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin ise “Yıllardır talep edilen bu tesisi yapmak Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun destekleri ile bizlere nasip oldu. Milletimizin haklı taleplerini yerine getirmek adına çalışmaya, eser üretmeye devam edeceğiz, bu bizim görevimiz. Amatör Sporevi de inşallah Sivas’ımızı temsil edecek sporcuların yetişmesine vesile olur. Bugün şehrimizin her bölgesinde farklı alanda farklı çalışmalar var. Altyapı, yol, park bahçe, peyzaj, kültür ve gençlik merkezi, meydan çalışmaları devam ediyor. Bir kısmı tamamlanma aşamasında, bir kısmının da açılışını yaptık. Bu yaz boyu her hafta bir açılış ile birlikte şehre kazandırdığımız değer katacak eserlerin açılışlarını birer birer gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

Başkanımız Bilgin konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Bugün açılışını yaptığımız bu eser bugünkü rakamlarla yaklaşık 30 milyon TL’ye mal oldu. Gençlik Spor Bakanlığımızın desteği ile hizmete sunduk. Asıl gayemiz şehrin ihtiyacı olan eserleri hizmete sunmak. Bu noktada şehrimizde güzel bir birliktelik var. Bu eserin ortaya çıkmasında Gençlik Spor il Müdürlüğümüz, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığımız, Amatör Spor Kulüplerimiz ve tüm paydaşlarımız ile birlikte ihtiyacı belirleyerek doğru bütçe ile doğru tesisi ayağa kaldırdık. Önümüzdeki süreçte de buna benzer eserleri hayata geçireceğiz. Şeyhşamil Mahallesi’nde şehrin o bölgesine hizmet edecek muhteşem bir spor kompleksini yine Gençlik Spor Bakanlığımızın destekleriyle önümüzdeki süreçte açmayı hedefliyoruz. Fatih ve Şeyhşamil Mahallesi’nde yapımı devam eden Gençlik Merkezlerimizin de açılışını önümüzdeki yıl gerçekleştireceğiz. Bu çalışmalarda emeği olan herkese teşekkür ediyoruz. Biz bir ve beraber olduğumuz müddetçe şehrimize değer katacak birçok eserin açılışını birlikte yapacağız. Bu proje ile birlikte amatör sporcularımıza çeşitli yardımlarımızı da gerçekleştiriyoruz. Daha iyi, daha güzeli de hep birlikte hedefleyeceğiz.” dedi.

Törende katılımcılara son olarak hitap eden Vali Yılmaz Şimşek; “Güzel bir vesileyle bir aradayız. Belediyemiz tarafından şehrimize kazandırılan Amatör Sporevi ve Kompleksinin açılışını hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Gerçekten ilimize yakışır, donanımlı ve çok kapsamlı bir tesis olmuş. İlimize hayırlı olsun. Emeği geçen Başkanımıza, Bakanımıza ve Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Şüphesiz spordaki başarı, amatör spordaki başarıdan geçer. Amatör spora önem verirsek sporu tabana yaymış oluruz. Yeni sporcularımızın, yeni yeteneklerin keşfine zemin hazırlamış oluruz. Daha çok gencimizi sporla buluşturmuş oluruz. Tabi bu da yatırımla olur tesisleşmeyle olur. İlimizde 58 tesisimiz sporcularımıza hizmet etmekte. Gerek Belediyemiz tarafından, gerekse hayırseverlerimiz tarafından amatör spor kulüplerimize nakdi destekler olmakta. İnşallah bu tesisimizde ilimizdeki sporun gelişmesine ve ilimizden başarılı sporcuların çıkmasına büyük katkılar sağlayacaktır. Tesisimiz ilimize hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu.Törende amatör kulüplere malzeme desteği sağlanarak tesisin açılış kurdelesi kesildi. Açılışın ardından tesisleri inceleyen protokol, sporcuların gösterilerini ilgiyle takip etti.


Sivas,Sivas Belediyesi

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR