ANTALYA´DA TARİHİ BULUŞMA

ANTALYA´DA TARİHİ BULUŞMA

Türk Konseyi Gümrük İdareleri Başkanları 6. Toplantısı 12 Mayıs 2017 tarihinde Antalya´da düzenlendi.

Türk Konseyi Gümrük İdareleri Başkanları 6. Toplantısı 12 Mayıs 2017 tarihinde Antalya´da düzenlendi. Konsey üye ülkeler Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan için stratejik öneme sahip ulaştırma, merkez koridor kapsamında kritik öneme sahip gümrük işbirliği toplantısının 6.´sı Antalya´da yapıldı.

Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Gümrük Komitesi Birinci Başkan Vekili Safar Mehdiyev, Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Kırgız Cumhuriyeti Devlet Gümrük İdaresi Başkanı Azamat Süleymanov Ve Türkiye Cumhuriyeti Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Cenap Aşçı toplantıda hazır bulunarak heyetlerini temsil etti

Toplantı, Türkiye Cumhuriyeti Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Cenap Aşçı ve Türk Keneşi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ömer Kocaman´ın moderatörlüğünde gerçekleştirildi. . Toplantıda Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Kocaman´nın yanı sıra , proje Direktörleri Ferid Demirli ve Yedil Myrzhakhanov ile Araştırma Uzmanı Dastan Almen hazır bulundular.

Taraflar, üye ülkelerden geçecek merkezi ulaşım koridorunu teşvik etmeyi amaçlayan ´Türk Keneşi Modern İpek Yolu Ticaret Karavanı Deneme Turunun´ başlatılmasını önemine vurgu yaptılar.

Ayrıca Kervansaray Projesi kapsamındaki yan ziyaretlerde elde edilen tespit ve önerileri gözden geçirerek Çin´in söz konusu girişimde yer alması yönündeki çabaların yoğunlaştırılmasının gerekliliğine dikkat çektiler.

Moderatörlerden Türk Keneşi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ömer Kocaman ´Ön bilgi paylaşımı konusunda dörtlü bir anlaşma ile gümrük muhafazası alanında bir işbirliği mutabakat zaptı imzalanması yönünde olumlu gelişmeler sağlandığını ayrıca toplantının Antalya´da yapılmasının son derece önemli olduğunu vurguladı.

Gümrük alanında karşılıklı işbirliğinin yoğunlaştırılması, özellikle yetkilendirilmiş yükümlü (AEO) uygulaması alanında Dünya Gümrük Örgütü ile işbirliği, kamu-özel sektör ortaklığı ve Türkiye Cumhuriyeti Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından 4-5 Ekim 2016 tarihleri arasında Ankara´da düzenlenen ?Risk Analizi´ semineri benzeri eğitim seminerlerinin geçmişte ortaya koyduğu faydanın küçümsenmeyecek derecede olduğunu belirleyen Dr. Ömer Kocaman ,Türk Keneşi Gümrük İdareleri Başkanlarının yedinci toplantısının 2018 yılında Kazakistan´da yapılması planlandığını belirtti.



BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR