ASMO BAŞKANI ÇAVDAR'DAN BEYANNAME AÇIKLAMASI

ASMO BAŞKANI ÇAVDAR

ASMO BAŞKANI ÇAVDAR'DAN BEYANNAME AÇIKLAMASI

ASMO Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin kabul edildiğini ve komisyonda kabul edilen teklif ile yıllık gelir ve kurumlar vergisi beyanlarının verilme tarihlerinin bir ay öne çekildiğini hatırlatarak, “TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen düzenleme ile dördüncü dönem geçici vergi beyannamesinin verilmesinin kaldırılması son derece yerinde bir karardır” dedi. 

Toplumsal beklenti

Ülke genelinde faaliyet gösteren 77 Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve 8 Yeminli Mali Müşavirler Odasına bağlı 116 bin Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve 4 bin 800 Yeminli Mali Müşavir bulunduğunu dile getiren Çavdar, “Kanunun almış olduğu tüm kararları Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler sahada uygulayıcısı olarak hayata geçirmektedir.

Dördüncü dönem geçici vergi beyannamesinin kaldırılması doğru bir karardır ve toplumsal beklentiyi karşılamaktadır. Ancak bununla birlikte yıllık beyanname verme sürelerinin bir ay öne çekilmesi son derece yanlış ve uygulanamaz bir karardır” ifadelerini kullandı. 

Bir ayda 17 beyanname

Beyan ve bildirimlere mali müşavirlerin yetişemediğini anlatan Emrullah Tayfun Çavdar, “Bir ayda 17 tane beyan ve bildirim vermekte olan Mali Müşavirler artık bunlara yetiştiremez duruma gelmiştir. Mevcut sürelerde bile yetiştirilmekte zorlandan gelir ve kurumlar vergisi beyanlarını Mali Müşavirlerin bir ay önce verme gücü ve takati kalmamıştır.

Beyanların süratle hazırlanmak zorunda olması nedeniyle beyanların hata payı ve riskleri artacaktır. Bu gibi nedenlerle beyan sürelerinin geriye çekilmesine yönelik düzenlemeden TBMM Genel Kurulunda vazgeçilmelidir. TBMM'de grubu bulunan tüm milletvekillerimize sizlerin aracılığı ile bu kanun metninin düzeltilmesi için çağrıda bulunuyoruz” dedi. 



BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR