ASMO’DA WEBİNAR SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ASMO’DA WEBİNAR SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ASMO’DA WEBİNAR SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Webinarın açış konuşmasını yapan ASMO Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar şunları söyledi; “Ekonominin sıkıntılı olduğu bir dönemden geçiyoruz. Tüm Dünyada ve ülkemizde pandeminin getirdiği sosyal ve ekonomik sıkıntılar hat safhada. Ülkemizde dolar 8.70 TL seviyelerinde, Güven Endeksimiz ne yazık ki 400 seviyelerinde, faizler %19 - %20 civarında seyrediyor fakat enflasyon tüm bunlara rağmen kontrol altına alınamıyor. 

Türk lirasının değeri düşüyor, satın alma gücü düşüyor, ücretli çalışan emekçiler ciddi manada etkileniyor. Antalya ölçeğinde bakarsak işlerine baktığımız müşterilerimiz de bu sıkıntılardan etkileniyor dolayısıyla meslektaşlarımız ücretlerini tahsil edemiyor. Umut ediyoruz ki son düzenlemelerle ekonomi biraz canlanır ve meslektaşlarımız da ücretlerini tahsil etme imkanı bulurlar” dedi.

Başkan Çavdar ayrıca; “Hazine ve Maliye Bakanlığımızdan bizleri bugüne kadar yararlandırmadıkları teşviklerden yararlanmak istiyoruz. En azından KDV  oranlarının serbest meslekte indirimini talep ediyoruz. Bir yıl geçmeden tekrardan bir af ile karşı karşıyayız. Bu sefer matrah artırımı, stok affı gibi bilanço kalemlerinde bir takım düzeltmelere de af getiriliyor.

Meslek camiası olarak özellikle matrah artırımına sıcak bakmıyoruz. Çünkü 2020 yılının Kurumlar Vergisi Beyannameleri Nisan ayının sonunda verip tahakkuklarını almışken Mayıs ayında böyle bir kanunla karşı karşıya kalıyoruz. Dolayısıyla bizlerin emekleri boşa gidiyor. Vergi mükelleflerinde şöyle bir beklenti oluşuyor “nasıl olsa af çıkar” bu aflar mali idareye olan ödeme bilincini erozyona uğratıyor. Nihayetinde bizler uygulamacıyız hem müşterilerimizi hem de siz değerli meslektaşlarımızı bilgilendirmeliyiz. Bu bilinç ile bugün bu semineri düzenliyoruz. 

Mali tatil yaklaşıyor, mali tatilin uygulanabilir bir mali tatil olması ya da bu meslek camiasının gündeminden çıkartılması gerektiğini düşünüyorum” dedi. İstanbul SMMM Odası Başkanı Yücel Akdemir’e, Yönetim Kuruluna, Tesmer Yönetimine ve İstanbul SMMM Odası Eğitmeni Yalçın Sütütemiz’e katılarından dolayı teşekkür ederek sözlerine son verdi. 
Webinarın sunumunu gerçekleştiren İstanbul SMMM Odası Eğitmeni Yalçın Sütütemiz; 
•    Borçların Yapılandırılması
•    Matrah ve Vergi Artırımı
•    İşletme Kayıtlarının Düzeltilmesi
•    Kesinleşmiş SGK Alacakları
•    Taşınmazlar ve Amortismana Tabi İktisadi Kıymetlerin Yeniden Değerlemesi ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Webinarımız; meslektaşlarımızdan gelen sorular cevaplandırılarak sona erdi.



MURGEM'E BAŞVURULAR BAŞLADI

ASSİM'DEN ESNAFA ÜCRETSİZ E-TİCARET EĞİTİMİ

MİNİK DOSTLARI KORUMAK İÇİN EĞİTİM ALDILAR

BARİSTA KURSU İLK MEZUNLARINI VERDİ

MURATPAŞA PERSONELİNE İLETİŞİM EĞİTİMİ

BAŞKAN TÜTÜNCÜ'DEN GENÇLERE ALTIN ÖĞÜTLER

ANTALYA DOĞA VE YÖRÜK ÇALIŞTAYI YAPILDI

MESLEK KURSLARI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

BAŞKAN ÖMER İŞLEK'TEN REKOR KİTAP BAĞIŞI

ÇOCUKLAR YETENEKLERİNİ OYUNLA KEŞFEDİYORLAR

KONYAALTI'NDAKİ OKULLAN BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GİBİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KAŞ KREŞİ HİZMETE GİRDİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR