ASMO´DAN MALİ TATİL AÇIKLAMASI

ASMO´DAN MALİ TATİL AÇIKLAMASI

Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar ?Mali Tatil´ hakkında açıklamalarda bulundu.

Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMO) Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar yaptığı açıklamada; ?28.03.2007 tarihli ve 26476 sayılı Resmi Gazete ´de yayımlanarak aynı gün itibariyle yürürlüğe giren,5604 sayılı Mali Tatil İhdas Edilmesi Hakkında Kanun hükümlerine göre meslek mensuplarına ve yükümlülere kolaylıklar getiren ?Mali Tatil? uygulaması, bu yıl 1 Temmuz 2017 günü başlayıp - 20 Temmuz 2017 Perşembe günü sona erecektir.

Yıllardır verilen mücadele sonucunda çağdaş dünyanın vazgeçilmez unsurlarından biri olan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik mesleğinin Ülkemizde yasal statüye kavuşmasını sağlayan ve 13 Haziran 1989 tarihinde uygulamaya giren 3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanununun bu yıl 28´nci yılını kutladık. Mesleki mücadelemizde emeği geçen meslektaşlarımıza gönülden teşekkür ediyor, ebediyete intikal etmiş meslektaşlarımızı minnet ve rahmetle anıyoruz? dedi.

Başkan Çavdar; ?Bizler demokrasi mücadelesi ile birlikte meslek mücadelemizi de sürdürmekteyiz, demokrasinin ve özgürlüklerin olmadığı bir toplumda hiçbir şeyin değeri yoktur.

Üst birliğimiz olan TÜRMOB´un örgütlenmesi bugün ülke genelinde; 77 Serbest Muhasebeci Mali Müşavir odası, 8 Yeminli Mali Müşavir Odası, 105.000 üyesi, 20.000 stajyeri ve yardımcı elemanları ile ülkemiz ekonomisine yön veren çok büyük bir aileyiz? dedi.

/resimler/2017-7/3/1824001006116.jpg

Son zamanlarda, ülkemizde yaşanan siyasal, ekonomik ve toplumsal gidişattan duyduğu kaygıları kaygıları da dile getiren ASMO Başkanı Çavdar; ?Bu gün ülkemizde, hukuksuz ve anti demokratik uygulamalar, görevden almalar, meslekten ihraç etmeler ve tutuklamalarla karşı karşıyayız.

Terörle elbette mücadele edilmelidir, halkın güvenliği elbette önemlidir. Ancak bütün bu tedbirlerin evrensel hukuk normları içinde alınması kritik öneme sahiptir. Bu türden alınan önlemler; kaş yapayım derken göz çıkarmaktan başka bir işe yaramayabilir.

Demokratik hukuk devletlerinde, anayasal eşit yurttaşlık hakkına sahip bireyler; Örgütleriyle, katılımlarıyla, çoğulcu renkleriyle, denetleyen ve hesap soran olarak, siyasetin esas aktörü ve öznesidirler.

Bu nedenledir ki, bir sivil toplum örgütü olan meslek camiamızın, evrensel insan haklarına dayanan bir hukuk düzeninden, katılımcı, özgürlükçü ve çoğulcu bir demokrasiden yana tavır koyması aynı zamanda kendisinin de varlık sebebidir? diye konuştu

Başkan Çavdar ayrıca; ?Kanunla meslek mensuplarımıza sağlanan tatilin adı her ne kadar Mali Tatil olmasına ve yirmi günlük bir süreyi kapsamasına rağmen gerçek anlamda meslektaşlarımızın faydalanabileceği bir tatil değildir, meslektaşlarımız olağan zaman da yaptıkları işleri yine bu dönemde de yapmak zorunda kalmaktadırlar.

Çünkü beyanname verme süreleri mali tatilde ( 1 Sıra Numaralı Mali Tatil Uygulaması Hakkında Genel Tebliğde) 7 gün uzamakta iken,1 Sıra Numaralı Tebliğde değişiklik yapan 2 Sıra Numaralı Tebliğle; 5 güne çekilmiş ve meslek mensuplarımızın kanunla kazanılmış hakları ellerinden alınmıştır. Gerçek anlamda bir mali tatil olabilmesi için, Temmuz ayında verilmesi gereken beyanname ? bildirimlerin (Haziran ve Temmuz aylarına ait ) Ağustos ayında verilmesi sağlanmalıdır? dedi.

Süreler hakkında da açıklamalar yapan Başkan Çavdar; ?2017 yılı için beyan süresi 1-20 Temmuz 2017 tarihleri arasında olan vergilere ilişkin beyannamelerin verilme süresi 27 Temmuz 2017 Perşembe, bu beyannamelere göre tahakkuk eden vergilerin ödeme süresi 28 Temmuz 2017 Cuma günü.

Beyan süresinin son günü 20 Temmuz 2017 gününü izleyen tarihten itibaren beşinci günü mesai saati bitimine kadar olan vergilere ilişkin beyannamelerin verilme süresi 25 Temmuz 2017 Salı, bu beyannamelere göre tahakkuk eden vergilerin ödeme süresi 26 Temmuz 2017 Çarşamba günü mesai saati bitimi olacaktır.

Haziran 2017 Dönemine Ait Aylık Prim Hizmet Bildirgesinin SGK´na Gönderilme süresi 25 Temmuz 2017 Salı, tahakkuk eden primlerin ödeme süresi 26 Temmuz 2017 Çarşamba günü mesai saati bitimi olacaktır.

Özel tüketim vergisi, banka ve sigorta muameleleri vergisi, özel iletişim vergisi, şans oyunları vergisi ile gümrük idareleri, il özel idareleri ve belediyeler tarafından tarh ve/veya tahsil edilen vergi, resim ve harçlarla ilgili olarak malî tatil uygulanmamaktadır? dedi.

/resimler/2017-7/3/1824572100960.jpg

Çavdar son olarak; ?İçimize sinmese de, gerçek anlamda bir tatil olmasa da, Mali Tatilinizi kutluyor, sevdiklerinize ve kendinize zaman ayıracağınız huzurlu bir tatil yapmanızı diliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum? diyerek sözlerini noktaladı.

 



SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’da şimdi ikinci etap satışta

ANTALYA OSB'NİN VE ŞEHRİMİZİN GURURLARI

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR