Tarih: 19.09.2024 00:35

Avrupa Hareketlilik Haftası başlıyor

Facebook Twitter Linked-in

Avrupa Hareketlilik Haftası, bu yıl “Paylaşımlı Kamusal Alan” teması ve “Paylaşımlı Kamusal Alanlarda, Şehri Birlikte Yaşayalım” sloganıyla 16-22 Eylül tarihleri arasında Antalya’da da çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi hafta boyunca çeşitli toplantılar, eğitimler ve etkinlikler düzenleyecek.

Avrupa Komisyonu'nun sürdürülebilir kentsel hareketlilik konusundaki bilinçlendirme girişimlerinden olan “Avrupa Hareketlilik Haftası” tüm dünyada ve Türkiye’de olduğu gibi Antalya’da da 16-22 Eylül tarihleri arsında kutlanacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek kutlama programında bisiklet turu ve arabasız gün etkinliği düzenlenecek. Kentleri ve yerel yönetimleri sürdürülebilir ulaşım yöntemlerine teşvik etmeyi amaçlayan hafta boyunca karbon salınımının azaltılmasına yönelik neler yapılabileceği konusunda vatandaşlar bilgilendirilecek

BİSİKLET TURU DÜZENLENECEK

18 Eylül Çarşamba günü Avrupa Hareketlilik Haftasının bu yılki “Paylaşımlı Kamusal Alan” temasına uygun olarak bisiklet turu gerçekleştirilecek. Saat 19.30’da Atatürk Parkı Barbaros Çay Bahçesi karşısında toplanacak bisikletli vatandaşlar, Karaalioğlu Parkı girişinde bulunan eski belediye binası önüne kadar bisiklet sürecek. Yine 18 Eylül Çarşamba günü saat 14.00-17.00 arası Bülent Ecevit Kültür Merkezi ve Eski Belediye Binası önünde Migris Projesi kapsamında Alman Constin Firması batarya istasyonunu ve hafif elektrikli araçları test edecek olan personele tanıtım yapacak ve kullanım eğitimi verecek.

HAFİF ELEKTİRKLİ ARAÇLAR TEST EDİLECEK

19 Eylül Perşembe günü ise 10.00-11.00 saatleri arasında Döşemealtı Osman Ali Cingöz İlköğretim Okulu’nda öğrenciler okula bisiklet ile gelecek, boyama alanlarında oyunlar oynayacak, öğrencilere bisiklet sürüş eğitimi verilecek. Aynı gün 09.00-17.00 saatleri arasında Karaalioğlu Parkı’nda belediye personeli tarafından süt dağıtımı, zabıta devriyesi, park-bahçeler bakım, aydınlatma kontrolü gibi rutin görevlerde kullanılacak hafif elektrikli araçlar test edilecek.

ETKİNLİKLER GÜN BOYU SÜRECEK

20 Eylül Cuma günü 13.30-19.00 saatleri arasında Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde

Migris Projesi kapsamında Sürdürülebilir Mobilite için Batarya Değişimi Mikro-Konferansı düzenlenecek. 22 Eylül Pazar günü ise Eski Lara yolunun Düden Balık Çarşısında doğru olan bölümü kapatılarak arabasız gün etkinliği gerçekleştirilecek. Ekdağ Düden Balık Çarşısı önünde 15.00-22.00 saatleri arasında Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında etkinlikler, konserler ve yarışmalar düzenlenecek. Migris Projesi kapsamında 5 adet hafif elektrikli araç vatandaş tarafından alanda test edilecek.


Antalya,Antalya Belediyesi
belediye365.com


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —