BAKAN KİRİŞCİ KAHRAMANMARAŞ VE BAZI İLÇERİNDE BAYRAMLAŞMA PROGRAMLARINA KATILDI

BAKAN KİRİŞCİ KAHRAMANMARAŞ VE BAZI İLÇERİNDE BAYRAMLAŞMA PROGRAMLARINA KATILDI

BAKAN KİRİŞCİ KAHRAMANMARAŞ VE BAZI İLÇERİNDE BAYRAMLAŞMA PROGRAMLARINA KATILDI

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Kahramanmaraş programı kapsamında bayramlaşma programlarına katıldı. İlk önce Ramazan Bayramı namazı için Dulkadiroğlu Belediyesi Kamu Külliyesi'ne gelen Kirişci, namaz sonrası vatandaşların bayramını kutladı.

Bakan Kirişci, buruk bir bayram geçirdiklerini ve depremler nedeniyle Kahramanmaraş'ta 12 bin 500 kişinin Hakk'a yürüdüğünü söyledi.

11 il genelinde de 50 binden fazla kişinin aynı elim olayda hayatını kaybettiğini anlatan Kirişci, "Rabb'im hepsine rahmetiyle muamele eylesin. Geride kalan kardeşlerimize de bir daha bu tür afetlerin yaşanmadığı bayramlar idrak etmeyi lütfeylesin." dedi.

Bayram namazı sonrasında vatandaşlarla kahvaltı programında bir araya gelen Kirişci, daha sonra konteyner kentlerde kalan bazı depremzedeleri ziyaret etti.

Konteyner kentte kalanlarla bayramlaşan Kirişci, depremzedelerin ihtiyaçlarını sordu, çocuklara oyuncak dağıttı.

Konteyner kentten ayrılan Kirişci, depremde ölenlerin cenazelerinin defnedildiği Kapıçam Mezarlığını da ziyaret etti.

Bakan Kirişci daha sonra Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen ikinci depremin merkez üssü Elbistan ilçesine geldi. Kirişci, Hz. Ali Camisi'nde cuma namazı çıkışı vatandaşlarla bayramlaştı, çocuklara oyuncak hediye etti.

İlçede dayanışmayla kurulan ve her gün 12 bin kişiye ücretsiz sıcak yemek ikram edilen "Yeniden Hayat Lokantası"nı da ziyaret eden Kirişci, depremzedelerle ve şef Ömür Akkor ile bir araya geldi.

Kirişci, vatandaşların bu mekânda dostluğu ve kardeşliği paylaştığını belirterek, ülkenin bir daha böylesine bir afet yaşamamasını temenni etti.

MÜSİAD Konteyner Kenti'ni de ziyaret eden Kirişci, afetzedeler ve görevli personelin bayramını kutladı.

Bakan Kirişci, Elbistan Gençlik Merkezi'ndeki etkinlikte de çocuklar ve aileleriyle "Rafadan Tayfa: Galaktik Tayfa" adlı sinema filmini izledi.

"BU AZİZ MİLLET HER ZAMAN KENDİNE YAPILAN HİZMETLERİ ZİYADESİYLE ÖDÜLLENDİRMİŞTİR"

Kirişci, Elbistan Mehmet Akif Kültür Merkezi'ndeki programda da ilçe protokolü ve vatandaşlarla bayramlaştı.

Depremlerin ardından bayramın buruk geçtiğini belirten Kirişci, hayatın bir an önce normale dönmesi, üretim ve istihdam sağlanması için çaba gösterdiklerini vurguladı.

Kirişci, gördüğü kadarıyla Elbistan'ın çok güzel toparlandığını ifade ederek, "Elbistan'a bu üçüncü gelişim. Her geldiğimde depremin izlerinin silinmesi adına farklı bir Elbistan görüyorum. Tüm zamanların en şiddetli afetini neredeyse tüm ilçelerimizde yaşadık. Elbistan önde gelen ilçelerimizden. Burada yaraların sarılması, enkazların kaldırılması, konteyner ihtiyaçlarının karşılanması, vatandaşlarımızın gündelik ihtiyaçlarının karşılanıyor olması çok önemli." diye konuştu.

Daha sonra Nurhak ilçesine gelen Bakan Kirişci, İlçeye bağlı Kullar Mahallesi'nde depremzedelerle bayramlaştı.

Ekinözü ilçesinde de Ekinözü Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda muhtarlar ve felaketzedelerle bir araya gelen Kirişci, buradaki bayramlaşma programına katıldı. Kirişci, Ekinözü'nün tarım ve hayvancılığın yoğun yapıldığı bir yer olduğunu işaret ederek deprem sürecinde üreticilere karşılıksız 16 bin ton yem dağıttıklarını bildirdi.

Yem desteğine sonrasında da devam ettiklerini dile getiren Kirişci, "1,4 milyar liralık 11 ilimiz için yem desteğimizi, bu sefer nakdi olarak gerçekleştirdik. Hayvanlarımızın veterinerlik hizmetleri almaları hususu da dâhil olmak üzere, bu konulardaki hizmetlerimizi sürdürdük, sürdürüyoruz." diye konuştu.

“DEPREMDEN ETKİLENEN İLLERE 3,4 MİLYAR LİRA DESTEK VERDİK"

Kirişci, depremden etkilen 11 ilde 8 bin 500 civarında büyükbaş, 70 binin üzerinde de küçükbaşın telef olduğunu anımsatarak mazot ve gübre desteğinde de bulunduklarını belirtti.

Depremden etkilenen 11 ildeki yardımları bu yıl için nakdîye çevirdiklerinin altını çizen Kirişci, "Depremden etkilenen tüm illerimiz için 3,4 milyar lira destek verdik. Kahramanmaraş için ise 374 milyon lira destek verildi. Üzerine 1,4 milyar liralık yem desteğimizi de koyduğumuzda toplamda yaklaşık 5 milyara tekabül eden bir destek gerçekleşmiş oldu." açıklamasında bulundu.



Ankara,Tarım Bakanlığı
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR