Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş: “Yeni Darülaceze Sosyal Hizmet Şehrimiz Türkiye Yüzyılı'na damgasını vuran vizyoner bir proje olacak”

Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş: “Yeni Darülaceze Sosyal Hizmet Şehrimiz Türkiye Yüzyılı

Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş: “Yeni Darülaceze Sosyal Hizmet Şehrimiz Türkiye Yüzyılı'na damgasını vuran vizyoner bir proje olacak”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, kıymetli bir miras olan Darülaceze'yi Yeni Sosyal Hizmet Şehri ile geleceğe taşıdıklarını belirterek, "Yeni Sosyal Hizmet Şehri'mizin, Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde hayata geçirdiğimiz birçok projede olduğu gibi Türkiye Yüzyılı'na damgasını vuran vizyoner bir proje olacağına inanıyorum. İnşallah ekim sonu kasım başı bu şehrimizi de açmak Sayın Cumhurbaşkanımıza nasip olacak." dedi.

Bakan Göktaş, Mayıs 2022'de Arnavutköy Yassıören'de temeli atılan ve yapımında sona gelinen Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri'nde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, kurumun köklü bir geçmişe sahip olduğunu söyledi.

Bakan Göktaş, kendileri için olduğu kadar tarih açısından da kıymetli olan bu toplantı vesilesiyle geçmişten aldıkları bir mirası geleceğe taşımanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 22 yılda yüzyılın işini yaptığını vurgulayan Bakan Göktaş, dünyanın gıpta ettiği yatırımların AK Parti hükümetlerine nasip olduğunu, yeni Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri'nin de sosyal hizmetler alanında dünya çapında gıpta ile bakılacak projeler arasında yer alacağını dile getirdi.

 "Geçmişimizden miras kalan birikimi geleceğe taşıyoruz"

Bakan Göktaş, 1895 yılında Sultan 2. Abdülhamit Han tarafından kurulan Darülacezenin o günden bugüne 30 bini çocuk olmak üzere toplam 100 bin kişiye şefkat yuvası olduğunu, kuruluş felsefesinden ödün vermeden halen 600'e yakın insana hizmet verdiğini kaydetti.

Darülacezenin sosyal hizmet anlamında çok kıymetli bir model olduğunu dile getiren Bakan Göktaş, şöyle konuştu:

"Dil, din, ırk, cinsiyet, mezhep hiçbir ayrım gözetmeksizin herkese el uzatıyoruz. Darülaceze, medeniyetimizin bir yansıması. Dünya üzerinde insan çeşitliliğinin bu kadar geniş olduğu yer çok fazla değil. İşte bizim tarihimiz bize böylesine zengin bir insan çeşitliliği sunuyor. Bizim tarihimizde bir arada yaşama tecrübesi açısından çok güzel örnekler vardır. İnsanların dili, dini, mezhebi ne olursa olsun adaletle muamele gördüğü bir toplumsal geçmişimiz var. Bu birikim, bize aynı zamanda büyük sorumluluklar da yüklüyor. Yeni Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri işte böylesine büyük bir vizyonun, kıymetli bir geçmişin izdüşümüdür. Geçmişimizden miras kalan birikime hakkıyla sahip çıkıyor ve onu geleceğe taşıyoruz."

Bakan Göktaş, dünyada ve Türkiye'de yaşlanma hızının artışı ile ortaya çıkan yeni ihtiyaçların sosyal hizmet anlayışını da dönüştürdüğüne işaret ederek, bakıma ihtiyaç duyan insanların refahını sağlamak için yeni modeller geliştirmek zorunda olduklarını belitti.

İmkanları artırmanın ve çağın gereklerine uymanın kendi sorumlulukları olduğunu ifade eden Göktaş, toplumun dezavantajlı gruplarına ulaşmanın, onların sorunlarına çözüm üretmenin sürdürülebilir modeller ile mümkün olduğunu, bu anlamda da güçlü tecrübeleri bulunduğunu kaydetti.

145 dönümlük alana kurulan kompleks 23 bloktan oluşuyor

Darülacezenin Okmeydanı'ndaki tarihi yerleşkesinde 120 yıldan fazladır hizmet verdiğini anımsatan Bakan Göktaş, mevcut tecrübeleri değerlendirmek ve hizmetleri daha fazla insana ulaştırmak için yeni bir yerleşim kompleksine ihtiyaç duyduklarını, Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri'nin böyle bir arayışın ürünü olduğunu dile getirdi.

Bakan Göktaş, yeni yerleşkenin tarihi devamlılığı vurgulayan bir mimari anlayışla tasarlandığını, yapıların mimarisinin Selçuklu ve Osmanlı mimarisinde bulunan biçimler ile Darülaceze kimliğinin bir sentezi olduğunu aktardı.

Yeni Sosyal Hizmet Şehri'nin genel hatlarında tarihi yerleşkenin izlerinin görülebileceğin kaydeden Bakan Göktaş, aynı zamanda modern imkanların etkili bir şekilde kullanımının dikkate alındığını söyledi.

Bakan Göktaş, çok özgün bir proje ortaya çıkarıldığını ve hızlı bir şekilde inşasına başlandığını belirterek, şunları söyledi:

"Yerleşkemiz 145 dönümlük toplam inşaat alanı üzerine kuruluyor. Yatay mimari prensibiyle zemin artı 3 kattan oluşacak şekilde tasarlandı. Proje sağlıklı, yatağa bağlı, alzaymır ve demanslı, bağışçı sakinler ile koruma altında olan çocuklara yönelik birimleri içeren 11 bloktan oluşuyor. Toplam 928 yatak kapasiteli barınma birimleri yer alıyor. Ayrıca sanatçı ve sporcu yaşam merkezi gibi sosyal birimler de var. Tamamı 23 bloktan oluşan bu komplekste ortak birimler ve cami, kilise ve havra olmak üzere ibadet yapıları da yer alıyor."

"Darülaceze gibi Yeni Sosyal Hizmet Şehri'miz de tarihi bir değer olarak anılacak"

Darülaceze'nin ilk kurulduğunda çağının çok ilerisinde bir kurum ve sosyal hizmet anlamında sadece Türkiye için değil tüm dünya için çok değerli bir model olduğunu dile getiren Bakan Göktaş, "Yeni Sosyal Hizmet Şehri'miz de aynı şekilde özgün ve başarılı bir model. Geçmişle bağını koparmayan, günümüzün imkanlarını azami bir şekilde kullanan bir model olacak. İnşallah Darülaceze gibi Yeni Sosyal Hizmet Şehrimiz de tarihi bir değer olarak anılacak." ifadelerini kullandı.

Bakan Göktaş, AK Parti hükümetleri olarak son 20 yılda sosyal yardımlar ve sosyal hizmetlerde büyük bir dönüşüm gerçekleştirdiklerini anlattı.

Görkemli bir geçmişin kendilerine yüklediği sorumlulukla değerleri geleceğe taşımak için çalışmaya devam ettiklerini belirten Bakan Göktaş, "Darülaceze bizim için kıymetli bir mirastır. Biz de bu modeli Yeni Sosyal Hizmet Şehrimiz ile geleceğe taşıyoruz. Yeni Sosyal Hizmet Şehrimizin, Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde hayata geçirdiğimiz birçok projede olduğu gibi Türkiye Yüzyılı'na damgasını vuran vizyoner bir proje olacağına inanıyorum. İnşallah ekim sonu kasım başı bu şehrimizi de açmak Sayın Cumhurbaşkanımıza nasip olacak." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan  Göktaş ve beraberindekiler, daha sonra kompleksi gezerek devam eden çalışmaları yerinde inceledi.


Ankara,Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR