BAŞKAN ALTAY: “TÜM MEVLANA DOSTLARINI KONYA’MIZDAKİ BÜYÜK BULUŞMAYA DAVET EDİYORUM”

BAŞKAN ALTAY: “TÜM MEVLANA DOSTLARINI KONYA’MIZDAKİ BÜYÜK BULUŞMAYA DAVET EDİYORUM”

BAŞKAN ALTAY: “TÜM MEVLANA DOSTLARINI KONYA’MIZDAKİ BÜYÜK BULUŞMAYA DAVET EDİYORUM”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Hazreti Mevlana’nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Hazreti Mevlana’nın “Şeb-i Arus” yani “düğün gecesi” olarak ifade ettiği, Hakk’a vuslatının 750’inci yılının idrak edildiğini belirten Başkan Altay, Mevlana’nın binlerce yıllık İslam medeniyetinin en önemli şahsiyetlerinden birisi olduğunu ifade etti.

Anadolu topraklarının İslam düşüncesinin ana merkezi haline gelmesinde Mevlana’nın ortaya koyduğu; fıkıh, itikat ve tasavvuf anlayışının çok büyük katkısı olduğunu kaydeden Başkan Altay, gerek yaşadığı dönemdeki insanların, gerekse günümüz insanının maddi ve manevi birçok sıkıntısına reçeteler sunan Hz. Pir’in, 13. yüzyılın en sıkıntılı dönemlerinde dahi coşkun ve sağlam inancının, toplumu her türlü zorluğa karşı bir arada tuttuğunu vurguladı.

“ÜMİT EDİYORUM Kİ TÜM İNSANLIĞIN İHTİYACI OLAN BARIŞ VE DOSTLUK İKLİMİ, YİNE BU TOPRAKLARDAN DÜNYAYA YAYILACAK” 

Başkan Altay şöyle devam etti: “Dünden daha fazla sevgiye, kardeşliğe ve dostluğa muhtaç olan dünyamız, Hazreti Mevlâna’nın evrensel diline yeniden kulak vermek zorundadır. Hiç şüphesiz her dönemin kendine has zorlukları var. Fakat şunu hiçbir zaman unutmamalıyız ki; tüm zorlukları ancak Mevlana Hazretleri’nin yaptığı gibi paylaşarak, birbirimize kenetlenerek ve dost olarak aşabiliriz. Mevlana Hazretleri’ne ve onun gibi tüm insanlığa yol gösteren onca münevver şahsiyete ev sahipliği yapan topraklarda yaşıyoruz. Ümit ediyorum ki tüm insanlığın ihtiyacı olan barış ve dostluk iklimi, yine bu topraklardan dünyaya yayılacak.”

MEVLANA YILI ETKİNLİKLERİ 2024’TE DE DEVAM EDECEK

2023’ün Hz. Mevlana’nın Hakk’a vuslatının 750. yıl dönümü olduğunu ve bu yılın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Mevlana Yılı olarak ilan edildiğini anımsatan Başkan Altay, “Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile birlikte Mevlana Yılı kapsamında sene içerisinde gerek yurt içinde gerekse yurt dışında pek çok çalışma gerçekleştirdik. Hepimizi derinden yaralayan Şubat depremleri nedeniyle programlarımızı yıl sonuna doğru kaydırmak zorunda kalsak da inşallah 2024 yılı içerisinde de Hz. Pir’i anmak için planladığımız pek çok etkinliği düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.

ETKİNLİKLER BU SENE ÇOK FARKLI BİR ATMOSFERDE İCRA EDİLECEK

Konya’da her yıl 7-17 Aralık tarihleri arasında, Mevlana Hazretleri’nin vuslatını “Şeb-i Arus” etkinlikleriyle andıklarını belirten Başkan Altay, “750. yıl olmasından dolayı bu etkinlikler bu sene çok daha farklı bir atmosferde icra edilecek. Törenler boyunca Büyükşehir Belediyesi Mevlâna Kültür Merkezimizde yapılacak semâ programlarının yanı sıra birçok kültürel etkinlik düzenlenecek. Ben tüm Mevlana dostlarını Konya’mızdaki bu büyük buluşmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.


Konya,Konya Belediyesi
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR