BAŞKAN BÖCEK ATÖLYELERİ DENETLEDİ

BAŞKAN BÖCEK ATÖLYELERİ DENETLEDİ

?Yer Altı Çöp Konteyneri Projesi? kapsamında kendi konteynerini üreten Konyaaltı Belediyesi, 2017 yılında 26 ayrı noktada 130 konteyneri yer altına aldı.

Konyaaltı Belediyesi, ?Yer Altı Çöp Konteyneri Projesi?yle konteynerlerin büyük bir bölümünü yerin altına aldı. Projenin başladığı günden bu yana 250 ayrı noktada 550 konteyner yer altına alındı. 2017 yılında ise 26 ayrı noktada 130 çöp konteyneri yer altına alındı. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Temiz İşleri Müdürlüğü atölyelerinde üretimi yapılan konteynerleri yerinde inceledi.

Öncelikli olarak okul ve kamu kurumları çevresinde bulunan konteynerlerin tamamını yer altına aldıklarını ifade eden Başkan Böcek şöyle konuştu; ?Yer altı çöp konteyneri sistemini kısaca şöyle özetleyebiliriz: Kentin uygun yerlerine çukur açılıyor, içine konteyner yerleştiriliyor ve üstü kapatılıyor.

Çukurun üstüne, alttaki konteynerle bağlantılı olacak şekilde bir kapak yerleştiriliyor. İnsanlar ayağı ile basarak çöp bidonunu açıyor içine çöplerini atıyor. Konteyner dolunca bir kamyon gelip, genellikle vinç yardımıyla alttaki konteyneri boşaltıyor.

Böylece çöpler birkaç dakika içinde bu kadar pratik ve temiz şekilde toplanıyor. Üstelik yer altı konteynerleri, yer üstünde yaygın kullanılanlardan dört kat daha fazla çöp alıyor. Böylece kent sakinleri çöp kokusundan ve görsel kirlilikten de kurtuluyor.?

2017 yılında 26 noktada 130 çöp konteynerini yer altına aldıklarını dile getiren Muhittin Böcek, yine geçtiğimiz yıl yer altı ve üstü bin 600 çöp konteynerinin bakım ve tamirini yaptıklarını kaydetti. 



BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR