Başkan Büyükkılıç’tan Muhteşem Teşkilat Buluşması

Başkan Büyükkılıç’tan Muhteşem Teşkilat Buluşması

Başkan Büyükkılıç’tan Muhteşem Teşkilat Buluşması

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı tarafından düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda belediye başkanları ve teşkilat üyeleri ile bir araya gelerek geride kalan yatırım ve proje dolu 5 yılı değerlendirdi ve yeni hizmet döneminde Kayseri’ye değer katacak projelerini anlattı.

Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi’nde düzenlenen, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı’na Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Veli Böke, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, MHP Kayseri İl Başkanı Seyit Demirezen, ilçe belediye başkanları, İl Kadın ve Gençlik Kolları başkanları ile yönetimleri, AK Parti ilçe başkanları, MHP ilçe başkanları, il yönetim kurulu, disiplin ve hakem kurulları, ilçe yürütme kurulu üyeleri ve meclis üyeleri katıldı.

Teşkilat mensupları tarafından meşalelerle ve coşkuyla karşılanan Başkan Büyükkılıç, toplantıda program sunucusu tarafından, ‘O, şehrimizin tarihine sahip çıktı, kültürünü ön plana çıkardı, vizyoner projeleriyle geleceğe muhteşem yatırımlar yaptı. O, kararlı, güçlü, vizyoner, şefkatli belediyeciliğin öncüsü aşkla, azimle, şehrin her yerinde var izi, sevdası Kayseri. Her şey Kayseri için anlayışıyla gece gündüz demeden Türkiye Yüz Yılında gerçek belediyeciliğin öncüsü olan şehrin doktoru, rekorların, ödüllerin Başkanı’ sözleri ile sahneye davet edildi.

Sahneye coşkulu alkışlar eşliğinde çıkan ve partililere hitap eden Başkan Büyükkılıç, “Maşallah, muhteşemsiniz. Allah hepinizden razı olsun, iyi ki varsınız” dedi.

Salondaki gençler, Büyükkılıç’a, “AK gençlik burada, başkanının yanında” sözleri ile tezahüratlarda bulundu.

Başkan Büyükkılıç da “İyi ki varsınız gençler, sağ olasınız” diyerek karşılık verdi.

“Siz Varsanız Biz Varız”

AK Parti Kayseri teşkilatının harika bir tablo oluşturduğunu ifade eden Büyükkılıç, “Her birinizi, kadın kollarımızı, gençlik kollarımızı, üniakımızı, meclis üyelerimizi, aday olan başkanlarımızı, her kademedeki teşkilatımızın samimi, gayretli, çalışkan insanlarını, önceki dönem hizmet vermiş il başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz harika bir tablo oluşturmuşsunuz. Gerçekten teşkilatımızın her kademesinde yıllarca hizmet etmiş olan hiçbir kardeşimizi dışında bırakmamak suretiyle bir araya getirmişsiniz, sizleri tebrik ediyorum. İyi ki varsınız diyorum. Biz teşkilatla anlam ifade ederiz, bunun farkındayız. Siz varsanız biz varız. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşı olmak yeter de artar diye buradan paylaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Büyükkılıç, salonda gençlerin taşıdığı pankartları okuyarak, “Her biri birbirinden güzel. Sağ olasınız” dedi.

“Kayseri Cumhurun Kalesidir”

Kayseri’nin Cumhur İttifakı’nın kalesi olduğunu ifade eden Büyükkılıç, “Yıllardır sizlere hizmet ediyoruz. Bir aile anlayışı içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımızla bilge insan Devlet Bahçeli’nin el ele verdiği adeta ülkemizin bekası, insanlığın umudu olarak görülen o anlayış içerisinde Kayseri’mize de biz Cumhur İttifakı olarak adeta Kayseri Cumhur’un kalesidir diyoruz. İnşallah bunu en güzel şekliyle gösterecek olan çalışmaları tüm ilçelerimizde yapmak suretiyle kendimizi kanıtlayacağımızı ifade ediyoruz. Sizlere minnettarız. Çalıştınız 17-0 dediniz. Bizler de sizleri mahcup etmedik” diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç, salondaki partililere ‘İnşallah önümüzdeki dönemde de tekrar 17-0’a var mıyız?’ diye sorarak, “Biz de bugüne kadar sizleri mahcup etmedik, inşallah bundan sonraki dönemde de Mevla’m lütfeder Kayseri’mizin bizi seven, güvenen hemşehrilerimize layık olma yolunda onları mahcup etmeyiz diye buradan paylaşıyorum” dedi.

“Bizim Birliğimiz, Gücümüz. Biz birlikte Anlam İfade Ederiz”

Konuşmasında birlik, beraberlik vurgusu yapan Büyükkılıç, “Bizim birliğimiz, gücümüz. Biz birlikte anlam ifade ederiz. Hanım kardeşlerimiz, sizler bizim yüz akımızsınız, gururumuzsunuz. Fedakâr kardeşlerimizsiniz. Cenab-ı Allah sizlerden razı olsun. Sevgili gençlerimiz, ümidimiz, geleceğimiz, yüz akımız, gururumuz, teşkilatımızın olmazsa olmazı olan gençlerimiz, her birinizi bağrıma basıyorum. İnşallah sizlere layık olacak şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Biz Mevla’mızdan, teşkilatımızdan, Genel Başkanımız, mazlum insanların sesi, gururumuz, Recep Tayyip Erdoğan ve onun yol arkadaşlarından gücümüzü alıyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Büyükkılıç, belediyecilikte 16 ilçe belediye başkanı ile el ele vererek ayrıştırmadan, ötekileştirmeden hizmetlerde gerekeni yapmaya çalıştıklarını kaydederek, 16 ilçenin her biriyle gurur duyduklarını ifade etti ve gençlere çiçek dağıttı.

“Taşrayı İhmal Etmedik, Merkezi de İmar ve İhya Ettik”

Taşrayı ihmal etmeyerek merkezi de imar ve ihya ettiklerini kaydeden Büyükkılıç, 30 büyükşehir belediyesi içerisinde yatırıma en çok pay ayıran belediye olarak birinci sıraya yerleştiklerini belirterek şunları söyledi:

“Çok şükür belediyecilikte elbette ki AK Parti belediyeciliği gönül belediyeciliği diye bir çalışmayla gönüllerde yer ettik. Şehrimizin ve ülkemizin kaderini değiştirecek çalışmalara bu anlayış içerisinde imzalar atıldı. Biz de Kayseri’mizi aynı şekilde sizlerin en güzel şekliyle, konforuyla yaşayacağı bir şehir haline getirme adına hizmetler ettik. Emeği geçen tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Tek taş duvar olmaz, tek çiçekle bahar gelmez. Bizler de 16 ilçe belediye başkanımızla gerek merkezimizde gerek taşramızda el ele vermek suretiyle çalışmalarımızı yaptık. Taşrayı da ihmal etmedik, merkezi de imar ve ihya ettik. 30 büyükşehir belediyesi içerisinde yatırıma en çok pay ayıran belediye olarak birinci sıraya yerleştik. Hizmetten hizmete, yatırımdan yatırıma koştuk. Bu sizlerin eseri, bu sizlerin bizlere verdiği güç, bu sizlerin çalışmasının ürünü, bunun farkındayız.”

“Bize Verilen Emanete Sahip Çıktık”

Başkan Büyükkılıç, 5 yıl içerisinde pandemi ve asrın felaketi depreme rağmen yatırımdan yatırıma, hizmetten hizmete koştuklarının altını çizerek hiçbir zaman mazerete sığınmadıklarını vurguladı. Büyükkılıç, “Bize verilen emanete sahip çıktık. İhanet etmedik. Kimseyi aldatmadık. Gökteki yıldızları vadetmedik, yapacaklarımızı vadettik ve onları da birer birer hayata geçirdik” dedi.

“150 Proje ile Sizlerin Karşısına Çıktık, Tam 438 Projeyle 5 Yılı Tamamlamış Olduk”

İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı ile hizmet ve eser siyaseti ürettiklerini dile getiren Başkan Büyükkılıç, “150 proje ile sizlerin karşısına çıktık. Tam 438 projeyle, şaka değil, 5 yılı tamamlamış olduk. Şimdi inşallah buralardan da ilham alarak önümüzdeki dönemde gençlerimize, özel yavrularımıza, hanım kardeşlerimize ve her kesime yönelik hizmetlerimizle sizleri buluşturmaya gayret edeceğiz. Hep insan odaklı çalıştık. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın dedik. Hizmet ve eser siyaseti ürettik” ifadelerini kullandı.

Büyükkılıç, geride kalan başarılı 5 yılı değerlendirerek, “Yerel kalkınma dedik, taşramızı özendirdik, ilçelerimizi özendirdik, yaşanacak şehir Kayseri dedirttirdik. Verdiği sözü yerine getiren olduk. Katılımcı, kapsayıcı, hesap verebilir bir belediyecilik anlayışı sunduk. Akıllı ve dijital Kayseri’yi önümüzdeki dönemde daha da üzerine ekleyerek, çevreye duyarlı Kayseri’mizi, sıfır atık uyumlu, dirençli şehir, üretken ve rekabetçi Kayseri anlayışıyla yolumuza devam edeceğimizi ifade ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Yatırım ve proje dolu 5 yılda kente kazandırılan hizmetlerden bahseden Başkan Büyükkılıç, sunum eşliğinde Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’ni detayları ile anlattı. Büyükkılıç, böyle bir hizmeti Kayseri’ye kazandırırken aynı zamanda millet bahçeleri konusunda ilçeleri de ihmal etmediklerini söyledi.

Başkan Büyükkılıç, yakın zamanda hizmete giren Kayseri Havalimanı Yeni Terminal Binası’nın da Kayseri’ye yakıştığını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti. Büyükkılıç, “İnşallah hayırlı hizmetlere vesile olur. Tam 80 bin metrekare inşaat alanını içeren dev bir proje. Günün koşullarına ve çağın gereklerine uygun, hayırlı olsun” dedi.

Başkan Büyükkılıç, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi ve Kayseri Havalimanı Yeni Terminal Binasının resmi açılışlarını da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gerçekleştireceğini sözlerine ekledi.

Kayseri Havalimanı Yeni Terminal Binası’nın hemen yanında yeni açılan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı’ndan da söz eden Büyükkılıç, “Hepimizde emeği olan, ülkesine sevdalı, 4 gün önce 13’üncü ölüm yıl dönümünde rahmetle andığımız Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı’na ismini vermek suretiyle şehrimize yakışacak bir imzaya daha sahip olmuş olduk. Çağdaş uygarlık düzeyine hizmetlerimizle, eserlerimizle ulaşma yönünde gayret gösteririz” ifadelerini kullandı.

Başkan Büyükkılıç, İldem-Şehir Hastanesi ve Talas Mevlana-Cumhuriyet Meydanı tramvay hatlarını da kente kazandırdıklarını hatırlatarak, tek tek yeni dönemde hayata geçirmeyi hedefledikleri projeleri video gösterimi eşliğinde anlattı. Büyükkılıç, Kayseri’yi ‘büyükşehirlerin konforunu yaşatan, sıkıntılarını yaşatmayan bir şehir’ olarak niteleyerek yeni dönemde Erkilet Tramvay Hattını hayata geçireceklerini söyledi. Başkan Büyükkılıç, kentsel dönüşümü ise olmaz olmaz olarak gördüklerini ifade ederek, Kayseri’yi dirençli hale getireceklerini sözlerine ekledi. Ulaşım konusunda ise 7 adet katlı kavşak, 11 köprü, 35 adet yeni bulvar ve cadde, 971 kilometre yol ve 1 milyon 851 bin 500 ton sıcak asfaltı Kayseri’nin hizmetine sunduklarını kaydetti.

Büyükkılıç eğitim tesisleri ve sosyal tesisleri kapsamında ise hem merkezde hem de taşrada ulaştırmaya çalıştıkları hizmetlerinde, “30 tane Kayseri ölçeğinde bir başka yerde yüzme havuzu olan şehirden söz edemezsiniz. Çok şükür gençlerimizi seviyoruz. Kayseri’miz 2024 Avrupa Spor Kenti olarak ünvanını aldı, bunu daha da geliştirmek yönünde irade göstereceğimizi paylaşmak istiyorum” diye konuştu.

Kültür projeleri bağlamında ise 13 kütüphane ile eğitim ve öğretime hizmet verdiklerini söyleyen Büyükkılıç, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri ile şehrin geleneksel dokusuna sahip çıktıklarını ve çıkmaya da devam edeceklerini bildirdi.

Büyükkılıç, tarih ve turizm projeleri konusunda ise zenginlikler şehri Kayseri’ye sahip çıktıklarını dile getirerek, “6 adet müze, 18 adet restorasyon çalışması, 7 adet kazı desteği, 8 alanda turizm faaliyeti. Şehrimizin doğusundan batısına diyoruz” ifadelerinde bulundu.

Konuşmasında “Öğrencilerimiz geleceğimiz diyoruz, gençlerimiz bizim geleceğimiz” diyen Büyükkılıç, öğrencilere verdikleri su desteği, burs desteği ve buna benzer pek çok konudaki destek ve katkılarını sıralayarak bunların süreceğini belirtti.

Kayseri’deki spor faaliyetleri kapsamında ise Büyükkılıç, 13 adet spor tesisi, Kayseri Uluslararası Yarı Maratonu, Spor A.Ş.’nin değişik faaliyetleri, Erciyes A.Ş.’nin etkinlikleri, Yüksek İrtifa Kamp Merkezi ve geleneksel spor etkinlikleri gibi pek çok tesis ve faaliyetleri olduğunu anlattı.

Kentte gerçekleştirdikleri festivaller sayesinde milyonlara ulaştıklarını aktaran Büyükkılıç, gençleri 8, 9, 10 Mart tarihlerinde Erciyes’te gerçekleşecek olan Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’na davet etti. 

Şehrin gastronomisini çok önemsediklerini ifade den Büyükkılıç, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’ndeki 6 bin metrekare büyüklüğündeki Mutfak Sanatları Merkezi’nde söz konusu çalışmalara ağırlık vereceklerini paylaştı.

Çevreci anlamda yaptıkları ve yapacakları çalış aile projeleri olduğunu vurgulayan Büyükkılıç, sanayi ve ticaret şehri Kayseri’ye 4. Organize Sanayi, Sera Organize Sanayi, yeni teknoparklar ve ihtisas organize sanayileri kazandırarak şehir zenginleştireceklerini de söyleyerek bu bölgede TOKİ çalışmaları yapacaklarını belirtti.

Afetlerle mücadele anlamında da faaliyetleri olduğunu ve yeni çalışmaları gerçekleştireceklerini dile getiren Büyükkılıç, Akıllı Şehircilik Daire Başkanlığı ile faaliyetleri daha etkin bir şekilde yürütmeyi, ilçeleri gözetmeyi, tarım ve hayvancılık konusunda kenti daha yukarılara taşımayı hedeflediklerini vurguladı. Büyükkılıç tarım ve hayvancılıkta Kayseri’nin üst sıralara yükseldiğini de bildirerek, desteklerin süreceğini kaydetti. Altyapı çalışmalarını da anlatan Büyükkılıç, 12.6 milyar TL’lik 16 ilçeye yatırım yaptıklarını vurgulayarak, yatırıma her alanda devam diyeceklerini paylaştı. Büyükkılıç sözlerinin sonunda, ticaretin kanunların Kayseri’de yazıldığını ifade ederek, Kayserilinin israfı sevmediğini söyledi. Büyükkılıç genç dostu şehir ödülü alan bir büyükşehir olduklarını da anlatarak, ulaşımdaki en önemli projelerden olan Kartal Katlı Kavşağı’nı da sunum eşliğinde anlattı ve Kayserilileri bu hizmet ile buluşturacaklarını sözlerine ekledi.

AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını söyleyerek başladığı konuşmasında, AK Parti’nin kuruluş serüvenini anlattı.

“Memduh Başkanımızın, Tüm Belediye Başkanlarımızın Bu Şehrin Her Sokağında İzi Kaldı”

AK Parti’nin merkezde ve yerel yönetimlerindeki icraatlarından bahseden Üzüm, “Memduh Başkanımızın, tüm belediye başkanlarımızın, tüm teşkilatımızın bu şehrin her sokağında izi kaldı, kalmaya devam edecek. Gerçek belediyecilik Cumhur İttifakı’dır. Gerçek belediyecilik AK Parti ve MHP belediyeciliğidir” diye konuştu.

Üzüm, Kayseri de istikrarın sürmesinin, ilçe belediye başkanlarının büyükşehir ile birlikte uyum içerisinde çalışmasının ve Kayseri’ye daha önce olduğu gibi nice hizmetler getirmesinin önemine işaret etti.

Teşkilat olarak Başkan Büyükkılıç ve tüm ilçe belediye başkanlarının arkasında olduğunu belirten Üzüm, “Siz yürüyün, biz gelelim Allah’ın izniyle” dedi.

Üzüm konuşmasının sonunda, “Kayseri sizin ağabeyliğinizde, nasıl ki tüm ilçelere hizmet gittiyse, nasıl ilçeler kalkındıysa, burada 16 belediye başkanımız ve sizin önderliğinizde teşkilatla birlikte Kayseri, yepyeni yıldızlarla dolu bir 5 yıl daha yaşayacak” diye konuştu.

Programın sonunda ilçe belediye başkan adayları ile ilçe belediye meclis üye adayları tanıtıldı.



Kayseri,Kayseri Belediyesi
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR