Tarih: 09.10.2018 16:37

DÜNYANIN MÜZİĞİ MURATPAŞA´DA

Facebook Twitter Linked-in

Muratpaşa Belediyesi´nin Perşembe günü başlayacak ve 4 gün devam edecek olan 3´üncü Kaleiçi Old Town Festivali´nde, Balkanlardan Rusya´ya, reggaeden klasiklere dünyanın müziği Karaailioğlu Parkı´nın Hıdırlık Kulesi´ne açılan miradorunda olacak. Yıldızlı Geceler etkinliği festival boyunca her akşam saat 20.00´de başlayacak.    

Muratpaşa Beledtiyesi´nin bu yıl 3´üncüsünü gerçekleştireceği Kaleiçi Old Town Festivali, 11 Ekim Perşembe başlıyor.

Saat 18.30´de Karaailioğlu Parkı´ndan Atatürk Caddesi ve Hadrianus Kapısı´ndan Kaleiçi´ne uzanacak geleneksel festival kortejiyle başlayacak festivalde her akşam Karaailioğlu Parkı´nın Hıdırlık Kulesi´ne açılan miradoru ana etkinlik mekanı olacak.

?Yıldızlı Geceler´ başlığıyla düzenlenecek etkinliklerde ilk gün festivalin onur konuğu Rusya´dan gelen St. Petersburg Devlet Orkestrası ve ardından dünyaca ünlü besteci ? piyanist Anjelika Akbar sahne alacak. Dünyaca ünlü müzisyen, Antalya konserinde dünya müzik klasiklerinin yanı sıra Rusya´da çok sevilen şarkılarından örnekler sunacak.

Akbar, konserinde ayrıca, dünyada çok ses getiren, Murat Öneş´in sanat yönetmenliğinde hazırladığı ?Ayvazovski Rapsodi´ ve Garip Ay ile işbirliğinde hazırlanan ?Vibe of Ebru´ projelerinden görsel kesitler eşliğinde Türk müziğinden örneklerle kendi bestelerini seslendirecek.

Saat 20.00´de başlayacak etkinliklerin ikinci gününde ise KKTC´den Otantik Band ve sonrasında Almanya Antalya Konsolosluğu ve SunExpress işbirliğiyle Baba Makkas konserleri düzenlenecek.

Almanya´da yaşayan ve bir Alman 3 Türk müzisyenden oluşan Baba Makkas, kendisini ?Avrupa´ nın en popüler enternasyonal ekibi? şeklinde anlatıyor. 

Festivalin 3´üncü gününde ise Sattas, Kaleiçi´nden Antalyalılarla buluşacak. 2004 yılında Orçun Sünear ve Derya Eke tarafından kurulan Sattas, reggae tarzında yaptıkları müzikle dikkat çekiyor.

Grubun Neşet Ertaş´ın ?Yalan Dünya´ parçası yorumu video paylaşım sitesi youtube üzerinden milyonlarca kişi tarafından dinlendi.  Festivalin kapanışını ise Balkan müziğinin Türkiye´deki başarılı seslerinden Reşat Öden yapacak. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —