“Bu topraklar Filistinlilerin elinden alındı”

“Bu topraklar Filistinlilerin elinden alındı”

“Bu topraklar Filistinlilerin elinden alındı”

Söyleşiler ve etkinlikleri ile son gününde vatandaşlardan yoğun ilgi gören 13. Kocaeli Kitap Fuarında Yazar Ahmet Turgut “Dijital Çağda Bilgi Obezliği” adlı söyleşisi ile Selim Sırrı Paşa Salonunda kitapseverlerle bir araya geldi. Son günlerde Filistin’deki olaylara atıf da bulunan Yazar Turgut, “Bu topraklar Filistinlilerin elinden alındı” dedi. Yazar Turgut, “Şimdi biz sosyal medyada Kudüs ve Gazze hakkında birçok şey okuyoruz. Birileri çıkıp diyor ki; Araplar topraklarını sattı. Gazze’de yüzlerce binlerce insan ölürken söylüyor. Birileri de çıkıp diyor ki; Filistinliler topraklarını satmadı. Birileri çıkıp Filistinlilerin toprak sattığına dair belge gösteriyor. Birileri de bu belge sahte diyor. Hiçbir devlet hiçbir işgalci toprak olarak kendine devlet kuramaz. Bu topraklar kanla vahşetle Filistinlilerin elinden alındı. Filistin’de, bölgedeki Araplar, Osmanlı Ordusu ile birlikte İngilizlere karşı canla başla mücadele ettiler” dedi.

AKTAŞ: İLAÇSIZ BİR YAŞAM MÜMKÜN

13. Kocaeli Kitap Fuarında okuyucularıyla buluşan Dr. Ümit Aktaş, güçlü bir bağışıklık sistemi ile ilaçsız bir yaşamın mümkün olacağını ifade etti. Aktaş, “İlaçsız yaşamı çıkaralı 10 yıl oldu. Bir kitap olmaktan öteye geçip yaşam mottosu haline geldi. İlaçsız yaşamak mümkün. İnsanoğlu tarih boyunca ilaçsız yaşadı. İlaç nedir bilmeden yaşadılar. İlaçsız yaşamak kendini kanıtladı. Asıl soru şu ilaçlı yaşam mümkün mü? İlaçlar 60 yıldır hayatımızda. Atalarımız ilaç kullanmadan yaşadı. Kullandığımız ilaçlar 100 yıl sonra ne yapacak bunu göreceğiz. İlaç kullanımı her yıl yoğun bir şekilde artarak devam ediyor. Hayatımıza hibrit tohumlar girdi. En önemli konumuz beslenme olmalı. Beslenmenin bize neler yaptığını iyi kavramalıyız” ifadesini kullandı.

”ŞEHİRLERİN KURALLARI VE DEĞERLERİ OLMALI”

Kocaeli Kitap Fuarı’nda konuşan bilim tarihçisi ve yazar İhsan Fazlıoğlu, Cins Dergisi Editörü Yusuf Genç’in moderatörlüğünde kadim ilim şehirlerini anlattı.

Akçakoca Salonu’nda düzenlenen programda konuşan tarihçi ve yazar İhsan Fazlıoğlu, şehir ve kent kavramları hakkında bilgiler vererek günümüzde yaşanan siyasi olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu. Fazlıoğlu, ”Şehir kelimesinin anlamı siyasi iktidarın olduğu yer demektedir. Kent ise askeri otoriterin olduğu mekan demektir. Mesela Medine demek yargılamanın olduğu yer anlamında kullanılır. Medine esas itibari ile bir arada yaşamanın kurallığının yaşandığı yerdir. Bu açıdan bakmak lazım. Kaç tane böyle bir şehir var dünyamızda? Toplumu bir arada tutacak bir sinerji olması gerekir. İnsan olduğumuzda bir arada yaşamak için bir değer ve hukuk sistemimiz olması lazım. Bu yasaları eğer burjuvalar koyacaksa işçiler zarar görecektir. İşte Nübüvvet kavramı ortaya çıkıyor“ şeklinde konuştu.


Kocaeli,Kocaeli Belediyesi
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR