Bursa’da deprem riski azaltma çalışmaları sürüyor

Bursa’da deprem riski azaltma çalışmaları sürüyor

Bursa’da deprem riski azaltma çalışmaları sürüyor

BASIN BÜLTENİ

Bursa’da deprem riski azaltma çalışmaları sürüyor

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ile birlikte yürüttüğü proje kapsamında kente gelen Japon teknik heyeti, raylı sistemler, metro hatları, otobüs güzergâhları üzerindeki köprüler ve viyadükler gibi ulaşım altyapılarında deprem risk yönetimi konusunda saha incelemeleri yaptı.

Birinci derece deprem kuşağında yer alan Bursa'da, 1999 Marmara depreminin ardından ‘zemin etütleri araştırma birimini kurarak’ Bursa ili Sismik Zemin Tehlike Değerlendirme Projelerini hayata geçiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, JICA ile yürüttüğü ‘Deprem Risk Azaltma ve Önleme Planlaması Projesi’ni de tüm hızıyla sürdürüyor. Deprem risk azaltma, önleme ve planlama çalışmaları kapsamında Bursa’ya gelen Japon teknik heyeti, raylı sistemler, metro hatları, otobüs güzergâhları üzerindeki köprüler ve viyadükler gibi ulaşım altyapılarında deprem risk yönetimi konusunda saha incelemeleri gerçekleştirdi. Teknik ziyaret sırasında BursaRay, tramvay hatları ve otobüs güzergâhlarındaki kritik noktalar değerlendirildi. Japon heyetin Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle yaptığı görüşmede, mevcut durum ve güçlendirme çalışmaları da ele alınırken, olası afet durumlarında ulaşım ağının kesintisiz hizmet verebilmesi için önleyici ve iyileştirici stratejiler üzerinde duruldu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 6 Şubat depremlerinin yıldönümünü yaşadıkları bu günlerde afet öncesi, afet anı ve afet sonrası için tüm hazırlıkları yapmaları gerektiğini söyledi. Bursa’da ve Marmara’da büyük bir deprem beklendiğini de hatırlatan Başkan Bozbey, “Kentteki yaşam kalitesini yükseltmeyi, akıllı, dirençli ve sürdürülebilir bir kent oluşturmayı amaçlıyoruz. Bu anlamda, yerel, ulusal ve uluslararası iş birliklerini önemsiyoruz. JICA ile de örnek bir çalışma yürütüyoruz. Bursa’nın dirençliliği konusunda tüm kamu kurum ve kuruluşlarının katkısını çok kıymetli buluyoruz” dedi.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI


Bursa,Bursa Belediyesi
belediye365.com

SUR YAPI YK BAŞKANI ELMAS; ‘2025 VARLIĞA DÖNME YILI OLACAK‘

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL