Büyükşehir´de memuru sevindiren sözleşme

Büyükşehir´de memuru sevindiren sözleşme

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile BEM-BİR SEN arasında memur ve sözleşmeli personele yönelik 2018 ve 2019 yıllarını kapsayan Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi imzalandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile BEM-BİR SEN arasında memur ve sözleşmeli personele yönelik 2018 ve 2019 yıllarını kapsayan Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi imzalandı. Başkan Menderes Türel, ?2018 yılında yasal olarak ödenebilecek en yüksek tutarı hem memur hem de sözleşmeli personelimize ödeyeceğiz. Bu tutar Ocak 2018 itibariyle brüt 1015 TL ve net 854 TL olacak? dedi.

Büyükşehir Belediyesi Nikah Salonu´nda gerçekleşen imza törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, BEM-BİR SEN Genel Başkanı Mürsel Turbay ile çok sayıda memur katıldı.

Başkan Türel, törende yaptığı konuşmada, milletvekilliği döneminde Mürsel Turbay ile birlikte mecliste Sosyal Denge Sözleşmesi´nin hukuki bir zemine kavuşması için mücadele ettiklerini belirterek, ?Yasalaşması sırasında bütçe komisyonu ve alt komisyonda görev aldım.

Yasalaşması için komisyon başkanlığı da yapmak suretiyle de önemli bir gayret göstermiştik. Bugün artık işte bu sözleşmeleri böyle gönlümüz rahat bir şekilde altına imza atabilecek noktaya geldik? dedi.

ÇALIŞANLARIMIN TARAFINDAYIM

Bu sözleşmenin taraflar arasında bir sözleşme olmadığını ifade eden Türel, şunları aktardı: ?Ben çalışanlarımla aynı taraftayım. Benim yerim, şoför kardeşimin, sekreter kardeşimin, işçi kardeşimin yanıdır. Bir kere bunun altını çizelim.

Çünkü sizlerin gayreti olmazsa, benim gayretim hiçbir işe yaramaz. Çalışanlarımıza kanunun izin verdiği azami sınırda küçük de olsa bir destek sağlıyoruz. Oysa ben çalışma arkadaşlarımın hakkını bu bedellerle ödeyemem. Başkanlık görevimde benim için ilk mesele çalışanımızın hakkını ödemek olmuştur.

İşte bugün şükürler olsun 2014 senesinde personelimize ciddi bir borç ile Büyükşehir Belediyesi´ni devralmışken şimdi personeline tek kuruş borcu olmayan bir belediye haline geldik. 2014´te göreve geldiğimizde işçimizin ikramiyesi, sigortası adeta hepsi dağ gibi önümüzdeydi.?

NET 854 LİRAYA YÜKSELDİ

BEM-BİR SEN ile imzalanacak sözleşmenin 2018-2019 yıllarını kapsadığını belirten Başkan Menderes Türel, şu bilgileri verdi: ?Bu sözleşmeden 1097´si memur ve 407´si sözleşmeli personel olmak üzere toplam 1504 çalışanımız yararlanacaktır. Biz kanunun izin verdiği çerçevede halihazırda memurlarımıza aylık 750 TL ve sözleşmeli personelimize aylık 400 TL ödemekteyiz.

Ayrıca her iki gruba Kurban Bayramı´nda 750 TL, Ramazan Bayramı´nda ve yılbaşında da 250´şer TL ödenmektedir. Sözleşmemizde bu maddeleri muhafaza ettik. İki yıl önceki sözleşmede yasal sınır nedeniyle o an için aylık ödemelerde bir artış yapamadık. Kanunen ancak daha önce imzalamış olduğumuz sözleşmeyle verilmiş tutarları muhafaza edebilirdik ve bunu yaptık.

Şimdi devlet memurlarına yapılan zamla Sosyal Denge Sözleşmesiyle yasal olarak verebileceğimiz en yüksek tutar, Ocak 2018 itibariyle brüt 1015 TL ve net 854 TL olacaktır. Siz bunlardan çok daha fazlasını hak ediyorsunuz. Yasaların verdiği imkan ölçüsünde bizler de elimizden gelen azami imkanı sağlamaya çalışıyoruz. Yani, 2018 yılında yasal olarak ödenebilecek en yüksek tutarı hem memur hem de sözleşmeli personelimize ödeyeceğiz.? dedi.



SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’da şimdi ikinci etap satışta

ANTALYA OSB'NİN VE ŞEHRİMİZİN GURURLARI

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR