“Çocukların hayal gücü bütün yazarlarınkinden daha fazla”

“Çocukların hayal gücü bütün yazarlarınkinden daha fazla”

“Çocukların hayal gücü bütün yazarlarınkinden daha fazla”

Yeni nesil edebiyatın kurgu ve üslup açısından önemli yazarlarından Şermin Yaşar, 13. Kocaeli Kitap Fuarı’nda kitapseverler ile buluştu. Çoğunluğunu çocukların oluşturduğu salonda soru cevap şeklinde ilerleyen Yaşar, ”Çocukların hayal gücü bütün yazarlarınkinden daha fazla’’ dedi.

ÇOCUKLAR KONUŞSUN BİZ DİNLEYELİM

Söyleşisini dinlemeye gelen çocukların ayağa kalkmalarını rica ederek başladığı konuşmasında çocukların hep sustuğunu ifade ederek, ”Yetişkinler konuşuyor, çocuklarımız susuyor. Evlerde anne babalar konuşuyor, çocuklar dinliyor. Okula gidiyorlar, orada da bir otorite var. Çocuklar dinliyor, öğretmenler anlatıyor. Ben çok karşıyım. İstiyorum ki bu söyleşide çocuklar konuşsun” dedi. “Ne konuşulur ki çocukla” algısında bir genel bakış açısı olduğunu belirten yazar Şermin Yaşar, ”Genelde çocuklara belli başlı, sıradan sorular sorulur. Büyüyünce ne olacaksın, kaça gidiyorsun. Aslında öyle değil. Çocuklar çok şeyler konuşabilir. İşte bu söyleşide de çocukların yetişkinlere karşı nasıl konuşabileceğini göreceğiz” diyerek çocuklardan gelen sorulara cevap verdi.

KİTAPTA KENDİNİ GÖRMEK İSTİYOR

Siz olsaydınız bir çocuğa ne sorardınız sorusuna cevap veren Yaşar, ”Öncelikle kendini tanıyor musun diye sorardım. Çünkü her şey kendini tanıma ile başlar’’ dedi. ‘’Yazmaya nasıl başladınız?’’ sorusuna ise ”Öğrenme ve anlatma diye bir derdim var. Meraklı biriyim. Merak edip öğrendiklerimi anlatmak için yazmak büyük bir nimet. Kitap yazma serüvenim bu şekilde başladı” sözleriyle cevap verdi. Çocukların anlaşılmaya ihtiyacı olduğunu söyleyen Yaşar, ”Anne babaların kitapta istediği kahramanlar çok muntazam ve yaramaz olmayan çocuklardan. Ama çocuklar böyle değil. Çocuk aslında kendini görmek istiyor kitapta. Çok uzak bir yerden bakarak çocuk kitabı yazamazsınız’’ ifadesini kullandı. Çocuklara, ”Olmak istediğim yaştasınız” diyen yazar Şermin Yaşar, ”Yazarların üstün bir hayal gücü olduğuna inanılır. Ama çocukların hayal gücü bütün yazarlarınkinden daha fazla. Müthiş bir gücünüz var, hayal edip yazıp okuyabiliyorsunuz. Sizler de hayal edip, her gün yazın. Yazabiliyorsanız siz de yazar olabilirsiniz” şeklinde konuştu.


Kocaeli,Kocaeli Belediyesi
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR