ÇOK GÜZEL HAREKETLER BUNLAR

ÇOK GÜZEL HAREKETLER BUNLAR

Antalya Büyükşehir Belediyesi ışıklarını çevre için kapatıyor

Büyükşehir Belediyesi, Doğal Hayatı Koruma Vakfı´nın (WWF) düzenlediği Dünya Saati etkinliğine katılıyor. Türkiye´de pek çok simgesel yapının ışıklarının kapatılacağı etkinliğe Büyükşehir Belediyesi de Hizmet Binası´nın ışıklarını kapatarak katılacak. 24 Mart Cumartesi günü 20.30 ? 21.30 saatleri arasında Büyükşehir Belediyesi´nin tüm ışıkları kapatılarak çevre ve doğa bilincine dikkat çekilecek.

Daha önce Akıllı Kent Sistemleri, Güneş Enerji Santralleri, Çöpten elektrik üreten bertaraf tesisleri ile Antalya´da temiz enerji kaynaklarına büyük önem ve destek veren Büyükşehir Belediyesi, dünyanın en büyük çevre hareketi olarak kabul edilen Dünya Saati etkinliğine ışıklarını kapatarak destek olacak.

WWF-Türkiye Dünya Saati etkinliğini geçtiğimiz yıl 187 ülkeden milyonlarca insanın katılımıyla gerçekleştirmişti. Her yıl Mart ayının üçüncü ya da dördüncü cumartesi 20.30 ? 21.30 saatleri arasında gerçekleştirilen etkinlik kapsamında tüm dünyada aynı anda görkemli yapıların, köprülerin, şirketlerin ışıkları kapatılıyor.

Türel: ?Duyarlı Belediyeyiz´

 WWF-Türkiye´nin etkinliğine katılımıyla örnek bir duruş sergileyen, Antalya Büyükşehir Belediyesi çevreye duyarlı ve enerji tasarrufu sağlayan projeleriyle de Türkiye´de fark yaratıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Akıllı Kent Sistemleri ile şehir aydınlatmalarında yüzde 40´a varan bir tasarruf sağlandığına dikkat çekerek, ? Pilot bölgelerde başlayan proje ile Akıllı aydınlatmaların gün ışığına bağlı olarak ışık seviyesi ayarlanabiliyor.

Güneş Enerji Santralleri de Büyükşehir Belediyesi´nin bir diğer çevreci projesi olarak öne çıkıyor. Tarımsal sulamada kullanılacak güneş enerji santralinden yıllık 6 milyon 760 kilovatsaat elektrik üretiyoruz. Bu elektriği sulama kooperatifleri kanalıyla 7 bin 429 çiftçi ailesine sulama desteği olarak kullandırıyoruz? dedi.  

Katı atık Bertaraf Tesisi

Büyükşehir Belediyesi Kızıllı ´da çöpten elektrik üreten tesisi hizmete açmasının ardından ikinci entegre katı atık değerlendirme tesisini de Alanya´ya kazandıracak. Antalya ekonomisine, çevreye ve enerji üretimine büyük katkı sağlayacak iki proje ile Antalya çöpünden elektrik üreten bir kent olacak.



BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR