“Cumhuriyetin 100.yılında Dünden Yarına Kırklareli” söyleşisi gerçekleştirildi

“Cumhuriyetin 100.yılında Dünden Yarına Kırklareli” söyleşisi gerçekleştirildi

“Cumhuriyetin 100.yılında Dünden Yarına Kırklareli” söyleşisi gerçekleştirildi

“Cumhuriyetin 100.yılında Dünden Yarına Kırklareli” söyleşisi gerçekleştirildi

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Kırklareli’ne gelişinin 93.yıldönümü kutlamaları kapsamında, Kırklareli Belediyesi tarafından, 21 Aralık Perşembe günü saat 17:30’da, Atatürk Kültür Merkezi’nde “Cumhuriyetin 100.yılında Dünden Yarına Kırklareli” konulu bir söyleşi gerçekleştirildi.

Yazar ve yönetmen Haluk Işık ile Kırklarelili araştırmacı yazar Hasan Çalıkuşu tarafından gerçekleştirilen söyleşide, 20 Aralık 1930 yılında Kırklareli’ni ziyaret eden Mustafa Kemal Atatürk’ün bıraktığı izler ve Kırklareli’nin o dönemde, demokrasiye, Cumhuriyete olan bakışı konuşuldu.

Haluk Işık, Kırklarelililerin, bu ziyaretinin anlamını ve duygusunu yıllar boyunca nesilden nesile aktardığını, bunun şehirde yoğun şekilde hissedildiğine şahit olduğunu belirtti. Haluk Işık, Atatürk’ün, memleket gezisinde, tıpkı diğer şehirler gibi, Kırklareli’nde de büyük bir dikkatle değerlendirmelerde bulunduğunu ifade ederek; “Atatürk, ulusumuza tüm vasıflarıyla ve mücadelesiyle bir rol model olmuştur. Ülkesini halkıyla beraber kuran ve geliştiren Gazi Mustafa Kemal, sonrasında da halkla her fırsatta kucaklaşmıştır. Gelişmelerin ve ilerleyişin izlenimlerini yerinde gözlemlemiştir” dedi.

Hasan Çalıkuşu da, Atatürk’ün Kırklareli ziyaretiyle ilgili bilgi ve belgeleri ayrı bir özenle uzun yıllara dayanan bir emekle edinip sakladığını ve büyük bir gururla yeni nesle aktarabilmek adına, böyle organizasyonların ne kadar yerinde ve önemli olduğuna dikkat çekti.

Kırklareli’nin Atatürk için, Atatürk’ün de Kırklareli için çok farklı ve özel bir konumda olduğunu söyleyen Çalıkuşu, araştırmalarından edindiği tüm bilgi ve içerikleri, kendisini ilgiye izleyen katılımcılara aktardı.

Söyleşi programı, plaket takdiminin ardından sona erdi.

 


Kırklareli,Kırklareli Belediyesi
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR