TATİLDE AĞUSTOS AYI BEREKETİ

TATİLDE AĞUSTOS AYI BEREKETİ

Tatile en çok parayı 2019 Ağustos ayında harcadık

Farklı alanlarda ödeme çözümlerini bir arada sunan Wirecard Türkiye 2019 yılı tatil harcama verilerini çıkardı. Buna göre, bu yıl iç turizmdeki harcamalar yılın en sıcak ayı Ağustos´ta yoğunlaştı. Ofiste çalışmak yerine kendini deniz kenarına atmayı tercih eden vatandaş, yaz aylarında taksitliden çok peşin tatil yapmayı tercih etti.  
 
Almanya´nın en değerli finans kuruluşu ve Frankfurt Borsası´nda işlem gören ilk 30 teknoloji şirketinden biri olan Wirecard AG çatısı altında faaliyet gösteren Wirecard Türkiye´nin turizme yönelik hizmet veren işyerlerini göz önünde bulundurarak yaptığı analizlere göre, 2019 yazında taksitliden çok peşin tatil yapmayı tercih ettik ve tatil için en çok Ağustos ayında para harcadık.
 
Wirecard Türkiye verileri, 2019 yaz sezonunda bilet satış işlemlerinin yüzde 94´ünün, konaklama harcamalarının ise, geçtiğimiz seneye oranla yüzde 10´luk bir artışla, yüzde 89´unun peşin ödeme ile gerçekleştiğini gösteriyor. Peşin ödemede psikolojik sınırı 500 TL olarak ortaya koyan verilere göre, ağırlıkla 3.000 TL ve üstü tutarlar taksitlendirildi. Konaklama harcamalarında ise en çok 3 taksit tercih edildi. Taksitli işlem adetleri düşük görünse de gerçekleşen cironun yaklaşık yarısının taksitle gerçekleşmesi  taksitli işlemlerin turizm için kritik bir önem taşıdığını gösteriyor. Kullanılan sadakat programlarına bakıldığında ise tüm sadakat programlarına ait kredi kartlarıyla taksitli işlem yapıldığını söylemek mümkün. 
 
Her 10 işlemden biri, banka kartıyla gerçekleşiyor
Wirecard Türkiye verilerine göre, online alışverişlerde yaşanan banka kartıyla alışveriş artışı, turizmde de kendisini göstermiş durumda. 2018´de yüzde 6,98 olarak kaydedilen banka kartı kullanımı 2019 yazında yüzde 9,29 olarak gerçekleşti. Buna göre her 10 işlemden biri banka hesap kartıyla gerçekleştirildi.
 
Global her 5 işten biri turizm ve seyahat sektöründe yaratılıyor
Online ödemeler söz konusu olduğunda turizm sektörünün  farklı ihtiyaçları ve ön rezervasyon yapısı ile birçok sektörden ayrıldığına dikkat çeken Wirecard Türkiye Genel Müdürü Dündar Özdemir, Dünya Turizm ve Seyahat Konseyi´nin verilerinin de gösterdiği üzere tüm dünyada her 5 işten 1´inin turizm ve seyahat sektöründe yaratıldığını söyledi. Ayrıca TÜİK verilerine göre 2018 yılında turizm geliri GSYİH içinde %4´e yaklaşan bir paya sahip olduğunu, 2019 sonunda ise bu oranın daha da artmasının beklendiğini ifade eden Özdemir; ?Dolayısıyla turizmin ekonomiye katkısı yadsınamaz boyuttadır. Wirecard´ın yurt dışında da turizm sektöründe uzun yıllara dayanan bir deneyimi var ve ANA, LATAM, KLM, WizzAir, SunExpress ve lastminute.com gibi hem uluslararası büyük firmalarla hem de girişimlerle birlikte çalışıyoruz.
Konaklama ve ulaşım başta olmak üzere turizm sektöründe faaliyet gösteren firmaların internet üzerinden erişilebilir olmakla kalmayıp online rezervasyon ve satış imkanı sunmaları, hem Türkiye´nin hem de turizm işletmecilerimizin geleceği açısından kritik önem taşıyor. Ayrıca kullanıcıların seyahatlerini eksiksiz ve pürüzsüz planlamalarına yönelik hizmetlerin ve servislerin de artacağını ön görüyoruz.? dedi.

 



BAŞKAN ÜMİT UYSAL; "MURATPAŞA DAYANIŞMA KENTİDİR"

TATİL GELDİ, ŞİMDİ MURATPAŞA'DA TENEFFÜS PARK ZAMANI

ANTALYA HAYVANAT BAHÇESİNDE BAHAR BEREKETİ

BAŞKAN HAKAN TÜTÜNCÜ'DEN 'VEFA BULUŞMASI'

YAŞLILAR HAFTASI MAVİ EVDE KONSERLE KUTLANDI

TÜNEKTEPE TELEFERİK YARIN HİZMETE AÇILIYOR

KOMŞU BULUŞMALARININ BU HAFTAKİ ADRESİ SEDİR

RAMAZAN BOYUNCA MAHALLELERE İFTAR ÇADIRI

MURATPAŞA'DA BİRLİK VE BERABERLİĞİN BULUŞMASI

BÜYÜKŞEHİR'DEN YEŞİLÇAM YOLUNDA DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

BÜYÜKŞEHİR'DEN ANTALYA'NIN KUŞLARI SÖYLEŞİSİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR