DOKUMA-PARK'TA DEDEDEN TORUNA RESİM SERGİSİ

DOKUMA-PARK

DOKUMA-PARK'TA DEDEDEN TORUNA RESİM SERGİSİ

Dokuma Modern Sanatlar Galerisi, çok anlamlı bir resim sergisine ev sahipliği yapıyor. Antalyalı Ressam Tuncer Ertuğrul, eşi Meliha ve torunu Can’ın “Dededen Toruna” resim sergisi Dokuma Modern Sanatlar Galerisi’nde açıldı. Açılışa Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve sanatseverler katıldı.

Açılışın ilk konuşmasını yapan Antalyalı Ressam Tuncer Ertuğrul, “Böyle bir günü uzun zamandır bekliyorduk. Pandemiden dolayı epey iptal ettik. Sanatseverlerimizle böyle bir ortamın çocuklarımız ve torunlarımızla birlikte olsun istedik. Gelecek çocuklarımızın. İşte! onun için Can’ı alıp geldik. Can bizi kırmadı. Resimlerini biriktirdi.” dedi.

Sanat hayatımızı güzelleştirir

Açılışta konuşan Yazar Mustafa Aydemir’de, “Sanatın sonu yoktur. Hepimiz biliyoruz ki; bilim teknolojiyle hayatı kolaylaştırır. Ama sanat, hayatımızı güzelleştirir. Hayatın her alanında, cebimizdeki cep telefondan, bindiğimiz arabaya, giydiğimiz kıyafete kadar sanat vardır. İnsan tasarımı vardır. Hayatı güzelleştiren sanattır.” ifadelerini kullandı.

Tütüncü’den Antalya’ya çok kıymetli eserler

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün Antalya’ya çok kıymetli değerler kazandırdığına da değinen yazar Aydemir, “Bir insan ömründe bir müze yapabilir, bir sanat eseri yapabilir. Hakan başkanımız, yolların, parklarını kültür merkezlerinin dışında bu kente müthiş eserler kazandırdı. Değil bu galeriler, o kadar güzel müzeler açtı ki, bu müzeleri mutlaka görmenizi isterim. Bu müzeler kentin hem sanat, hem de kültür benliğine sahip çıkan çok güzel eserler.” diye konuştu.

Yeteneklerini şehrin insanlarıyla paylaşıyorlar

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’de, sanata vakit ayıran katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına başladı. Başkan Tütüncü, “Hayat insanlara belli fırsatlar verir. Fırsatları ele aldığınız zaman o fırsatları ne için kullandığınız çok önemlidir. Fırsatları iyiliğe ve güzelliğe kullanıyorsanız işte o zaman o güzellikler uzun zaman yaşayacak demektir.

Sizin sevginizde o eserlerin üzerinde yıllarca anılacak. Hayat hepimize bir şeyler bahşediyor. Kimimize de çok değişik yetenekler bahşediyor. Onlarda bu yetenekleri, bu fırsatları, bu güzel şehrin insanlarına fırsata döndürüyorlar. Sanatçılar sanatıyla konuşuyor, devlet adımları elindeki imkanlarla konuşuyor ve kazanan da millet oluyor.” dedi.

Modern bir toplum sanatla inşa edilir

 “Bugün güzel bir serginin açılışının yanı sıra birbirini seven insanların sanatı ekseninde bir araya gelmeleri çok önemli.” diyerek sözlerini sürdüren Tütüncü, “Bu ülkenin insanları sanatın ikliminde bir araya gelirlerse, bu ülkenin insanları kitapların ekseninde bir araya gelirse, bu ülkenin insanları bilginin ekseninde bir araya gelirlerse, işte o zaman modern bir toplum inşa etmiş olacaklar.

O modern toplumda hepimize huzur olarak geri dönecek. Hayata farklı pencerelerden bakan insanların sanatın etrafında buluşmalarını çok büyük bir kıymetle karşıladığımızı ifade etmek isterim. Elimizden gelen her türlü gayreti bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da göstereceğimizden hiçbir sanatseverimizin şüphesi olmasın.” ifadelerini kullandı. 



BÜYÜKŞEHİR KÜTÜPHANE HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

KKTC CUMHURBAŞKANI TATAR KEPEZ KİTAP FUARI'NDA

ÇOBAN RESSAM İSYANINI RESİMLERİYLE ANLATTI

ANTALYALILAR KEPEZ KİTAP FUARINI ÇOK SEVDİ

ANTALYALILAR KEPEZ KİTAP FUARINA YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

4. KEPEZ KİTAP FUARI KAPILARINI OKUYUCULARA AÇTI

MURATPAŞA'DA TİYATRO GÜNLERİ BAŞLADI

4. KEPEZ KİTAP FUARI KAPILARINI AÇIYOR

USTA YAZARLAR KEPEZ KİTAP FUARI'NA GELİYOR

UYSAL; "HALİT ÖNÜR'LER TÜRKİYE'NİN HİKAYESİDİR"

LEONARDO DA VİNCİ SERGİSİNE BÜYÜK İLGİ

DÖRDÜNCÜ KEPEZ KİTAP FUARI KAPILARINI ARALIYOR

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR