DOKUMAYA MİNYATÜR PARK

DOKUMAYA MİNYATÜR PARK

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Anadolu Oyuncak Müzesi´nden sonra çeşitli müzeler ile Akdeniz bölgesinin ilk bilim merkezini açacağı, zeytin ve portakal bahçeleri kurduğu Dokuma yerleşkesine, Minyatür Türkiye Parkı´nı da kazandırdı.

Anadolu medeniyetlerinin eşsiz mimari eserlerinin bir araya geldiği Minyatür Türkiye Parkı, artık Dokuma Fabrikası yerleşkesinde ziyaretçilerini kabul edecek.

Büyükşehir Belediyesi, ?Konyaaltı Sahilini Düzenleme Projesi´ kapsamında bölge içerisinde bulunan Minyatür Kent Parkı Alanı (Minicity)´nı tahliye etme kararı almıştı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de Minicity´in, eski Dokuma Fabrikası yerleşkesine taşınmasını talep etmişti. Büyükşehir Belediyesi de alınan meclis kararıyla Minyatür Kent Parkı´ndaki Anadolu medeniyetlerinin mimari eserlerinin kullanım hakkını Kepez Belediyesi´ne verdi.

Mini Türkiye için 10 dönümlük alan

Kepez Belediyesi de Dokuma Fabrikası alanında minyatür park için 10 bin m2.lik bir sergi alanı oluşturdu. Sergi alanının yapımının tamamlanmasından sonra Minicity´deki 125 oranında küçültülen Anadolu uygarlıklarının 84 adet eserinin maketlerinin tahliyesi Dokuma´daki yeni yerlerine yapıldı.

Dokuma Fabrikası´nın eski ambarlarında oluşturulan bir alanda, uzman kişiler tarafından bakım ve onarımları yapıldıktan sonra eserler, ?Minyatür Türkiye Parkı´ adı altında oluşturulan 5 dönümlük sergi alanındaki yerlerine monte edilecek.

Başkan Hakan Tütüncü de Minyatür Türkiye Parkı´nda devam eden çalışmaları yerinde inceledi ve bürokratlarından parkla ilgili bilgi aldı.

Kepez´e değer kazandıracak

Açıklamasında, Minyatür Türkiye Parkı ile Antalya´ya ve Kepez´e yeni bir değer kazandırmanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirten Başkan Tütüncü, konuşmasının devamında şunları kaydetti: ?Minyatür Türkiye Parkı, 10 bin m2´lik bir alanda mimari eserlerin sergileneceği, baştanbaşa da Türkiye´nin görülebileceği nitelikli bir kültürel alan oluyor.

Bu park, hem Antalya´ya hem de Kepez´e değer katacak. Parklarımız, temalı sergilerle aynı zamanda eğitim imkânı haline de geliyor. Minyatür Park´ta, Türkiye´nin farklı noktalarında gelip geçmiş medeniyetlerinin yüzyıllar içerisinde Anadolu coğrafyasında nasıl mimari eserler yaptıklarını göreceğiz; eserlerin nerede olduğunu hatırlama imkânı bulacağız. Bu park, hem Kepez´e cazibe kazandıracak hem de hem de Türkiye´yi tanıtacak.?

Minyatür Türkiye Parkı´nda, helikopter simülasyon merkezinin de kurulacağını aktaran Başkan Tütüncü, bu merkezde ziyaretçilere, helikopter içerisinde Türkiye turu yaşatacaklarını söyledi.

Menderes Türel´in hediyesi

Tütüncü, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel´e, Minyatür Türkiye Parkı´nı Kepez´e kazandırmasından dolayı teşekkür ederek, şunları söyledi: ?Büyükşehir Belediyemiz,  Minyatür Kent Parkı Alanı´nın da bulunduğu Konyaaltı´nda güzel bir proje yapıyordu. Buradaki eserler, muhafaza edilmeliydi. Minyatürk Park, yıllar evvel yapılmış ve Antalya´ya kazandırılmıştı.

Bu parkın yok olmasına gönlümüz razı gelmezdi. Minyatürk Parkı, Büyükşehir Belediyemizin, Menderes Başkanımızın bir hediyesi olarak Kepez´de bu şekilde muhafaza ediyor olmanın mutluluğu içerisindeyiz.

Şehrin hayatındaki her türlü hatırayı muhafaza etmek istiyoruz.  Minicity de Antalya´nın hatıralarında yer edinmiş özel bir tesisti. Bu tesisi şimdi Kepez´de yaşatıyoruz.?

Başkan Hakan Tütüncü, Minyatür Türkiye Parkı´nı, Nisan ayı içerisinde hizmete açacaklarını da sözlerine ekledi. 



BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR