ELVAN HEDEFLERİNİ ANLATTI

ELVAN HEDEFLERİNİ ANLATTI

AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan ulaşımdaki hedeflerini anlattı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, `3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli` projesinin İstanbul`un omurgası olacağını ve yaklaşık 6 milyon kişinin faydalanacağını bildirdi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, iktidarları döneminde önemli projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.

2015 SEÇİM SİMÜLASYONU İÇİN TIKLAYIN

Yeni Türkiye yolunda mega projelerin olduğuna vurgu yapan Elvan, bunlardan en önemlisinin İstanbul trafiğini rahatlatacak olan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli projesi olduğunun altını çizdi.

6 MİLYON KİŞİ FAYDALANACAK

Tünelin 31 kilometre metro, 19 kilometrelik karayolu yapımını içerdiğine değinen Elvan, "Tamamıyla tünel olacak olan projenin İstanbul`un bir anlamda omurgası olacak. Asya`yı Avrupa`ya denizin altından üç katlı büyük İstanbul tüneli ile bağlayacağız.

Bu yatırımı bir an önce gerçekleştirmek istiyoruz. Yap işlet devret modeliyle gerçekleştirilecek. Yaklaşık 6 milyon insan faydalanacak. Her iki yakadan geçmek isteyen vatandaşların rahat, kolay ve konforlu bir şekilde geçişine imkan sağlayacak bir projedir.

3 katlı tünelin orta katı metro için tahsis edilecek, bir gidiş bir geliş olacak. Metronun birinci ve üçüncü katı ise karayolu taşıtlarının olacak. Birinci kat gidiş diğer kat geliş olacak. Çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

"ANKARA-İSTANBUL ARASI 1.5 SAATE İNECEK"

Elvan, Ankara-İstanbul arasındaki ikinci yüksek hızlı tren projesinin çalışmalarının devam ettiğini belirterek, hedeflerinin aradaki mesafeyi 1.5 saate indirmek olduğunu kaydetti.

12 yılda havacılık sektöründe çok önemli gelişmeler olduğunu aktaran Elvan, sektörü serbestleştirmeleriyle yurt içi yolcu taşımacılığında artış olduğunu ifade etti.

Elvan, bu kapsamda THY`nin zarar eden bir kurumdan kar eden bir konuma geldiğinin altını çizerek, kurumun dünyanın en önemli hava yolu şirketlerinden biri haline geldiğini aktardı.

"HAVAALANI SAYISI 54`E YÜKSELİYOR"

Çok sayıda havalimanı yatırımı gerçekleştirdiklerini vurgulayan Elvan, "2002 yılında 26 olan havalimanı sayımız, bugün 52`ye ulaştı. Önümüzdeki günlerde deniz üzerinde inşa edilmiş olan Ordu- Giresun ve Hakkari havaalanının açılışı gerçekleşecek. Havalimanı sayımız 54`e yükselecek" dedi.

400 MİLYONLUK YATIRIM

Antalya Havalimanı`na yapılan yatırımlardan da bahseden Elvan, "2002 yılında Antalya Havalimanı`nın durumu vahimdi. AK Parti olarak neler yaptık. Bu süreçte iç hatlar terminalini baştan aşağı yeniledik. 17 bin metrekare kapalı alanını, 36 bin metrekareye yükselttik.

Modern bir iç hatlar terminali yaptık. İkinci bir dış hatlar terminali yaptık. Uçakların park sorunu vardı. 13 yıl önce 37 uçak park yapabiliyorken, bugün 94 uçak aynı anda park yapabiliyor. 13 yıl içinde Antalya Havalimanı`na 400 milyonun üzerinde yatırım yaptık" şeklinde konuştu.

2002 yılında Antalya Havalimanı`nın 10 milyon yolcu sayısını bugün, 29 milyona taşıdıklarını işaret eden Elvan, gerçekleşen 3 katlık artışın kentin ekonomisine büyün canlılık getirdiğini belirtti.

14 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Antalya Havalimanı`nda kamu özel olmak üzere 14 bin personelin istihdam edildiğini kaydeden Elvan, "Havalimanını günün koşullarına ve ihtiyaçlarına uygun hale getirdik.

Modern havalimanına dönüştürdük. Bura ile yetinmedik. Gazipaşa`da atıl kullanılmayan `burası inek çiftliği olsun` denilen havalimanını, baştan aşağı yeniden modern hale getirdik. 1 yılda 1 milyon yolcu geldi" diye konuştu.

UÇAK İNİŞ VE KALKIŞINDA 9 KATLIK ARTIŞ

Hava yolunu halkın yolu haline dönüştürdüklerini kaydeden Elvan, "Son 12 yılda yurt içi yolcu sayısı Antalya Havalimanı`nda 9 katlık artış oldu. Pist sorunu vardı yeni bir pist yaptık. Şu an iki pistimiz var. 12 yıl önce bir saatte iniş kalkış yapan uçak sayısı 36 iken, bugün bu sayı 60`a yükseldi" dedi.

Elvan, önümüzdeki dönemde Batı Antalya ilçelerini kapsayacak bir havalimanını bölgeye yapacaklarını belirtti.



BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR