EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

EMO BAŞKANI TAT

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

Enerjinin üretim santralinden son kullanıcıya kadar ulaşmasında birçok kahraman Elektrik ve/veya Elektronik Mühendisinin olduğunu vurgulayan Elektrik Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Şaban TAT, bu mühendislerin Ülkemizin elektrik enerjisinin sağlanması, iletilmesi ve son kullanıcıya sağlıklı bir şekilde ulaştırılması noktasında çok stratejik görevlerde yer aldıklarını belirtti.

TAT sözlerine şöyle devam etti; Kamu hizmetlerinin yerine getirilmesinde kamuda çalışan Elektrik ve/veya Elektronik Mühendislerinin, tüm bu kamu hizmetlerin planlanması, projelendirilmesi, uygulanması ve denetlenmesi sürecinde büyük görev ve sorumlulukları bulunmaktadır. Ülkenin kalkınması ve gelişmesi için oldukça önemli sorumlulukları göğüsleyen teknik hizmetler sınıfına dahil Elektrik ve/veya Elektronik Mühendislerinin çalışırken ve emekli olduğunda, haklarında iyileştirme yapılması için bütçe ayrılması bir zorunluluktur. 

Son yıllarda kamuda çeşitli statülerde çalışan Elektrik ve/veya Elektronik Mühendisleri ekonomik ve sosyal hakları açısından satın alma güçlerindeki kaybı hissetmektedir. Kamuda çalışan bu mühendislerin çalışırken aldıkları ücretlerin erimesinin yanı sıra emeklilikleri ile ilgili hakları da diğer kamu görevlilerine göre düşük kalmıştır.

EK ÖDEMELER VE ORANLARI İYİLEŞTİRİLMELİ

Elektrik ve/veya Elektronik Mühendislerine, geçmişte yakın maaşlar aldığı doktorlar, hâkim ve savcılar gibi nitelikli kamu unvanlarının aldığı son maaş artışlarının benzeri yapılmalıdır. 375 sayılı KHK'ya ekli (I) sayılı cetvelde yer alan uzman tabip, tabip ve diş hekimlerine sağlanan ek ödeme oranı baz alınarak, emeklilik haklarında da etkisi olan "ek ödemeler" oranlarında iyileştirme yapılması sağlanmalıdır. 

Ek gösterge oranlarının Elektrik ve/veya Elektronik Mühendisleri için yeniden düzenlenmesi, çarpan grubu değişen diğer çalışanlar gibi bu çalışanların da emeklilikte hak ettiklerini alabilmeleri için çarpan grubunu bir üste çıkaracak yeni ek gösterge rakamlarının belirlenmesi gerekli olduğunu ifade eden EMO Antalya Şube Başkanı Şaban TAT, çalışırken alınan ücretin tamamı, tüm kalemleri ile beraber emekliliğe yansıtılması gerektiğini söyledi.

RİSK VE SORUMLULUK TAZMİNATI KALEMİ OLUŞTURULMALI

TAT konuşmasının devamında ayrıca, meslektaşlarımın aldıkları büyük sorumluluğun karşılığı olarak "Risk ve Sorumluluk Tazminatı" adı altında verilecek yeni bir ödeme kaleminin oluşturulması gerekmekte olduğunu vurguladı. 

Kamuda çalışan toplam personel içerisinde teknik hizmetler sınıfına tabi kamu çalışanı sayısı %4-5 düzeyinde olduğunu ve tüm bu talepler karşılansa dahi ülkemizin altından kalkamayacağı mali bir yükün oluşması söz konusu olmayacağını belirterek sözlerini tamamladı.



SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’da şimdi ikinci etap satışta

ANTALYA OSB'NİN VE ŞEHRİMİZİN GURURLARI

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR