ASMO´DAN ANLAMLI ETKİNLİK

ASMO´DAN ANLAMLI ETKİNLİK

?Cumhuriyet ve Atatürk? konulu konferans; ünlü tarihçi Sinan Meydan´ın katılımı ile ASMO´da yapıldı

Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK´ün aramızdan ayrılışının 81. Yıldönümü anısına düzenlediğimiz ?Cumhuriyet ve ATATÜRK? konulu konferans; ünlü tarihçimiz Sinan MEYDAN´ın katılımı ile odamızda gerçekleştirildi.

Konferansın açış konuşmasını yapan Oda Başkanımız Emrullah Tayfun ÇAVDAR, Mahatma Gandhi´nin şu sözü ile konuşmasına başladı; ?Mustafa Kemal, İngilizleri yeninceye kadar tanrının da İngiliz olduğunu zannederdim?. Oda Başkanımız Emrullah Tayfun ÇAVDAR, Mustafa Kemal ATATÜRK´ün doğduğu yıl Düyunu Umumiye İdaresinin kurulduğunu ve Osmanlının borçlarına karşılık gelirlerinin bu kuruma aktarıldığını belirterek konuşmasına devam etti. Bu kurumun yönetim kurulunda İngiltere, Almanya, Fransa, Avusturya ve İtalya´nın olduğunu söyledi. Bu kurumun sadece borç ödeyen kurum olmadığını, aynı zamanda devletin bütçesini kontrol ettiğini, dış ve iç borç ödediğini, vergi tahsilatı yaptığını, kendilerine yeni yeni imtiyazlar aldıklarını, Osmanlı topraklarına işletmesini kendilerinin yaptığı demiryolları, limanlar, bankalar vs. kurduklarını ve yeraltı kaynaklarımızı kullandıklarını ve borçların çok üzerinde gelir elde ettiklerini söyledi. ?1881 yılında kurulan bu kurum Lozan antlaşması ile lav edildi. Osmanlının borçlarını Atatürk Türkiye´si ödedi.? diyerek konuşmasını sürdürdü.

Oda Başkanımız Emrullah Tayfun ÇAVDAR; ? 17 Kasım 1953, Anıtkabir ziyarete açıldı. İlk gün sadece 1 saat izin verildi ve 70 bin kişi ziyaret etti. 50.yıldönümde 1 günde 500 bin kişi, 75.yıldönümünde 1 günde 1 milyon 89 bin kişi ziyaret etti. 2018 yılı sonuna kadar yaklaşık 455 milyon kişi ziyaret etti. Bu Avrupa birliğine üye ülkelerin 28 ülkenin toplam nüfusu kadardır. Yıllar geçtikçe külleneceğine, daha da alevlenen, böyle bir sevginin böyle bir saygının insanlık tarihinde örneği yoktur? dedi ve bizleri kırmayarak, birikimlerini bizlerle paylaşmak için buralara kadar gelen, Sinan MEYDAN´a ve konferansı dinlemeye gelenlere teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Oda Başkanımızın ardından konferansa başlayan Sinan MEYDAN dinleyicilere ATATÜRK´ü ve Cumhuriyetimizin kuruluş sürecini anlattı. Mustafa Kemal ATATÜRK´ün önce Osmanlı askeri olduğu dönemlerde başta Çanakkale zaferi olmak üzere kazandırdığı zaferleri, daha sonra Milli Mücadele yıllarında yaptıklarını belgeleri ile birlikte dinleyicilere aktardı.



BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR