FİNİKE ASMEK HİZMETE GİRDİ

FİNİKE ASMEK HİZMETE GİRDİ

Türkiye´nin en büyük eğitim kurumlarından biri haline gelen ASMEK´in Finike Kurs Merkezi´ni hizmete açan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ?ASMEK benim göz bebeğim projem? dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, eşi Ebru Türel ile birlikte Finike ASMEK Şubesi´nin açılışını gerçekleştirdi. Törende yaptığı konuşmada Büyükşehir Belediyesi´nin Finike´ye yaptığı yatırımları hatırlatan Türel,  ?Mezbaha bitti.

74 kilometrelik hatla Yeşilköy, Çamlıbel,  Dağbağ, Çağman, Çobanlar, Belören mahallelerinin içme suyu sorunu çözüldü. Arif, Yalnız Gökbük, Gökçeyaka mahalleleri sulama suyu yatırımımız hizmete. Eskiden bu hizmetleri DSİ yapardı, şimdi Büyükşehir Belediyesi yapıyor.

Tarım sektörüne verdiğimiz destek 200 milyon lirayı geçmiş. Sulama birlikleri ve kooperatiflerine artık enerjimizi güneşten elde ederek elektriği bedavadan sağlıyoruz? dedi. 

ERNEZ YOLU TEŞEKKÜRÜ

Ernez mahallesi yolunu söz verdiği gibi açtıklarını söyleyen Başkan Türel, ?Ernez´in yıllardır süre gelen yol sorunu vardı. Seçim öncesi ziyaretimde, yolu yapma sözü verdim. ?Bu çınarın altından kaç tane siyasetçi geldi geçti hepsi de yolu yapacağız dedi ama bir tanesi yapamadı dediler.

´Ben ötekiler gibi olmayacağım dedim. Yolu bitirdik, Ernez´e gittim o çınarın altında oturduk. Ernezlilerin teşekkür etti. Şimdi Ernez yolu, o efsane yol dörtte üç kısaldı.?

5 YILDIZLI ÖĞRENCİ YURDU

Sahilkent, Turunçova ve Hasyurt hallerini birleştirerek, Finike Hali adı altında tek çatı altında topladıklarını belirten Türel, ?Fevkalade çağdaş bir hal haline getirdik. Yine Finike´nin en büyük eksikliklerinden yurt projemiz artık tamamlanmak üzere.

Beş yıldızlı otel kalitesinde. 150 öğrencimizi artık bu yurdumuzda barındırabileceğiz. Söz verdiğimiz gibi soğuk hava deposu projelerini yapıyoruz, otopark projelerini yapıyoruz ve kadınlar plajımızı da inşallah bu yaza açıyoruz. Finike´ye alt yapısıyla üst yapısıyla bugüne kadar yaptığımız yatırım 201 milyon liraya ulaştı? diye konuştu.

ASMEK BENİM GÖZBEBEĞİM

?ASMEK benim göz bebeğim bir projedir? diyen Başkan Türel, ?Bugüne kadar 212 bin vatandaşımız ASMEK´lerde eğitim almış. Ve her sene yaklaşık 25 bin kişi ASMEK´lerde eğitim alıyor. Şimdi bütün ilçelerimize artık ASMEK´leri yayıyoruz.

Ben bu vesile ile hala bu projenin fevkalade başarılı bir şekilde yürümesini sağlayan ve kurulmasına katkı sağlayan kıymetli eşim Ebru Hanım´a teşekkürü bir borç biliyorum? ifadesini kullandı.

ANNELER KURSTAYKEN ÇOCUKLAR KREŞE

ASMEK´te gençlere ve yetişkinlerimize eğitim imkanı sağladıklarını, mesleki kurslarla kollarına altın bilezik taktıklarını kaydeden Türel, şöyle konuştu: ?Finike ASMEK kurs merkezimize toplamda 222 kursiyer başvuruda bulunmuş.

İlk aşamada 26 kişiyle diksiyon kursuyla başladık, devamında bilgisayar işletmenliği 15 kişi, pilates eğitimi 60 kişi, İngilizce A1 kursu 29 kişi şeklinde talepler alındı. Bu kurslar 9 Şubat´tan itibaren açılmaya başlayacak.

Yani hem meslek eğitimi hem de spor eğitimi vereceğiz. İlerleyen zamanlarda Rusça, resim gibi takı yapımı gibi kursları da talebi karşılamak adına yenilerini ekleyeceğiz. Kurs merkezimize gelen anne kursiyerler çocuklarını çocuk etkinlik odlarımıza bırakabilir.

İş sahibi olmayan gençler gelsin burada mesleki kurslara katılsın. Bizim kurslarımız aynı zamanda altın bilezik dediğimiz meslek veren iş kapısı açan kurslardır.?

Başkan Türel açılışın ardından eşi Ebru Türel ile birlikte Finike ASMEK binasını gezerek, kursiyerlerle ve kreşteki çocuklarla bir araya geldi.  Başkan Türel, ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Finike Çocuk ve Gençlik Evi Sosyal Tesisi inşaatını inceledi.



MURGEM'E BAŞVURULAR BAŞLADI

ASSİM'DEN ESNAFA ÜCRETSİZ E-TİCARET EĞİTİMİ

MİNİK DOSTLARI KORUMAK İÇİN EĞİTİM ALDILAR

BARİSTA KURSU İLK MEZUNLARINI VERDİ

MURATPAŞA PERSONELİNE İLETİŞİM EĞİTİMİ

BAŞKAN TÜTÜNCÜ'DEN GENÇLERE ALTIN ÖĞÜTLER

ANTALYA DOĞA VE YÖRÜK ÇALIŞTAYI YAPILDI

MESLEK KURSLARI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

BAŞKAN ÖMER İŞLEK'TEN REKOR KİTAP BAĞIŞI

ÇOCUKLAR YETENEKLERİNİ OYUNLA KEŞFEDİYORLAR

KONYAALTI'NDAKİ OKULLAN BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GİBİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KAŞ KREŞİ HİZMETE GİRDİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR