GASMEK 3 BOYUTLU TASARIM ATÖLYESİ’NDE YENİ NESİL ÜRETİM METOTLARI ÖĞRETİLİYOR

GASMEK 3 BOYUTLU TASARIM ATÖLYESİ’NDE YENİ NESİL ÜRETİM METOTLARI ÖĞRETİLİYOR

GASMEK 3 BOYUTLU TASARIM ATÖLYESİ’NDE YENİ NESİL ÜRETİM METOTLARI ÖĞRETİLİYOR

   Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından istihdama katkı sağlamak ve mesleki gelişim imkanı yaratmak amacıyla GASMEK bünyesinde "3 Boyutlu Tasarım Atölyesi” kurarak eğitimlere başladı.

Sınavlara hazırlık kurslarının yanı sıra mesleki kurslarına devam eden GASMEK’in Necip Fazıl Kısakürek Eğitim Akademisi’nde açılan 3 Boyutlu Tasarım Atölyesi, kursiyerlerin okullardan alınan teknik eğitim bilgilere paralel olarak pratik imkanı sağlarken ayrıca personel istihdamına katkı sağlamayı amaçlıyor.

KURSLAR YENİ ÜRETİM SÜREÇLERİNDE GEREKLİ MESLEKİ BİLGİ, BECERİ VE MAKİNE TECRÜBESİNİ KAZANDIRIYOR

Meslek lisesi, meslek yüksek okulu, üniversite mezun veya öğrencileri başta olmak üzere bütün vatandaşlara açık olan eğitimler, 2 ile 8 ay arasında sürüyor. Tamamen ücretsiz olan eğitimlerde Endüstri 4.0 kavramı ile sanayi şehri olan Gaziantep'in dijital dönüşümü, yeni üretim süreçleri için gerekli olan mesleki bilgi, beceri ve makine tecrübesini kazandırıyor.

Teknik çizim, bilgisayarda 2 boyutlu çizim AutoCad, bilgisayarda 3 boyutlu tasarım Solidworks, Fusion360, ArtCam, Mach3, PhotoShop, Corel Draw, İllüstratör gibi bilgisayar çizim, üretim ve grafik programların eğitiminin verildiği kursta ayrıca CNC Router, Lazer CNC, 3 boyut yazıcı, plastik enjeksiyon kalıp makinesi gibi makine ve ekipmanları kullanarak tecrübe kazandırıyor.

Eğitimler sonunda kursiyerler çalışma ve üretim hayatında tecrübe sahibi olarak istihdam imkanı bulabildiği gibi girişimcilik ile kendi üretim merkezlerinde açabilecek mesleki yeterlilik seviyesine çıkıyorlar.

ÇINAROĞLU: ENDÜSTRİ 4.0 EĞİTİMİNİ BU SINIFLARDA VERMİŞ OLUYORUZ

Eğitimler hakkında bilgi veren Bilişim Teknolojileri STEM ve Robotik Kodlama Öğretmeni Erkan Çınaroğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin GASMEK’lerinin hem istihdama hem de eğitime yönelik oldukça fazla dersler verdiğini aktararak şunları söyledi:

“Başkanımız Fatma Şahin bu konuda eğitime ve istihdama katkı sağlayan önemli çalışmalar yapıyor. Bu tasarım atölyesinde teknik bilgiler, AutoCad, Solidworks ve Fusion360 gibi programlarda teknik çizim bilgilerini öğrenen öğrencilerimiz aynı zamanda CNC, lazer, 3 boyutlu yazıcı gibi benzeri cihazlarda üretim aşamalarıyla da yapmış olduğu teknik çizimleri prototipe döküyor. 3 boyutlu tasarım atölyemizde inovasyon çalışmaları yapıyor, yeni üretim metotları şekilleriyle endüstri 4.0 eğitimini bu sınıflarda vermiş oluyoruz.”

“EKSİKLERİMİ TAMAMLADIM, SEKTÖRDE ÇİZİM YAPABİLECEK KONUMA GELDİM”

Kursa katılan, 20 yıldır makine mühendisi olarak çeşitli sektörlerde çalışan Mehmet Salih Sarıyıldız, “Makine mühendisi olarak bu alanlarla alakalı olduğu için çizim ve tasarım anlamında geliştirmek için bu kursu tercih ettim ve burada da bilgi birikimi elde ettim. Eksiklerimi tamamladım, sektörde çizim yapabilecek konuma geldim” diye konuştu.

Gaziantep’te kadayıf ve kadayıfı üreten makinelerin tasarımlarını yapan İbrahim Halil Anteplioğlu ise kursların eğitim seviyesine değinerek, “Sıfırdan başladım ve şu anda kendi başıma iş yapabilecek seviyedeyim ve daha da iyi olacağına eminim. Kurslar beklentimin çok üzerinde. Herkes burada kendini geliştirecek konuma gelebilir ve hayallerini gerçekleştirebilir” dedi.


Gaziantep,Gaziantep Belediyesi
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR