Tarih: 01.10.2024 20:19

GAZİANTEP VE LUDWIGSHAFEN KARDEŞ ŞEHİR İLİŞKİLERİNİN 10. YILI GASTROANTEP FESTİVALİ’NDE KUTLANDI

Facebook Twitter Linked-in

Gaziantep ile Almanya’nın Ludwigshafen şehri arasındaki kardeş şehir ilişkilerinin 10. yıl dönümü, Gaziantep Kültür Yolu Festivali (GastroAntep) kapsamında düzenlenen “Fotoğraflarla Ludwigshafen” sergisiyle kutlandı.

Gaziantep’teki Sabun ve Pekmez Müzesi’nde gerçekleşen açılış törenine, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilleri Hakan Aslansoy ve Feray Yılmaz katıldı. Ludwigshafen Belediye Başkan Yardımcısı Alexander Thewalt ise yaptığı konuşmada, Gaziantep ile 10 yıllık işbirliklerini kutlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gaziantep’in kendileri için özel bir yeri olduğunu vurgulayan Thewalt, iki şehir arasındaki işbirliklerinin güçlü bir şekilde devam ettiğini belirtti.

Öte yandan gençlik değişim projeleri ve çevre alanındaki çalışmaların önemine dikkat çeken Thewalt, hidrojen konusunda da ortak projeler geliştirmek istediklerini ifade etti. Açılış törenine, festivale katılan diğer belediye başkanları ve UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçi katıldı.

Sabun ve Pekmez Müzesi’nde yoğun ilgi gören sergi, Gaziantep ve Ludwigshafen arasındaki 10 yıllık kardeş şehir ilişkisini taçlandırdı. Program kapsamında Alman sanatçı ve ünlü oyuncu Wilma Elles, Gaziantep ile Ludwigshafen dostluğuna ithafen Gaziantep’in yöresel türküsü “Haşıl”ı seslendirerek misafirlerden büyük beğeni topladı.

Festival süresince, Gaziantep ve Ludwigshafen şehirlerinin temsilcileri, kardeş şehir ilişkilerinin sadece teknik projelerle değil, aynı zamanda kültürel paylaşımlarla da gelecekte devam edeceğini vurguladı.


Gaziantep,Gaziantep Belediyesi
belediye365.com


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —