Geçici Hayvan Bakımevi, yoğun bir mesaiyle çalışmaya devam ediyor

Geçici Hayvan Bakımevi, yoğun bir mesaiyle çalışmaya devam ediyor

Geçici Hayvan Bakımevi, yoğun bir mesaiyle çalışmaya devam ediyor

Geçici Hayvan Bakımevi, yoğun bir mesaiyle çalışmaya devam ediyor

Kırklareli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmetini sürdüren Geçici Hayvan Bakımevi, deneyimli ve konusunda uzman yetkilileri ile yoğun bir mesaiyle çalışmaya devam ediyor.

5199 sayılı kanun gereğince, .

1 Ocak ve 31 Ekim tarihleri arasında, 26 hayvanın sahiplendirildiği Geçici Hayvan Bakımevi’nde; 155 dişi kedi, 45 erkek kedi,  166 dişi köpek, 111 erkek köpek kısırlaştırıldı. 321 dişi, 156 erkek hayvan aşılandı ve 477 hayvan işaretlendi.

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, sokak hayvanlarıyla ilgili duyarlı ve bilimsel çalışmaları titizlikle yerine getirdiklerini ifade ederek; “Modern ve çağa uygun bir geçici bakımevimiz var. Burada, alanlarında profesyonelleşmiş personelimiz, sağduyuyla, şefkatle, sevgiyle ve kanunlara uygun bir işleyiş çerçevesinde çalışıyor. Kendi kontrollerimizin yanı sıra, vatandaşlarımızın da ihbar ve talepleri neticesinde, gerekli işlemleri hayata geçiriyoruz. Bakıma muhtaç veya yaralı sokak hayvanlarını burada geçici olarak misafir ediyor, tedavilerini yapıyor ve sonra kanunda belirttiği gibi aldığımız yere yani doğaya, sokaklara bırakıyoruz. İşaretlenmemiş bir hayvan varsa onun da takibini yapıyoruz ve aşılamasını gerçekleştirerek, yine doğal ortamına salıyoruz. Birçok vatandaşımız bu bakımevinin neden geçici olduğunu soruyor, hayvanların burada kalıcı olmasını istiyor. Ancak 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre sokak hayvanlarının özgürlüğünü kısıtlayamayız. Onları, bakım, aşılama ve işaretleme sonrasında yine doğal ortamlarına bırakmak zorundayız” dedi.

Kırklareli’nde, tüm vatandaşların istisnasız bir şekilde hayvan sevgisi bilincinde olduğunu kaydeden Başkan Kesimoğlu; “Bizler, belediye başkanlığı olarak üzerimize düşen ne varsa en iyisini yapmaya gayret ediyoruz. Elbette vatandaşımızın şikayet ve talepleri de var. Ancak kanunların dışına çıkamayız. Ve bu noktada, olabilecek en verimli işleyişle, sokak hayvanlarımızı, günlük yaşamımızın bir parçası kabul ederek hayatımıza devam ediyoruz. Kırklarelililerin, ilgisi, sevgisi ve duyarlılığı da bizlere çok yardımcı oluyor. Bu konularda kanuni bir değişiklik olur ve sokak hayvanları için daha geniş kapsamlı bir yaptırım hayata geçirilirse, belediye olarak gerekenleri hassasiyetle yerine getiririz“ diye konuştu.


Kırklareli,Kırklareli Belediyesi
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR