GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİN 3. ETABI AÇILDI…

GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİN 3. ETABI AÇILDI…

GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİN 3. ETABI AÇILDI…

Belediyemiz tarafından kurumun ihtiyaç duyduğu elektrik enerjisinin tamamını yenilenebilir kaynaklarla karşılamak hedefiyle hayata geçirilen Güneş Enerji Santrali’nin (GES) 3. etabı için açılış töreni düzenlendi.


Çayboyu Mahallesi’ndeki törene Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Vali Vekili Şakir Öner Öztürk, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Semiha Ekinci, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Programda konuşan Bilgin, "Bugün açılışını yaptığımız 3. etapla birlikte Güneş Enerji Santrallerimizin kapasitesini 4 mWA'ya çıkardık. İnşallah önümüzdeki aylardan itibaren yapımına başlayacağımız 15 mWA kapasiteli yeni tesisimizle enerji giderlerimizin tamamını karşılamayı hedefliyoruz. Tesislerimizin şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum." dedi.


Başkanımız Bilgin, “Her hafta bir açılış mottosuyla başlatmış olduğumuz serimizde bugün şehrimize kazandırdığımız GES sahalarının açılışında sizlerle birlikteyiz. Sözlerimin başında ekibimize teşekkür ediyorum. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar birçok alanda kendi ekibimizle birlikte oluşturduğumuz projeleri yine büyük bir çoğunluğu kendi iştirakimiz Özbelsan AŞ’nin almış olduğu ihaleler neticesinde tamamlayarak birer birer hizmete sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu açılışların hepsinde görünmeyen bir emek, görünmeyen bir kadronun izi var. Bu noktada Sivas Belediyesi personelimize, yaklaşık 2500 kişilik Belediye ailemize hizmetlerinden dolayı katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.


Sözlerinin devamında Bilgin şu ifadelere yer verdi; “Bizler 5 yıl önce az laf çok iş, ortak akıl ve istişare ile kara sevdamız Sivas’a hizmet edeceğiz, bizler adına konuşacak eserler inşa edeceğiz düsturu ile yola çıktık. 5 yılın sonunda söz vermiş olduğumuz hizmet ve projelerin birçoğunu hayata geçirip açılışlarını yapmanın huzuruyla, alın akıyla, yüz aklıyla milletimizin huzurundayız. Bizim siyaset anlayışımızda az konuşup çok icraat yapmak, az konuşup bizler adına konuşacak eserler inşa etmek vardır. 3 Kasım 2002 tarihinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, millete hizmet etmek üzere milletten yetki alan kadrolar, o günden bugüne ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışıyla milletine hizmet eden, eserler inşa eden bir siyaset anlayışı ile 16 seçimdir milletimizin duası ve desteğiyle hizmet etmenin onur ve gururunu yaşıyoruz. Biz bu noktada Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımızı sunuyoruz. Bugün burada gerçekleştireceğimiz GES’lerden bir tanesi yaklaşık 1 milyon avroluk bir projenin yüzde seksenini Enerji Bakanlığı hibesi ile hizmete geçirdik. Bu noktada hem önceki bakanımıza hem de mevcut bakanımıza teşekkür ediyorum. Toplamda 3 etapta, 4 mWA’lık GES projemizin açılışını yapıyoruz. Daha önce 1 mWA’lık projemizin açılışını yapmıştık. Bugün daha önceki açılışını yaptığımız GES’e ilave olarak toplam 3 mWA’lık GES’in açılışını yapmış oluyoruz. Sivas Belediyesi şu an itibarıyla toplam 4 mWA’lık GES ile enerji ihtiyacının yaklaşık yüzde 15’ini karşılayacak noktadadır. Devam eden projelerimizle 1 Nisan'dan itibaren ÇED işlemleri başladı, ÇED raporu gelmek üzere ve finansmanını da tamamladık. 15 mWA’lık GES projesini de hayata geçirmenin hazırlığı içerisindeyiz. İnşallah Nisan ayından sonra hemen hızlı bir şekilde ihalesini yaparak hizmete aldığımız takdirde kullanmış olduğumuz enerjinin yaklaşık % 85'ini kendi enerjisini yenilenebilir enerji üreten bir belediye olarak gelir getirici bir projeyi belediyemizin uzun yıllar hizmetine sunmuş oluyoruz. Üreten Belediye anlayışıyla birlikte sadece GES olarak değil Belediyemiz bütçesine kaynak oluşturmak adına gelir getirecek projeleri de inşallah önümüzdeki süreçte birer birer hayata geçireceğiz. Önümüzdeki süreçte gerek Kızılırmak Projesi kapsamında kuracağımız burgu HES gerekse rüzgar enerji santralleri ile birlikte inşallah Sivas Belediyesi'ni hem kendi enerjisini üretir, hem de çevre belediyelere enerji veriri hale getirmenin hedefi ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”


AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Semiha Ekinci, “AK Parti demek hizmet demek. Her hafta bir açılış, aslında biraz daha tüm açılışları yapsak üç günde bir açılışa da düşer ama motto her haftada bir açılış. Bu açılışları yapmak için de göreve geldiği günden itibaren ekibi ile gece gündüz Sivas'ın faydasına olan her projeyi hayata geçirmek için çalışması gereken bir Belediye Başkanı gerekliydi. Hilmi Başkanım ve ekibini bu başarılarından dolayı tebrik ediyorum. AK Parti lideri Belediye Başkanlığından gelen, belediye noktasında Türkiye'deki en donanımlı partilerin başında geliyor. Bizler de yerel yönetimler olarak yeni dönemde 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak belediye seçimlerinde başta Sivas merkezimiz olmak üzere 16 ilçemiz ve Türkiye'deki belediyelerimizi koruyarak yeni belediyeleri AK Parti belediyeciliği ile buluşturmak için ‘durmak yok yola devam’ diyoruz. Bu geçen 5 yıl kolay bir 5 yıl olmadı. Dünya için ve ülkemize baktığımız zaman 11 ilimizi derinden etkileyen deprem felaketi, sel felaketleri, tüm dünyayı etkileyen yaklaşık bir buçuk, iki yıl süren bir pandemi, bunları da hesaba katarsak her hafta bir açılış daha bir anlam katacaktır. Biz şuna inanıyoruz ki Hilmi Başkanımızın bilgi ve tecrübesi ile ekibi ile 31 Mart 2024 seçimlerinde durmak yok, yola devam sloganımızla da inşallah AK Parti belediyeciliğimiz önümüzdeki 5 yıl da Sivas'ı hak ettiği noktalara taşıyacaktır.” şeklinde konuştu.


Vali Vekili Şakir Öner Öztürk ise “Bugün açılışını yaptığımız tesis ülkemiz için, Sivas’ımız için çok kıymetli bir tesis. Ülkelerin artık bir enerji savaşı var. Sürdürülebilir bir ekonomi olması için dünyada fosil yakıtlardan yenilenebilir enerji kaynaklarına dönüşmemiz gerekiyor. Fosil yakıtlar hem doğaya ve çevreye vermiş olduğu zararları itibarıyla hem de sınırlı sayıda bulunmaları itibarıyla çok da sürdürülebilir kaynaklar olmadığı görüyoruz. Bunun yanında fosil yakıtların yanında ortaya konan yenilenebilir enerji kaynakları ve HES santralleri, RES santralleri ve buna benzer kaynaklar her ülke için milli ekonomiye kazandırılması gereken, ülkelerin enerji bağımsızlığı politikasında çok önemli bir yeri olan yatırımların başında geliyor. Bu yapılan yenilenebilir enerji kaynaklarını biz ülkemize kazandırdığımızda yurt dışına çıkacak olan döviz de yurt içinde kalacağı için hem de temiz enerji ile bu ihtiyaçları karşılayacağımız için aslında bir taş ile birden çok kuş vurmuş oluyoruz. Yerel yönetimlere örnek olması açısından Sivas Belediyemize teşekkür ediyorum. Çünkü yerel yönetimlerin vatandaşımıza, milletimize ve insanımıza örnek olma görevi de var. Bu tesisin açılışı vesilesi ile Belediyemiz ve Sayın Başkanımızın şahsında tüm çalışanlarını tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.