İMAM HATİPLER GELECEĞİN SPORCULARINI YETİŞTİRİYOR

İMAM HATİPLER GELECEĞİN SPORCULARINI YETİŞTİRİYOR

Yıldız sporcular yetiştirecek olan Öncüspor İmam Hatipler karate şampiyonasını gerçekleştirdi.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Öncü Gençlik ve Spor Kulübü tarafından imam hatip okulları arasında düzenlenen karate müsabakaları yapıldı. Aralarında milli sporcuların da bulunduğu 65 okuldan 150 imam hatip lisesi öğrencisinin katıldığı karşılaşmalarda derece alanlara madalyaları verildi.

Öncü Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mustafa Canbey, şampiyonaya katılan sporcuların yetenekli sporcular olduğunu belirterek, ?Önümüzdeki dönemde hedefimiz Türkiye´de ve dünyada herkesin adını duyacağı yıldız sporcular yetiştirmek? dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ?İstanbul İmam Hatip Liseleri Arası Geleneksel ve Modern Spor Oyunları kapsamındaki müsabaka, 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi Gala Salonu´nda gerçekleştirildi.

İMAM HATİPLERDE İLK KEZ

İmam hatip lisesi öğrencilerinin ?karate´ dalında ilk kez katıldığı programa, Öncü Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mustafa Canbey´in yanısıra, ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı Veysel Başar ile Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan da iştirak etti.

Öğrencilerin tartılarının alınmasıyla başlayan programda daha sonra kata müsabakaları gerçekleştirildi. Genç erkeklerde dereceye giren öğrencilere madalyaları Mustafa Canbey tarafından takıldı. Ardından karşılaşmalara geçildi.

GENÇ SPORCULAR YETİŞTİRECEĞİZ

Şampiyonada konuşan Öncü Spor Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mustafa Canbey, 6 yıldır devam eden imam hatip spor oyunları organizasyonunun imam hatip öğrencilerinin kendilerini geliştirdiği hem de iyi sporcular yetiştirdiği bir organizasyon olduğunu söyledi.

Önümüzdeki dönemde Türkiye´nin ve dünyanın adını duyacağı sporcular yetiştirmeyi hedeflediklerini kaydeden Canbey, ?Bu dönem onun çalışmasını ve altyapısını oluşturacağız. Çocukların hepsinin yetenekleri var, inşallah bunları önümüzdeki yıllarda çok başarılı sporcular olarak görmek istiyoruz? diye konuştu.

10 BRANŞTA YARIŞIYORLAR

İstanbul´daki 423 imam hatip lisesi ve imam hatip ortaokulunu kapsayan yarışmalarda öğrenciler, 10 ayrı spor dalında yarışıyorlar. Bu branşlar arasında, taekwando, karate, mas güreşi, badminton, mangala, masa tenisi, puanlı atletizm, İsveç bayrak yarışı, kros, güreş alanları bulunuyor.

Spor oyunlarının ilk müsabakaları ise geçtiğimiz hafta düzenlenen taekwondo karşılaşmalarıyla başlamıştı. Ardından ise karate müsabakaları gerçekleştirildi.



BAŞKAN UYSAL; "AMATÖR SPORLAR SİHİRLİ DEĞNEKTİR"

TÜRKİYE OFF-ROAD ŞAMPİYONASI DOKUMA-PARKTA

DOWN SENDROMLU ÇOCUKLARA YOGA KURSU

TÜRKİYE OFF-ROAD ŞAMPİYONASI NEFESLERİ KESTİ

KEPEZLİ ÜÇ YÜZÜCÜDEN YEDİ MADALYA GELDİ

MURATPAŞA'NIN SULTANLARI GALİBİYETLE BAŞLADI

KEPEZ TEK GOLLE ERKEN KUTLAMAYI KAÇIRDI

MURATPAŞA SULTANLAR LİGİ İÇİN SAHAYA ÇIKIYOR

SULTANLAR ŞAMPİYONLUĞU PASTA KESEREK KUTLADI

MURATPAŞA'NIN PLAY-OFF GURUBU BELLİ OLDU

E-SPOR TUTKUNLARI KEPEZ'DE BULUŞUYOR

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR