ANTALYA ENERJİ MERKEZİ OLACAK

ANTALYA ENERJİ MERKEZİ OLACAK

EMO Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı YEKSEM Yürütme Kurulu Başkanı Şaban Tat yazılı bir açıklama yaptı.

EMO Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı YEKSEM Yürütme Kurulu Başkanı Şaban Tat açıklamasında ?Antalya enerjinin merkezi olabilir? diye konuştu.

Tat ayrıca; ?Dünya nüfusunun artmasıyla tüketim kavramının yeniden masaya yatırıldığı günümüzde, enerji kaynaklarının da bu tüketimin bir parçası olarak giderek azaldığına üzülerek tanık oluyoruz. Doğal kaynakların ve var olan enerji kaynaklarının azalması yaşamın devamlılığı için yeni arayışları zorunlu kılıyor. 

21. Yüzyılda enerji, ülkelerin refah düzeyini artırmalarında ve sürdürülebilir kalkınmanın gerçekleşmesinde başrolü oynuyor. Dünya yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımında yeni adımlar atarken, ülkemizdeki enerji kaynaklarının verimli kullanımı noktasında çok sayıda çalışmanın yapılabileceğine inanıyoruz.

Bu inançla Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Antalya Şubesi olarak, 2001 yılından bugüne kadar tek yıllarda istikrarla ve başarıyla sürdürülen ve Ulusal ölçekte sektörümüzdeki en ciddi etkinliklerden birisi konumunda olan Yenilenebilir Enerji Kaynakları Sempozyumu (YEKSEM) ve Sergisi´nin 10.sunu gerçekleştirmenin haklı gururu içindeyiz.

12-14 Aralık 2019 tarihlerinde Antalya´da Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi´nde düzenleyeceğimiz sempozyumla amacımız; bireysel ve kamusal elektrik tüketiminde özellikle yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının yaygınlaşmasıdır? dedi.  

?Sürdürülebilir enerji, sürdürülebilir ekonomi?

EMO Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı YEKSEM Yürütme Kurulu Başkanı

Şaban Tat konuşmasına şöyle devam etti; ?Antalya gibi 12 ay güneş gören kentimizde düzenleyeceğimiz YEKSEM etkinliği ile yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik enerjisi üretimi amaçlı kullanımının yaygınlaştırılmasına ve dolayısıyla enerji verimliliğine dikkat çekeceğiz. Kentimiz turizm ve tarımdan sonra ürettiği enerji ile Türkiye´nin enerji merkezi olabilir.

Bu amaçla gelenekselleşerek enerji sektörünün nabzını tutan YEKSEM ile üç gün boyunca güneş enerjisi başta olmak üzere; rüzgâr, bio-kütlenin yanında enerji yatırımlarından enerji dönüşümüne ve depolama sistemlerine kadar çok sayıda konuda bilgi alışverişinde bulunacağız, enerji paydaşları ile çözüm yolları arayacağız.

Enerjinin sürdürülebilir olması gelecek nesillere daha doğal ve yaşanabilir ortam ve ekonomik koşulları daha uygun bir dünya bırakmamızı sağlayacaktır. Enerjide yerli üretimin artması sadece doğal kaynakların korunmasına değil aynı zamanda enerji sektöründe istihdam olanaklarının da artmasına katkı sunacaktır. Ekonomik kalkınma enerjinin yenilenebilir kaynaklardan üretimiyle mümkündür?.

Tat; ?10. Yenilenebilir Enerji Kaynakları Sempozyumu ve Sergisi ile sürdürebilir enerjinin çözüm yollarını bulmayı amaçlıyor, sürdürülebilir ekonominin yol haritasının yenilenebilir kaynaklarından geçtiğini bir kez daha vurgulamak istiyoruz.

Bu doğrultuda sempozyumumuza bildiri gönderen ve katılım sağlayacak tüm bilim insanlarına ve enerji paydaşlarına teşekkür ediyor, 12-14 Aralık 2019 tarihlerinde Antalya´da Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi´nde düzenleyeceğimiz "X. Yenilenebilir Enerji Kaynakları Sempozyumu ve Sergisi" ne ilgi duyan tüm kişi, kurum ve kuruluşları bekliyoruz? diyerek sözlerini noktaladı.



SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’da şimdi ikinci etap satışta

ANTALYA OSB'NİN VE ŞEHRİMİZİN GURURLARI

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR