SERİK VE PLOCK KARDEŞ ŞEHİR OLDU

SERİK VE PLOCK KARDEŞ ŞEHİR OLDU

Serik Belediyesi ile Polonya´nın Plock Belediyesi arasında kardeşlik işbirliği protokolü imzalandı.

Serik Belediyesi ve Plock Belediyesi arasında kültürel ve ekonomik ilişkilerin artırılması için Serik Belediye başkanlığı makamında kardeşlik protokolü imza töreni düzenlendi.

Törene Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, Kırklareli Milletvekili ve Dostluk Grubu Başkanı Selahattin Minsolmaz, Plock Belediye Başkanı Margozita Zıemnıak, Federal Milletvekili PO Koscian Bölgesi İl Başkanı ve Dostluk Grubu Başkan Yardımcısı Wojciech Zıemnıak, Avrupa Türk İşadamları İşbirliği Konseyi (ATİK) Başkanı Aziz Şahin, Burdur Ak Parti İl Başkanı Dr. Süleyman Faki, ve Likya World Hotel Genel Müdürü Tuna Yalçın katıldı.

ÇALIK; ??İKİ ÜLKE İLİŞKİLERİ KUVVETLENECEK´´

Polonya ve Türkiye´nin önemli iki turizm şehri arasında imzalanan protokol ile ticaret, turizm, eğitim ve kültürel ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağını belirten Başkan Çalık; ??Kardeş şehir projesi için bir araya geldiğimiz, Polonyalı dostlarımız ile tarihten gelen kültürel değerlerimiz ve halklarımız arasındaki dostluk gelişerek, iki ülkenin ilişkilerini kuvvetlendirecektir. Bu kardeşliğimizin iki şehir içinde tekrar hayırlı olmasını diliyorum.? dedi.

MİNSOLMAZ; ??POLONYA-TÜRKİYE ARASINDA KÜLTÜREL FAALİYETLER DÜZENLENECEK´´

Milletvekili Minsolmaz ise; ?Polonya-Türkiye arasında gençlik projeleri kapsamında ülkemizde Polonyalı gençleri ağırlayacağız.

Amacımız Türkiye ve Polonya arasındaki kültürel mirası gençlerimize aktarmak. Bu sayede gelecekte de Polonya ile kültürel ve ekonomik ilişkilerimiz devam edecektir.

Ayrıca ülke turizmi açısından yaptığı çalışmaların yanında kardeş şehir olma yolunda adım atan Belediye başkanımıza katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum? dedi.

ZIEMNIAK; GEÇMİŞTEN BU YANA TÜRKLER BİZE MİSAFİRPERVER DAVRANIYOR´´

Polonya´nın Plock Belediye Başkanı Margozita Zıemnıak ise; ?Türkiye ile tarihten gelen bir yakınlığımız var. Osmanlı İmparatorluğu, Polonya Ayaklanması sonrası memleketsiz kalan Polonyalıları kendi ülkesine alıp onlara kucak açmıştır.

Tarihte Türkler´in Polonyalılara karşı ne kadar misafirperver olduğu kanıtlanmıştır. Aynı şekilde Serik Belediye Başkanı Sayın Ramazan Çalık da bize çok misafirperver davrandı. Kendilerine bu sebeple tekrar teşekkürümü iletmek isterim.? dedi.

İmza protokolü sonrası ise Plock Belediye Başkanı Zıemnıak, Başkan Çalık´a misafirperverliği için kendisine teşekkür etti ve en kısa zamanda kendisini Plock´da ağırlamak istediğini belirtti.



BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR