AŞIRI SOĞUKLARDA KALBE DİKKAT

AŞIRI SOĞUKLARDA KALBE DİKKAT

Dr. Koray Akay, soğuk havaların kalp krizini tetiklediği söyledi

 

Havaların hızla soğumasıyla, grip, soğuk algınlığı dışında başka önemli riskler de kapımızda. Soğuk hava ve aşırı rüzgar kalp sağlığını olumsuz etkileyen faktörlerin başında geliyor. Üstelik bu ikisine aynı anda maruz kalmak, vücut ısısında ani değişimlere neden olarak kalp krizi riskini de artırıyor. Uzmanlar uyarıyor; özellikle havaların aşırı soğuduğu dönemlerde vücut ısısını korumak için kalın çorap giymeli, eldiven, atkı ve beresiz sokağa çıkılmamalı!

Medline Acil Sağlık Sorumlu Müdürü Dr. Koray Akay, soğuk havaların kalp krizini tetiklediği bilgisinin detaylarını şöyle aktarıyor:

Kış aylarında akciğer enfeksiyonları çoğalıyor. Kışın özellikle yaşlılarda ve kalp hastalarında akciğer enfeksiyonlarında artış görülmektedir. Soğuğa maruz kalan kalp hastalarında önemsiz görünen bir gribal enfeksiyon, akciğerleri etkileyecek önemli bir soruna dönüşebilir. Bu sebeple kronik kalp hastaları soğuk ortamlardan uzak durmalı ve kışın dışarıda çok az vakit geçirmelidir. Hava akımına uzun süre maruz kalmak kalp sağlığını önemli ölçüde etkiler, buradan hareketle kalp kapak hastaları, kalp yetmezliği hastaları, koroner arter hastaları ve bypass olan hastalarımıza soğuk havalarda evde vakit geçirmelerini tavsiye ediyoruz. 

Sporunuzu spor merkezleri ya da evinizde yapın

Kışın soğuk havalarda damarların büzüşmesi sonucu, kalp hastaları göğüs ağrısı hissedebilir. Özellikle kalbiyle ilgili böyle bir sorunu olan ancak bunun farkına varmayan kişiler, bu aktivitelere kışın devam ettiklerinde kalbin iş yükü de artar. Soğuk havada, açık alanlarda yapılan sporlar sırasında ani ölümler meydana gelebilir. Kış aylarında kronik kalp rahatsızlığı bulunan kişiler kış sporlarından, sahillerden, orman alanlarından uzak durup spor salonlarını tercih etmelidir.

Dengeli beslenme, her türlü tehlikenin düşmanı

Kalp hastaları, beslenme alışkanlıklarını soğuk havalara göre düzenlemelidir. Kış sebzeleri ve meyveleri bolca tüketilmeli, bolca C vitamini alınmalı ve doğru kalori karması oluşturulmalıdır. Bol karbonhidrat yerine protein, yağ ve karbonhidrat sıralamasına dikkat edilmelidir. Kışın habercisi kuru fasulye, mercimek ya da benzeri bakliyatlar da sıkça tercih edilmelidir.

Bitkisel ilaçlar faydadan çok zarar verebilir

Her ne kadar doğadan alındığı söylense de hangi bitkisel ilacın kalbe iyi gelip gelmediği iyice araştırılmalıdır. Bazı bitkisel ilaçlar damarların daralmasına yol açabilir ve bu da kalp rahatsızlığı bulunan hastalar için büyük risk taşır. Doktora başvurmadan bitkisel ya da değil ilaç kullanılmamalıdır.

MEDLINE ACİL SAĞLIK hakkında;

Medline Acil Sağlık, kurulduğu 1995 yılından 2009 yılına kadar hastane öncesi acil sağlık hizmetlerini üstlenmiştir. 2009´un ikinci yarısından itibaren sadece acil sağlık alanında değil, hastane dışında kalan ?yerinde sağlık? ve ?acil durum? ihtiyaçlarını da karşılamaya yönelik çeşitli hizmetleri vermek üzere yapısını yenilemiştir.

Esas Holding şirketi olan Medline Acil Sağlık, 365 gün 24 saat Telefon ile Tıbbi Danışmanlık, Revir ve Sabit Nokta Sağlık Hizmeti, Sağlık Bakanlığı onaylı sertifikalı ilk yardım eğitimleri, Bireysel Hizmet Paketleri (eve doktor, evde ya da işyerinde tetkik, checkup), Sağlık Taramaları, Doktorlu Kara Ambulansı, Hava Ambulansı Organizasyonu hizmetlerini vermektedir. Medline Acil Sağlık, 2011 yılının sonundan itibaren Evde Sağlık Hizmetleri alanında da faaliyet göstermeye başlamıştır. Detaylı bilgi için www.medlineacil.com adresini ziyaret ediniz.
www.medline.com.tr



YEŞİL ZARARLISI KENE ÖLÜME YOL AÇABİLİR

VERTİGOYA KARŞI 10 KRİTİK KURAL

TÜP BEBEK TEDAVİLERİNDE ÇİPLİ SİSTEME GEÇİLDİ

SU KAYBINI ÖNLEMEK İÇİN BOL BOL MEYVE YİYİN

KEPEZ'DE KAN VER CAN OLSUN KAMPANYASI

ONKOLOJİ HASTALARINA ÖNEMLİ ÖNERİLER

DÜŞÜK KALORİLİ 7 YAZ İÇECEĞİ

EV YOĞURDU BAĞIRSAK SENDROMUNA İYİ GELİYOR

BU ÖNLEMLERLE ÇOCUĞUNUZU KORUYUN

SELÜLİTLERE KARŞI 10 ETKİLİ KURAL

YAZ TATİLİNDE SOSYAL MESAFE KORUNMALI

KEPEZ'İN AMBULANS FİLOSU BÜYÜYOR

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR