Tarih: 25.08.2016 14:25

HENTBOL´DA DEVRİM

Facebook Twitter Linked-in

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 14 yabancı oyuncuya kadar izin verilen Bayanlar Hentbol Süper Ligi´ne Muratpaşa Belediyespor´un yeni anlayışıyla damga vuracağını söyledi. Takımda sadece 3 yabancı oyuncuya izin verdiklerini belirten Başkan Uysal, ?3 yabancı sınırını biz kendimize uyguluyoruz. 7-8 yabancı oyuncusu bulunan takımlarla yapacağımız şampiyonluk yarışında iddialıyız. Amacımız yetenekli Türk oyuncularla bayanlar hentbolda devrim yapmak? diye konuştu. 

 Bayanlar Hentbol Süper Ligi´nin iddialı takımı Muratpaşa Belediyespor, namı diğer ?Paşa´nın Melekleri?  yeni sezona bambaşka bir anlayışla hazırlanıyor.  

 TEKNİK KADRO GENİŞLEDİ

Teknik kadroya bu yıl diyetisyen ve kondisyoner dahil edilirken 14 yabancı oyuncuya kadar izin verilen Bayanlar Hentbol Süper Ligi´nde Muratpaşa Belediyespor kendisine 3 yabancı sınırı koydu. Bu yıl yetenekli ve genç oyunculardan oluşan bir kadro yapılanmasına giden kulüp, bayanlar hentbolda devrim yapmaya hazırlanıyor.

 KENDİMİZİ 3 YABANCI İLE SINIRLADIK

Belediye Başkanı Ümit Uysal, yeni anlayışla yapılandırılan takıma güvenin sonsuz olduğunu belirterek, ?Hocamızdan, kondisyonerimize, diyetisyenimizden oyuncularımıza tüm ekibimize güveniyoruz? şeklinde konuştu. Hentbol Federasyonu´nun, kadroda 14 yabancı oyuncuya kadar izin vermesine rağmen Muratpaşa Belediyespor olarak bu hakkı kullanmayacaklarını belirten Başkan Uysal, ?Bir kendimizi 3 yabancı oyuncuyla sınırladık. Sahaya 7 oyuncu ile çıkılan hentbolda, 3 yabancıdan fazlası bize doğru gelmiyor? dedi.

 SPORDA ANLAYIŞ ÖN PLANA ÇIKIYOR

Muratpaşa Belediyesyor Bayan Hentbol takımının geçen sezon bütçe sıralamasında 5´inci olmasına rağmen  Süper Lig´de final oynadığına dikkat çeken Başkan Uysal,  şunları söyledi:

 ?Son dönemde özellikle futbolda, Manchester United, Manchester  City, Chelsea gibi dev bütçeli takımların bulunduğu İngiltere Premier Lig´te Leicester City´nin, İspanya La Liga´da Atletico Madrid´in Barcelona ve Real Madrid gibi kulüpler arasında sıyrılarak ulaştığı şampiyonluk gibi sporda artık farklı motivasyonların, ilkelerin, devamlılığın ön plana geçtiği örnekleri sıkça görmeye başladık.  Bu sezon Bayanlar Hentbol Süper Lig´te kadrosunda 7-8 yabancı oyuncu olan takımlar var. Biz, şampiyonluk rekabetine 3 kaliteli yabancı oyuncuyla desteklenen yetenekli Türk oyunculardan oluşan ve genişleyen teknik kadromuzla katılıyoruz ve iddialıyız.?

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —