HİNTLİ İŞADAMLARI ANTALYA OSB´DE

HİNTLİ İŞADAMLARI ANTALYA OSB´DE

Hintli işadamlarından oluşan alım heyetini kente getiren Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Maharashtra Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği protokolü imzalayıp Bölge sanayicileri ile Hintli işadamlarının yüz yüze görüşme yapmasını sağladı.

Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Hindistan Maharashtra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Santosh Mandlecha, oda yetkilileri ve işadamlarından oluşan 12 kişilik alım heyetine ev sahipliği yaptı. Heyet, ziyaret kapsamında ilk olarak Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Yönetim Kurulu Üyeleri Fatih İncir, Mustafa Yayla, Hasanali Gönen ve Bölge Müdürü İlhan Metin ile birlikte bir toplantı gerçekleştirdi.

İki ülke arasındaki ticaretin geliştirilmesine yönelik konuların görüşüldüğü toplantıda, Maharashtra Ticaret ve Sanayi Odası ile Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Toplantının ardından 47 Bölge firmasının yetkilileri ile toplam 205 ikili iş görüşmesi yapan heyet üyeleri, Antalya OSB´den ithal edebilecekleri ürünler hakkında bilgi aldı. Program sonunda fabrikaları ziyaret eden Hintli işadamları, ilgilendikleri ürünlerin üretim süreçlerini yerinde inceledi.

İLK HEYET HİNDİSTAN´DAN

Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen ilk alım heyeti programının sorunsuz ve tüm beklentileri karşılar nitelikte gerçekleştiğini aktaran Başkan Bahar, ?Son 3 yıldır düzenlediğimiz 12 sektörel ticaret heyet programı ile Bölge sanayicilerimizin yeni ihracat pazarlarını keşfetmelerine vesile olduk.

Bu programlar sanayicilerimize hem yeni iş birliktelikleri hem de global bir vizyon kazandırdı. Antalya´mızın ve Bölge sanayicimizin ihracat potansiyelini artırmak için daha fazla gayret etmemiz ve çalışmamız gerektiğinin farkındalığı ile bu yıl Bölgemize alım heyetleri getirmek için girişimlerde bulunduk ve ilk alım heyetini sanayicilerimiz ile buluşturduk? dedi.

HİNDİSTAN ÖNEMLİ BİR PAZAR

IMF´nin 2016 verilerine göre Hindistan ekonomisinin nominal olarak dünyanın 7´nci büyük, satınalma paritesi bakımından da 3´üncü büyük ekonomisi olduğuna dikkat çeken Başkan Bahar, ?Ayrıca önümüzdeki 10 yılda Hindistan´ın dünyanın 3´üncü büyük ekonomisi olacağı tahmin edilmektedir.

Bu potansiyeli ile Hindistan´ın Bölge katılımcılarımıza tanıtılması ve ticari yönden değerlendirilmesi yüksek önem arz etmektedir. Hintli işadamlarını Bölgemizde misafir etmek, tesislerimizi ve ürünlerimizi tanıtmak, sanayicilerimiz ile temasa geçirmek bu önemli pazara girişin ilk adımı olarak nitelendirilebilir.

Kurduğumuz dostane ilişkilerin bu ziyaret ile sınırlı kalmaması, sürdürülebilir olması ve öngördüğümüz ticaret bağının oluşması için bir protokol imzaladık. Bölgemize ve Antalya´mıza katma değer sağlayacak yeni bir süreci başlattığımızı düşünüyoruz? ifadelerini kullandı.

HEYET MEMNUN AYRILDI

Maharashtra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Santosh Mandlecha ise Bölge Müdürlüğü yetkililerinin tüm süreci profesyonelce yönettiğini, temasların iki ülke adına da verimli sonuçlar doğuracağına inandıklarını belirtti.

Bölge firmalarının ikili iş görüşmelerine gösterdiği ilgiden son derece memnun kaldıklarını vurgulayan Mandlecha, ?Antalya´dan çok iyi izlenimler ve yeni dostluklar kurmanın mutluluğu ile ayrılıyoruz. En kısa sürede Antalya´dan gelecek bir heyeti ülkemizde ağırlamak ve temelini attığımız ticaret köprüsünü işler hale getirme arzusundayız? şeklinde konuştu.



SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’da şimdi ikinci etap satışta

ANTALYA OSB'NİN VE ŞEHRİMİZİN GURURLARI

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR