EKONOMİ HAREKETLENDİ

EKONOMİ HAREKETLENDİ

Antalya´da alışveriş merkezleri, Nevruz tatili nedeniyle İranlı turist için kaldırımlarını pazara çevirdi.

 

Antalya´nın, sahip olduğu otellerle ünlü Lara-Kundu´da turistlere yönelik alışveriş merkezleri, Nevruz tatili nedeniyle Antalya´da bulunan İranlı turist için kaldırımlarını pazara çevirdi. 5 liradan tişört, 10 liradan kot pantolon satılan bu pazarı, 3´üncü yılında Antalyalılar da keşfetti.

HER TÜRLÜ ÜRÜNÜ BULMAK MÜMKÜN

Lara-Kundu turizm bölgesi gerek havalimanına, gerekse kent merkezine yakınlığıyla Antalya´nın en gözde turizm merkezleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Sahilde peşi sıra otellerin yükseldiği Lara-Kundu bölgesinde otellerin hemen arkasında turiste yönelik alışveriş merkezleri birbirini izliyor. Bu mağazalarda, saatten gözlüğe, çantadan ayakkabıya, tekstilden Türk mutfağına lezzet katan farklı renk ve kokudaki baharatlara kadar birçok şeyi bulmak mümkün.

KALDIRIMLAR PAZARA ÇEVRİLDİ

Bölgede şimdi Nevruz tatili nedeniyle Antalya´ya gelen İranlı turistler sayesinde alışveriş çılgınlığı yaşanıyor. Ancak bölgede İranlı turistler için alışverişin kuralları değişti. Esnaf önceki yaz sezonundan elinde kalan seri sonu ürünlerini raflardan indirdi ve her alışveriş merkezinin önünü pazara çevirdi.

"ASLINDA HİÇBİRİMİZ PAZARCI DEĞİLİZ"

Bölge esnafından Fırat İlhanlı, İranlılara yönelik bu pazar tarzının 3 yıl önce başladığını söyledi. Bir esnafın ürünlerini mağazadan çıkararak pazarcı deyimiyle ´tezgaha dökmesiyle´ Antalya´da İran pazarının kendiliğinden kurulduğunu anlatan İlhanlı, "Onun bu adımıyla biz de özellikle yaz sezonu öncesi elimizde kalan ürünleri bu şekilde eritebileceğimizi gördük ve pazar gibi tezgahlarınızı kurduk. Aslında hiçbirimiz pazarcı değiliz" dedi.

TÜRKLER DE KEŞFETTİ

İlgiden memnun olduklarını dile getiren İlhanlı, bu yıl Türklerin de keşfettiği İran pazarında fiyatların da son derece ucuz olduğunu söyledi. Tişörtlerin 5 liradan, montların 40, kot pantolonların 10, ayakkabıların 50, deri mont ve ceketlerin 150 liradan satıldığı pazarı bir festivale çevirmek istediklerini anlatan İlhanlı, "İranlılar 5´er 10´ar alıyor. Ama bunun alışveriş festivali haline gelmesi en büyük isteğimiz. Sattığımız ürünlerin hepsi mağaza malı. Zamanında 30 liraya aldığım ürünü şimdi 5 liraya satıyorum. Yerli halk alsa çok daha iyi olur" diye konuştu. İlhanlı, pazarı her yıl 18 Mart´ta kurduklarını ve ay sonuna kadar açık kaldığını sözlerine ekledi.

İRANLILARDAN BEKLENTİ DÜŞÜK

Pazara dükkanında kalan serisi bitmiş ayakkabılarla çıkan Fatih Mirzaoğlu ise geçen yılın kendilerini açısından çok kötü bir sezon olduğunu söyledi. Tüm umutlarının bu yıla ertelediklerini, ancak Rusya kriziyle başlayan ve ardından Türkiye´yi hedef alan terör olayları nedeniyle yine sıkıntılı bir yılın kendilerini beklediğini aktardı.

Nevruz tatili nedeniyle gelen İranlı turisten çok fazla bir beklentilerini olmadığını belirten Mirzaoğlu, "20 gün burada kalacak sonra gidecekler. Ürünlerin fiyatı zaten çok uyguna. Bir şey kazanmıyoruz sadece elimizde kalanları eritiyoruz" diye konuştu.



SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’da şimdi ikinci etap satışta

ANTALYA OSB'NİN VE ŞEHRİMİZİN GURURLARI

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR