Kemer’de Cumhuriyet coşkusu

Kemer’de Cumhuriyet coşkusu

Kemer’de Cumhuriyet coşkusu

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'ncü yılı Kemer'de coşkuyla kutlandı. Fener alayı ile başlayan kutlamalarda, sanatçı Haluk Levent konser verdi.

Kemer Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayan fener alayına, Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ile eşi Fikriye Topaloğlu, Kemer Jandarma Komutanı Ömer Seyhan, Kemer Emniyet Müdürü Harun Mere, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül, Kemer Belediyesi Meclis üyeleri, Kemer Belediyesi birim müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Fener alayında, Kemer ile Almanya'nın Schwabach arasındaki 25 yıllık kardeşliği nedeniyle Kemer'e gelen Alman heyet de yer aldı.

Ellerinde Türk bayrakları ve meşaleler taşıyan kortej, Liman Caddesi'nden geçerek, Kemer Belediyesi önüne geldi.

Fener alayını, şefliğini Furkan Üstündağ'ın yaptığı Kemer Belediyesi Gençlik Orkestrası karşıladı ve ardından Ahmet Erkal Spor Tesislerine ulaşıldı. Fener alayını, ilçede tatilini sürdüren yerli ve yabancı misafirler de cep telefonlarıyla görüntüledi.

Kemer Haluk Levent ile coştu

Ünlü rock sanatçısı Haluk Levent, Cumhuriyeti'in 100'ncü yılında Kemer'de konser verdi.
Konser alanını dolduran Kemerliler, güzel bir akşam yaşadı.

Ellerindeki Türk bayraklarını sallayan kalabalık, sanatçı Haluk Levent'in seslendirdiği şarkılarla zaman zaman eşlik etti. Haluk Levent, bir ara halkın arasına karışarak şarkılarını seslendirdi.

100'ncü yıl kutlamaları kapsamında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anlatan sinevizyon sunumları yapıldı.

Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in 100'ncü yılı kutlamaları kapsamında Kemer'de son 1 haftadır çok güzel etkinlikler yaptıklarını söyledi.

Sevilen sanatçı Haluk Levent'i Kemer'de ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden Kaymakam Solmaz, tüm vatandaşların Cumhuriyet Bayramı'nı kutladığını aktardı.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ise Cumhuriyet'in 100'ncü yılını coşkuyla kutladıklarını belirterek, tüm Kemerlilerin Cumhuriyet Bayramı'nı kutladığını söyledi.

Haluk Levent'in tüm Türkiye'de çok sevildiğine dikkat çeken Başkan Topaloğlu, “Haluk Levent'in 6 Şubat asrın felaketi olan depremde neler yaptığını herkes gördü. Cumhuriyet'in 100'ncü yılında Haluk Levent'i Kemer gibi bir yerde bulmak çok zor. Biz 9 ay öncesinden anlaşmamızı yaptık ve değerli sanatçımızı Kemer'e getirdik. Kendisi hayırsever ve dik duruşlu biri.” dedi.

Cumhuriyet coşkusunu rahatça yaşayabilmeyi zamanında ataların birçok bedel ödemesine borçlu olduklarının altını çizen Başkan Topaloğlu, “Başta Büyük Kurtarıcı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Gazilerimize de acil şifalar diliyorum. 1. Dünya Savaşı'ndan sonra Atatürk Samsun'a çıktı ve Kurtuluş Savaşı'nı başlattı. Amasya ve Sivas kongrelerinden sonra TBMM derken 9 Eylül'de düşmanı denize döktük. Atatürk, 28 Ekim günü “Efendiler yarın Cumhuriyet'i ilan edeceğiz” dedi. Cumhuriyet demek eşitlik, adalet, dürüstlük, çalışkan olmak, özverili olmak demektir. Cumhuriyetimizin kadınları, Türk kadınları (Kadın Milli Voleybol Takımı) Cumhuriyet'in ne olduğunu hem Avrupa hem de dünya şampiyonu olarak tüm dünyaya gösterdi. Cumhuriyet olmasaydı hiçbir şey olmazdı. Cumhuriyet'in değerlerine sahip çıkmalıyız. Dünya durdukça Cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır. Bizim üç tane kırmızı çizgimiz var. Vatan, bayrak ve Atatürk.
Cumhuriyetle kalın, Atatürk'le kalın. Bayramımız kutlu olsun.” dedi.

Konser sonrası Kaymakam Solmaz ve Başkan Topaloğlu sanatçı Haluk Levent'e Cumhuriyet'in 100'ncü yılı anısına Kemer tablosu hediye etti.

Program, havai fişek gösterisi ile sona erdi.


Antalya,Kemer Belediyesi
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR