KEPEZ DOKUMA BİLİM ÜRETMEYE BAŞLADI

KEPEZ DOKUMA BİLİM ÜRETMEYE BAŞLADI

KEPEZ DOKUMA BİLİM ÜRETMEYE BAŞLADI

Kepez Belediyesi’nin eski Dokuma Fabrikası’nda 12 bin metre kare alana kurduğu Antalya’nın ve Akdeniz Bölgesi’nin ilk ve tek bilim yuvası olan Antalya Bilim Merkezi’nde eğitim ve tanıtım günleri başladı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, liseli ve üniversiteli öğrencilerin Antalya Bilim Merkezi’ndeki heyecanına ortak oldu. Öğrencilerin bilimsel çalışmalarını inceleyen Başkan Tütüncü, ‘En büyük eserim’ dediği, Antalya Bilim Merkezi’nin kapılarının açılmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Bilim Merkezi’nin Antalya’nın ve Akdeniz Bölgesi’nin ilk ve tek bilim merkezi olduğunu, bu bilim merkezinin sıradan değil, uzunca bir emeğin sonucu olduğunu vurgulayan Başkan Tütüncü,  “Antalya Bilim Merkezi, milletimizin gururu olacak gençlerin buluşması noktası olsun” dedi. Öğrencilerin çalışmalarını tek tek inceleyen Tütüncü, “Siz heyecanla çalışmalarınıza devam edin. Ben sizi hiç yalnız bırakmayacağım.

Bütün imkanlarımız sizlerle birlikte olacak. Yeter ki gençler siz kocaman kocaman hayaller kurun. Ben Hakan ağabeyiniz olarak hayallerinizi gerçekleştirmeye bir bir devam edeceğim. Çünkü sizin hayalleriniz benim hayallerim. Siz gelişirseniz ülkemiz gelişir, geleceğimiz gelişir. Biz buna inanıyoruz.” diye konuştu.

Fabrika binasından bilim merkezine

 “Bir köhne fabrika binasından böylesi Türkiye’nin en modern bilim merkezini yapmaya bizi sevk edende, bize bu hayali kurduran da aslında bu düşüncemiz oldu. “ diyerek sözlerine devam eden Tütüncü, “Ben gençleri çok seviyorum, ülkemiz geleceğini gençlerde görüyorum. Ülkemiz geleceğini bilimde görüyorum. Sanatta görüyorum. Burası Dokuma Fabrikası’ydı. Yıllarca pamuk dokudu. Pamuğu ipliğe dönüştürdü. Şimdi bilimsel bilgi dokuyacak. Bilimsel bilgiyi aydınlık bir geleceğe çevirecek. Ülkemiz açısından, gençlerimiz açısından. Siz yürüyün hiç arkanıza bakmayın. Çünkü ben her zaman sizin yanı başınızda olacağım.”

Tütüncü, meclis toplantısında bildirmişti

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Bilim Merkezi’nde kapsamlı bir gözlem evi oluşturulduğunu bildirerek, Türkiye’nin en nitelikli gözlem evinin de Antalya’da bulunduğunu da hatırlattı. Başkan Tütüncü, Bilim Merkezi’nin kapılarının demo çalışmaları için açılacağı müjdesini Şubat ayı meclis toplantısında vermiş ve bu heyecanını meclis üyeleriyle paylaşmıştı. Tütüncü, meclis üyelerine yaptığı açıklamada; “2020'de birçok iş yapıldı, birçok şey yapıldı ancak bunların içerisinde en çok dikkat çekeni de, beni de çok heyecanlandıran en önemli iş Bilim Merkezi Projesi oldu.

Bilim Merkezimizde önümüzdeki hafta itibariyle demo çalışmaları başlıyor. Allah nasip ederse bu 6 yıldır üzerinde çalıştığımız projeyi 2021’in  Zafer Bayramı'nda Kepez Belediyesi’nin adeta bir zafer abidesi gibi inşallah büyük coşkulu güzel bir törenle açarak, şehrimizin istifadesine sunacağız. Burası Türkiye'nin 7. Bilim Merkezi.

Türkiye'nin de en büyük bilim merkezi.12 bin 500 metrekare kapalı alanı, yaklaşık 8000 metrekarede açık alanı mevcut. Gençlerimiz, burada bilimin temellerinden havacılık ve uzaya kadar uçak simülasyonlarına kadar birçok ortamı paylaşabilme, birçok ortamda bilimle buluşabilme imkânına sahip olacak. Bu çalışmanın da TÜBİTAK işbirliğiyle ilerlediğini ve 6 yıldır bu projelerin canım canım belli bir noktaya kadar getirildiğini ifade edersem heyecanımızın ne kadar büyük olduğunu göreceksiniz.” ifadelerini kullanmıştı.



ANTALYA BİLİM MERKEZİNE 5 AYDA 8 BİN ÖĞRENCİ

ANTALYA BİLİM MERKEZİ'NDE İLK KONFERANS VERİLDİ

ASSİM'DE DRONE TEKNOLOJİSİ KONUŞULACAK

TÜRKİYE'NİN GÖZBEBEKLERİNİ ANTALYA'YA DAVET ETTİ

MURATPAŞA BELEDİYESİ DRONE PİSTİ KURUYOR

ANTALYA HAYVANSEVER ROBOT NAO'YU KONUŞUYOR

MURATPAŞALI YAŞLILAR DİJİTAL OKUR-YAZAR OLUYOR

KEPEZ STANDI BİLİM MERKEZİNE YOĞUN İLGİ

ANTALYA BİLİM MERKEZİ KONYA BİLİM FESTİVALİ'NDE

MAVİ BAYRAKLI PLAJLARA ÇEVRE DOSTU ENERJİ

KEPEZLİ GENÇLER BİLİMLE GELECEĞE HAZIRLANIYOR

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR