ATSO TARIM ÖDÜLLERİ VERİLDİ

ATSO TARIM ÖDÜLLERİ VERİLDİ

ATSO Growtech Tarım İnovasyon Ödülleri Sahiplerini Buldu

ATSO Growtech Tarım İnovasyon Ödül Töreni, ?Tarım ve teknolojinin global buluşması? Growtech 2019 kapsamında düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Tören, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, ATSO Başkanı Davut Çetin ve Informa Markets Genel Müdürü Atilla Marangozoğlu´nun konuşmaları ile başladı. Vali Karaloğlu konuşmasında ?Growtech Fuarı´nı, kentimiz ve ülke tarımımız için çok önemsiyoruz. Her geçen yıl büyüyen bu fuarda, katılımcı sayısı da ülke sayısı da ziyaretçi sayısı da artıyor. Bu başarı, bir tesadüf değildir. ATSO; Ar-Ge ve inovasyona, markalaşmaya ve e-ticarete gerçekten önemli yatırımlar yapıyor, bunları görüyor ve önemsiyoruz. Son olarak; yenilikçi fikirlerini savunan, projelendiren, bu yarışmaya katılan ve ödül alanları tebrik ediyorum? dedi.

Dünya tarım sektörünü bir araya getiren Growtech 19. Uluslararası Sera, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Ekipmanları Fuarı kapsamında düzenlenen ATSO Growtech Tarım İnovasyon Ödülleri, fuarın ikinci günü düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Bu yıl 12´ncisi düzenlenen yarışmada; ?Sera Teknolojileri ve Sulama´, ?Tarım Makineleri ve Teknolojileri´, ?Tarımsal Bilişim´, ?Bitki Besleme ve Koruma´, ?Tohum, Fide´ olmak üzere 5 kategoride 6 ödül verildi. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ve Growtech iş birliği ile düzenlenen ATSO Growtech Tarım İnovasyon Ödülleri, tarımsal üretime değer katan ve sektörel farkındalık yaratan yenilikçi çalışmalara destek vermek üzere, 12 yıldan bu yana düzenleniyor.

?Dünya Growtech´i Konuşuyor??

Ödül töreni öncesi yapılan açılış konuşmalarında kürsüye ilk çıkan isim Informa Markets Genel Müdürü Atilla Marangozoğlu oldu. Marangozoğlu yaptığı konuşmada; ?Informa Markets tarafından düzenlenen ve dünyanın en büyük örtüaltı (seracılık) tarım sektörü fuarı olan Growtech 19. Uluslararası Sera, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Ekipmanları Fuarı´nda, sektöre değer katan böylesi bir etkinliğin bir parçası olmaktan dolayı çok mutluyuz. 19 yıldır düzenlenen bu fuar, her geçen yıl büyüyor. Bugün 32 ülkeden 850´yi aşkın katılımcı firma ve markaya ev sahipliği yapmanın haklı gurununu yaşıyoruz. Bizler bu fuarı çok önemsiyoruz ve dünyada ses getirmesi için çok çalışıyoruz. Öyle ki; 4-8 Kasım tarihleri arasında yine Antalya´da Uluslararası Tarım Gazetecileri Federasyonu (IFAJ) ve Tarım Gazetecileri ve Yazarları Derneği (TAGYAD) iş birliğinde düzenlenen ?Avrupa ve Balkan Ülkeleri Tarım Gazetecileri Forumu?na ev sahipliği yaptık.Bugün tüm dünya GrowtechAntalya ve Türkiye Tarımını konuşuyor. Bu kapsamda başta ödül alacakları tebrik ediyor ve bu başarılı organizasyonda yanımızda olan tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum?dedi.

?İnovasyon Önceliğimiz Olmalı??

Atilla Marangozoğlu sonrası kürsüye davet edilen ATSO Başkanı Davut Çetin ise; tarım sektöründe inovasyonun artık yadsınamaz bir gerçek olduğuna vurgu yaptı. Çetin, ?Kuşku yoktur ki tarımın hatta Türkiye´nin geleceği yenilikçi insanlardan ve projelerden geçiyor. İşte bu bilinç ve gerçekle inovasyona olan ihtiyacı yadsıyamayız. Yerli tohum ıslahı, biyolojik mücadele, su tasarrufu, toprak ve bitki, izleme akıllı ambalaj, geri dönüşüm, e-ticaret, e-ihracat gibi çok sayıda konuda sınırsız yenilik potansiyeli var.

Tarımda da yeniliğin sonu yok!

Özellikle üç alanda yeniliklere önem vermeliyiz, birisi ekoloji ve su alanı, diğeri dijital tarım, üçüncüsü de e-ticaret. Bugün Türkiye olarak dünyada birinci olduğumuz, ilk üçte olduğumuz pek çok ürünümüz var, ancak maalesef bu ürünlerin ihracatında aynı başarıyı gösteremiyoruz. İşte bu yüzden yenilikçi projelere, akıla ve teknolojiye büyük ihtiyacımız var.

Bu yüzden ATSO olarak; ödülleri, projeye katılım gösterenleri ve fikirlerini çok önemsiyoruz. Dijitalleşme çağında tüm nimetlerden yararlanmalıyız, tarımın gelişmesi için bu şart. Son olarak; sektördeki tüm firmaların inovasyona, yenilikçi projelere yatırım yapmasını,Ar-Ge çalışmalarına hız vermesini ve bu konuyu öncelikli gündem maddesi olarak değerlendirmesi gerektiklerini hatırlatmak istiyor ve ayrıca bu projeye katılan, ödül alan herkesi kutluyorum? dedi.

?Yenilikçi Fikirler Cesaretlendirilmeli?

Antalya Valisi Sayın Münir Karaloğlu konuşmasına ?Güzel Türkiye´mizin misafir odası, Türkiye´nin turizm destinasyon şehri Antalya´da sizleri ağırlamaktan dolayı çok mutluyum?diyerek başladı. Antalya´nın sadece bir turizm kenti olmadığına aynı zamanda da kadim bir tarım kenti olduğuna vurgu yapan Vali Karaloğlu, ?Antalya sadece Türkiye için değil dünya tarımı için de son derece önemli. Bu anlamda gerçekleştirilen Growtech Fuarı´nı, kentimiz ve ülke tarımımız için çok önemsiyoruz. Her geçen yıl büyüyen bu fuarda, katılımcı sayısı da ülke sayısı da ziyaretçi sayısı da artıyor.

Bu başarıbir tesadüf değildir. O yüzden ülkemizin geleceği için de önemli olan tarımı iyi anlamalı, iyi değerlendirmeliyiz. Bugün bizi burada bir araya getiren bu ödüller de ayrı bir değer taşıyor. Çünkü; yenilikçi fikirleri olan insanları cesaretlendirmek ve üretmiş oldukları fikirleri tarım sektörüne aktarabilmenin önünü açmak için veriliyor bu ödüller.

Bu vesileyle ATSO´ya da ayrı bir parantez açmak gerek. Yapmış olduğu vizyoner çalışmalarla Antalya´nın bugününe ve geleceğine dönük çok önemli çalışmalar yapıyor. ATSO; Ar-Ge ve inovasyona, markalaşmaya ve e-ticarete gerçekten önemli yatırımlar yapıyor, bunları görüyor ve önemsiyoruz. Son olarak; yenilikçi fikirlerini savunan, projelendiren, bu yarışmaya katılan ve ödül alanları tebrik ediyorum? diyerek sözlerini noktaladı. Konuşmaların ardından ATSO Growtech Tarım İnovasyon Ödülleri, gerçekleştirilen ödül töreni ile sahiplerine takdim edildi.

41 proje arasından seçici kurul tarafından belirlenen ATSO Growtech Tarım İnovasyon Ödülleri´ni kazanlar:

  • Sera ve Sulama Teknolojileri Kategorisinde; Ekobax Sulamasız Tarım Teknolojisi Bitki Destek Ünitesi Projesi ile Ekofen Tarım Teknolojileri firması - Fazıl Mermer
  • Bitki Besleme & Koruma Kategorisinde; Mantar Sinekleri ile Mücadelede Alternatif Bir Yaklaşim: Ecosav-M1 (Ekolojik Savunma Cihazı) Projesi ile yarışmaya katılan Kekova Enerji Tarim San. ve Tic. Ltd. Şti -Ali Can İzgi
  • Tarım Makineleri ve Teknolojileri Kategorisinde; LED Teknolojisi ile Bitki Aydınlatma Projesi ile Yarışmaya Katılan PSL Elektronik A.Ş. Firması -Hakan Öztürk
  • Tohum, Fide Kategorisinde; Klasik Türkiye´deki Yerel Acur Populasyonların Islahı ve Çeşit Geliştirme Projesi ile yarışmaya katılan Sakligen Tohumculuk Ltd.ŞtiFirması - Emin Ekiz
  • Tarımsal Bilişim Kategorisinde; Üreticilerin, Arazide Karşılaştikları Hastalıkları Cep Telefonlarının Kameraları Aracılığıyla En Hızlı Şekilde Tespit Etmeleri, Hastalıkla İlgili En Doğru Bilgileri Almalarını Amaçlayan Akıllı Asistan Projesi ile yarışmaya katılan Hektaş Ticaret T.A.Ş. firması Genel Müdürü Musa Levent Ortakçıer

Ayrıca; bu yıl seçiçi kurul bir projeyi Özel Ödül Kategorisi´nde değerlendirdi. Bu özel ödülün sahibi, Tarım Makinaları &Teknolojilerikategorisi ile ?Traktör Kuyruk Milinden Hareketli Mobil Briketleme Makinası Projesi? ile yarışmaya katılan Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Önder Kabaş oldu.

Tüm kazanan projeler ödüllerini Antalya Valisi Sayın Münir Karaloğlu ve Sayın ATSO Başkanı Davut Çetin´den aldılar.

Informa Markets hakkında:

Informa Markets farklı endüstri ve uzmanlaşmış pazarların ticari faaliyetlerini yürütmelerini, yenilikçi girişimlerde bulunmalarını ve büyümelerini destekleyen platformlar geliştirmektedir. Portföyü; aralarında Sağlık Hizmetleri ve İlaç Ürünleri, Altyapı, İnşaat ve Emlak, Moda ve Hazır Giyim, Turizm, Yiyecek ve İçecek, ve Sağlık ve Beslenme sektörlerinin de bulunduğu çeşitli pazarlarda 550 uluslararası B2B organizasyon ve markadan oluşmaktadır. Geliştirdiği yüz-yüze fuarlar, uzmanlaşmış dijital içerikler ve aksiyonlanabilir veri çözümleri vasıtası ile tüm dünyadaki iş ortaklarına birbirleri ile etkileşime geçme, tecrübe kazanma ve yeni iş fırsatlarını değerlendirme fırsatları sunmaktadır. Dünyanın önde gelen fuar organizasyon firması olarak, çok çeşitli uzmanlaşmış sektörleri canlandırıyor, onlara yeni iş fırsatları sağlıyor ve yılın 365 günü büyümelerini mümkün kılmaktadır.



BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR