Kepez´den çocuklara ?Anadolu Bahçesi´

Kepez´den çocuklara ?Anadolu Bahçesi´

Kepez Belediyesi, apartman odalarında büyüyen çocukların Antalya´ya özgü meyve ağaçları arasında oynayabilmesi için Kepez´e, ?Anadolu Bahçesi´ kuruyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2014 mahalli seçiminde vaat ettiği 70 projeden biri olan Anadolu Bahçesi´ni hayata geçiriyor. Başkan Hakan Tütüncü´nün, çocuklara armağanı olan Anadolu Bahçesi, Teomanpaşa Mahallesi´nde 4 dönümlük park alanı arazisine inşa ediliyor. Anadolu Bahçesi´ni, klasik mahalle park peyzajından farklı olarak Antalya´ya özgü narenciye, muşmula, zeytin, incir gibi meyve ağaçları süsleyecek.

Çocuklar meyve bahçelerinde oynayacak

Anadolu Bahçesi´nde aynı zamanda konutlaşma sonucu yok olan Antalya´nın muşmula ve narenciye bahçelerinin nostaljisi de yaşatılmış olacak. 90´lı yıllarda Antalyalı çocuklar muşmula ve narenciye bahçeleri arasında oynayarak büyürken,  Anadolu Bahçesi ile de günümüz şehir hayatının apartman odalarında ve klavye başında büyüyen çocukları da yemyeşil bir ortamda, meyve ağaçlarının arasında oynama imkânı bulacaklar. Açık hava spor aletlerinin ve yürüyüş parkurunun olacağı alan, meyve bahçelerinin arasında mahalle sakinlerine de spor yapma imkanı sunacak.

70 projeden biri ?Anadolu Bahçesi´

Başkan Hakan Tütüncü de geleceğin aydınlık yüzlü çocuklarına armağan ettiği ve yapımı başlayan bahçede incelemelerde bulundu. Tütüncü, parkın yapımı hakkında Başkan Yardımcısı Sebahat Adanır´dan bilgi aldı. Başkan Tütüncü, Anadolu Bahçesi´nin söz verdiği projelerden bir tanesi olduğunu belirterek, şunları söyledi: ?Anadolu Bahçesi, şehir hayatının içerisinde mahallelerde birden karşımıza bir köy bahçesinin çıkıvermesi demek.

Bu noktada ilçemizde önemli bire eksikliği tamamlamış oluyoruz. Apartman odalarında büyüyen çocuklarımızın bilmediği Anadolu bahçelerini şehrin merkezinde bir güzellik olarak bir peyzaj düzenlemesi halinde çocuklarımıza sunalım istiyoruz.?

Bahçede Antalya´nın meyve ağaçları olacak

Tütüncü, Anadolu Bahçesi´nde ne olacağıyla ilgili de şu bilgiyi verdi: ?Portakal, limon, mandalina,  zeytin, incir ağaçları olacak. Kepez´in ve Antalya´nın geçmişinde önemli bir yeri olan muşmula bahçeleri hatıralarımızda yer edinmişti.

Meyve ağaçlarıyla birlikte bahçede çocuk oyun grubu da olacak. Kepezli çocuklarımız, birçok meyve, sebze ve peyzaja ilişkin düzenlemenin olacağı bahçede oynayacaklar. Ev hanımlarımız da Anadolu Bahçesi´nde açık hava spor aletlerinde spor yapabilecekler. Adeta bir bahçenin içerisinde yürüyorlar gibi bir güzelliği Anadolu Bahçesi´nin içerisinde yürüyüş parkurunda yaşayacaklar.?

 



BÜYÜKŞEHİR KÜTÜPHANE HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

KKTC CUMHURBAŞKANI TATAR KEPEZ KİTAP FUARI'NDA

ÇOBAN RESSAM İSYANINI RESİMLERİYLE ANLATTI

ANTALYALILAR KEPEZ KİTAP FUARINI ÇOK SEVDİ

ANTALYALILAR KEPEZ KİTAP FUARINA YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

4. KEPEZ KİTAP FUARI KAPILARINI OKUYUCULARA AÇTI

MURATPAŞA'DA TİYATRO GÜNLERİ BAŞLADI

4. KEPEZ KİTAP FUARI KAPILARINI AÇIYOR

USTA YAZARLAR KEPEZ KİTAP FUARI'NA GELİYOR

UYSAL; "HALİT ÖNÜR'LER TÜRKİYE'NİN HİKAYESİDİR"

LEONARDO DA VİNCİ SERGİSİNE BÜYÜK İLGİ

DÖRDÜNCÜ KEPEZ KİTAP FUARI KAPILARINI ARALIYOR

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR