KEMER´DE YÖRÜK ŞENLİĞİ ZAMANI

KEMER´DE YÖRÜK ŞENLİĞİ ZAMANI

Kemer Çukuryayla Yörük Şenliği´nde renkli görüntüler oluştu

Denizin ve çam ormanlarının birleştiği Kemer, muhteşem kum sahili, mavi bayraklı plajları, doğal güzellikleri arasında Antalya´nın bu güzel ilçesinde Kemer Yörükler Derneği ile Kemer Belediyesi´nin birlikte düzenlediği 10. Çukuryayla Yörük Şenliği, rakımı 1650 metre olan Beydağları´nda yer alan Kemer´in en yüksek yaylalarından olan Çukuryayla´da gerçekleştirildi.

Şenliğe, Kemer Kaymakamı Hüseyin Karameşe, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Başkan Yardımcıları Mustafa Bilici ile Adnan Öney, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ramazan Ergel, meclis üyeleri Emin Gül, İsmail Aka, Emrah Ayhan, Semih Özdemir, Yörük Beyi Durmuş Can, İlçe Müftüsü Recep Balaban, siyasi parti, STK temsilcileri, Türk Birliği Partisi Rusya Federasyonu, Ukrayna, Kazakistan ülkelerinden sorumlu Bölge Başkanı Zera Varelci, Irak Türkmenleri adına Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği, Azebaycanlılar adına Antalya Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği, Kırgızların adına Kırgızistan ve Akdeniz Ülkeleri ve İş İnsanları Derneği, Tüm Hataylılar ve Hatay Dostları Derneği, Kars -Ardahan- Iğdır Kültür ve Dayanışma Derneği, Antalya Cirit, Binicilik Atlı Spor Kulübü Derneği, Avdan Mahallesi Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği , Bucak Kültür dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Antalya Kemer Erzincanlılar Kalkındırma Turizm ve Yardımlaşma Derneği ve çok sayıda davetli katıldı. 

Temsili Yörük göçüyle başlayan şenlik, çoban ateşinin yakılmasıyla devam etti. Keçi derisinde yayık ayranının da yapıldığı şenlikte Yörük düğünü, gelin alma, halat çekme yarışı, çuval yarışı, at ve bisiklet gösterisi, yağlı güreşler yapıldı. Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlik, davetlilerden büyük alkış aldı. Yarışma ve etkinliklerin ardından Yörük beyi seçimi yapıldı, beyliğe iş adamı Durmuş Can seçildi.

Çukuryayla Yörük Şenliği´ne gelen davetliler kıl çadırlarında oturarak yörük kültürünü yaşadılar. Kemer Belediyesi tarafından gelen misafirlere ise bulgur pilav, etli nohut ve helva ikramında bulunuldu.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Türklerin örf, adet ve gelenekleri vardır. Bunların devamını sağlamak ve unutturmamak bizim boynumuzun borcu. Belediye olarak her türlü şartlarda sizlerin yanındayız. Şenlikte emeği geçenlere teşekkür etti.

Türk Dünyasından, Irak Türkmenleri, Azerbaycan ve Kırgızistan temsilsilcilerin şenliğe renk kattığı belirten Kemer Yörükler Derneği Başkanı Turan Arslan, "Bizim için anlamlı olan bir etkinlikte sizleri yanımızda görmekten büyük mutluluk ve onur duyduk." dedi. 

Şenliğin finalinde sahne alan Nurcan Altınok ve Mehmet Koparan, Çukuryayla´ya gelen Yörükleri ve konukları coşturdu.



BÜYÜKŞEHİR KÜTÜPHANE HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

KKTC CUMHURBAŞKANI TATAR KEPEZ KİTAP FUARI'NDA

ÇOBAN RESSAM İSYANINI RESİMLERİYLE ANLATTI

ANTALYALILAR KEPEZ KİTAP FUARINI ÇOK SEVDİ

ANTALYALILAR KEPEZ KİTAP FUARINA YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

4. KEPEZ KİTAP FUARI KAPILARINI OKUYUCULARA AÇTI

MURATPAŞA'DA TİYATRO GÜNLERİ BAŞLADI

4. KEPEZ KİTAP FUARI KAPILARINI AÇIYOR

USTA YAZARLAR KEPEZ KİTAP FUARI'NA GELİYOR

UYSAL; "HALİT ÖNÜR'LER TÜRKİYE'NİN HİKAYESİDİR"

LEONARDO DA VİNCİ SERGİSİNE BÜYÜK İLGİ

DÖRDÜNCÜ KEPEZ KİTAP FUARI KAPILARINI ARALIYOR

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR