Tarih: 29.03.2018 18:17

KONYAALTI SAHİL İHALESİ TAMAM

Facebook Twitter Linked-in

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı Sahil Projesi kapsamında yapılan ticari ünite ve tesisleri kiraya vermek üzere ihaleye çıkardı. Belediyenin web sitesinden canlı yayınlanan ihaleye tek firma olarak katılan Alkoçlar Turizm- Senantalya Turizm iş ortaklığı, 8 milyon 500 TL teklif verdi.

Tasarrufu Büyükşehir Belediyesi´ne ait olan Konyaaltı Sahil Projesi kapsamındaki Müze Meydanı/Varyant, Beach Park ve Akdeniz Bulvarı´nda bulunan büfe ve ticari yapıları içerisinde barındıran ünite ve tesisler kiraya verilmek üzere kapalı teklif usulü ihale edildi.

Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası´ndaki Encümen Toplantı Salonu´nda gerçekleştirilen ihale, belediyenin web sitesi www.antalya.bel.tr´den canlı yayınlandı. İhale komisyonuna Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ruhi Beşiktaş başkanlık yaptı.

8 milyon 500 TL teklif

İhaleye, tek firma olarak Alkoçlar Turizm Seyahat Acentası Dış Ticaret Ltd. Şti-  Senatalya Turizm Seyahat Acentası Dış Ticaret Ltd. Şti iş ortaklığı katıldı. Artırıma esas tahmin edilen ilk yıl kira bedeli 8 milyon 75 bin TL + KDV olarak belirlenen Konyaaltı Sahil Projesi Kapsamında Yapılan Ticari Ünite ve Tesislerin Kiraya Verilmesi İşi ihalesinde, firma ilk olarak ihale dosyasındaki kapalı zarfta 8 milyon 375 bin lira teklif sundu. İhale komisyonunun sözlü olarak ek artış istemesiyle firma teklifini ilk yıl için 8 milyon 500 TL artı KDV´ye yükseltti.

8 yıl işletecek

İhaleyi kazanan firma 8 yıllığına belirtilen ünite ve tesisleri işletme hakkına sahip olacak. Belediye, kiraya verilen alan ve tesislerin kiracı tarafından bizzat işletilmesi halinde bu tesislerin işletilmesinden elde edilen toplam yıllık hasılatın yüzde 2´si oranında pay alacak.

Ticari dükkân gibi yapılar ile büfeler, iç dekorasyonu idari şartnamede belirtilen koşullar çerçevesinde tamamlanarak işletilecek. 8 yıllık işletme süresinin ardından belirtilen tesisler sağlam, çalışır ve işler vaziyette Büyükşehir Belediyesi´ne teslim edilecek. 

Konyaaltı Sahil Projesi Kapsamında Yapılan Ticari Ünite ve Tesislerin Kiraya Verilmesi İşi dahilinde ihalesi gerçekleştirilen üniteler şöyle: ?Akdeniz Bulvarı´nda 23 adet büfe 19 adet şezlong şemsiye alanı, Beachpark bölgesinde 7 adet büfe, 7 adet şezlong şemsiye alanı, 2 adet kafe, 1 adet çay bahçesi, 1 adet işletme ofisi, 4 adet büfe, 40 ticari işletme, 12 ücretsiz WC.?

Proje kapsamında kiralanan ticari alanlar, toplam proje alanının yüzde 6.15´ini oluşturuyor. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —